Tatoveringsfjernelse med PicoWay hos Cosmo Laser

Hos Cosmo Laser tilbyder vi laserbehandling til fjernelse af tatoveringer. Vi anvender effektiv PicoWay til tatoveringsfjernelse, som gør, at du vil føle mindre ubehag, og der vil være mindre risiko for skader end ved traditionel laserbehandling af tatoveringer.

Læs alt hvad du skal vide om behandlingen her:

#1 Kort fortalt

Expand FAQ

Hos Cosmo Laser anvender vi picosekund teknologi ved fjernelse af tatoveringer. PicoWay picosekund laser er en videreudvikling af de ældre
nanosekund lasere. Den meget hurtige afgivelse af lysenergien medfører mindre ubehag og smerte under behandlingen samt en mere effektiv påvirkning af tatoveringsfarven i huden.

Hvor det tidligere i gennemsnit tog 10-20 behandlinger for et tilfredsstillende resultat, er det nu muligt at reducere en sort tatovering tilfredsstillende på 7-10 behandlinger. Dette skyldes, at den hurtige afsætning af lysenergien ødelægger farvepartiklerne mere effektivt. Efter farvepartiklerne er ødelagt, skal de transporteres bort af dit eget immunforsvar via lymfebanerne.

#2 Før behandlingen

Expand FAQ

PicoWay behandling føles som små varme smæld på huden. Dette kan være ret ubehageligt, men kan afhjælpes med lokalbedøvende creme, som tager meget af ubehaget. Denne creme kan købes i klinikken, og skal påføres hjemmefra 1 time før behandlingen. Der skal lægges et jævnt lag og pakkes ind i husholdningsfilm. Dette fjernes inden behandlingen.

En forudsætning for at opnå det bedste resultat er, at huden er så bleg som muligt. Der må derfor ikke anvendes selvbruner 2 uger før behandlingen, ligesom behandlingsområdet ikke må udsættes for UV stråler (sollys og solarium) 4 uger før behandlingen. Af samme årsag kan det være vanskeligt at behandle folk med en mørkere hudtone. Ved din konsultation vil sygeplejersken tage stilling til, om vi kan tilbyde dig en behandling.

Behandingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger. Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen.


Dette gælder også ved udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før behandlingen. Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

#3 Under behandlingen

Expand FAQ

Under behandlingen vil huden i det behandlede område, blive hvid eller ”frostet”, som man kalder det. Dette er et tegn på, at farvepigmentet er blevet ødelagt af laserlyset. Frostingen vil lægge sig i løbet af 1-3 timer. Små blodudtrædninger i huden kan også ses.

#4 Efter behandlingen

Expand FAQ

Det er normalt, at der opstår rødme og hævelse i huden i de efterfølgende dage. Efter behandlingen bliver området smurt med IS Clinical Sheald, som er en creme til opheling af irriteret og skadet hud, herefter bliver behandlingsområdet forbundet for at minimere risikoen for infektion og ardannelse. Forbindingen skal forblive på i 1-2 døgn efter behandlingen.

De første 24 timer kan der være en brændende/stikkende fornemmelse i huden, og det er en god ide at køle behandlingsområdet jævnligt med en ispose, så længe ubehaget varer. Brug af håndkøbs smertestillende kan være tilrådeligt i de efterfølgende dage. Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet ikke udsættes for sol 4 uger efter behandlingen, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 30.

#5 Helingsfasen

Expand FAQ

Helingsfasen afhænger af farven, der er blevet behandlet, dybden af tatoveringen og hudens evne til at regenerere. Typisk vil huden være helet efter 4-8 dage for mørke farver og 8-16 dage for røde og rødbrune farver. Efter behandlingen skal man forvente skorpedannelse. Der kan ved mindre skader på huden opstå små væskefyldte blærer. Bivirkningerne ud over dette bør tilses i klinikken.

I helingsfasen er det vigtigt at anvende en nærende uparfumeret fugtighedscreme. Vi anbefaler, at du køber IS Clinical Sheald med fra klinikken, eller anskaffer en anden lignende creme. Dette vil hjælpe huden til hurtigere og bedre heling, og vi anbefaler, at cremen benyttes i minimum en uge efter behandlingen.

#6 Antal behandlinger og forventning

Expand FAQ

Antallet af behandlinger afhænger af, hvilken tatoveringsfarve der er anvendt, samt hvor meget farve og hvor dybt den er lagt. Generelt kan det siges, at mørke farver er lettere at fjerne end lyse farver. Gul og hvid kan endnu ikke fjernes tilfredsstillende. Lysegrøn og lyseblå fjernes kun langsomt og besværligt og ofte ikke helt. Du skal som udgangspunkt regne med 7-10 behandlinger for sorte tatoveringer, men der er store individuelle variationer.

Genbehandling kan tidligst finde sted 6 uger efter, men da farvepigmentet udskilles via kroppen, vil det mest optimale interval afstemmes fra gang til gang med din behandler. Normalvis skal man forvente at behandlingsintervallerne forlænges i takt med at farvepigmentet reduceres.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle tatoveringer, der kan fjernes 100%.

#7 Bivirkninger og risici

Expand FAQ

I sjældne tilfælde kan der forekomme forbrændinger, og der kan her opstå små væskefyldte blærer, sår, lys- eller mørkfarvning af huden og arvævsdannelser. Disse forbrændinger kan forekomme af flere årsager, men typisk hvis huden har været udsat for sol. I langt de fleste tilfælde vil en forbrænding være af mild karakter, og vil hele op uden arvæv.

Behandling med PicoWay picosekund laser er hård ved huden og gentages på samme område flere gange. Dette kan medføre, at huden ændrer sig og giver en rødlig, hvidlig eller brunlig skygge i behandlingsområdet. Hvis der fremkommer forbrændinger eller på anden måde uventede reaktioner i huden, tilrådes du til umiddelbart at kontakte klinikken og få talt med en læge eller sygeplejerske.

#7 Kontraindikationer

Expand FAQ

Følgende er årsager til, at man ikke kan godkendes til behandlingen:

  • Historik med modermærkecancer eller hudcancer
  • Graviditet og amning
  • Nogle typer receptpligtig medicin mod uren hud
  • Kendt tendens til at danne keloid ar
  • Antikoagulationsbehandling (blodfortyndende behandling)
  • Epilepsi som ikke er velbehandlet
  • Blødersygdom/hæmofili

#8 Samtykke

Expand FAQ

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling med det samme, når den mundtlige information er givet. En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.

Vi er altid behjælpelige ved yderligere spørgsmål.

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål

Ring på telefon:

Send en e-mail

Slip af med din tatovering

Hvis du har en tatovering fra fortiden, som du har fortrudt, så lad os hjælpe dig med at få den fjernet.

BOOK EN TID