Frax-1550 laserbehandling hos Cosmo Laser

Hos Cosmo Laser tilbyder vi behandling med Frax-1550, som er en effektiv laserbehandling, der reducerer rynker og ar, og giver huden fornyet glød samt en mere jævn hudstruktur. Skader i huden som følge af for meget sol, samt brune skjolder, vil også i nogle tilfælde kunne reduceres med denne behandling.

Læs alt hvad du skal vide om behandlingen her:

#1 Kort fortalt

Expand FAQ

Hos Cosmo anvender vi Frax-1550 til behandling af rynker, ujævn hudstruktur og ar
fra f.eks. akne. Med Frax-1550 laves en kontrolleret skade i en fastsat procentdel af huden, der herved stimuleres til at generere nye hudceller og bindevæv. Under ophelingen vil huden også trække sig mere sammen, og der sker herved en opstrammende effekt. Frax-1550 er en effektiv behandling, som reducerer rynker og ar, og giver huden fornyet glød og en mere jævnhudstruktur.

#2 Før behandlingen

Expand FAQ

Inden behandlingsforløbet kan opstartes, skal patienten forbi til vurdering hos hudlæge, således at uhensigtsmæssige forandringer i huden kan opfanges før eventuelt behandlingsforløb.

En forudsætning for at opnå det bedste resultat er, at huden er så bleg som muligt. Der må derfor ikke anvendes selvbruner 2 uger før behandlingen, ligesom behandlingsområdet ikke må udsættes for UV stråler (sollys og solarium) 4 uger før behandlingen. Af samme årsag kan det være vanskeligt at behandle folk med en mørkere hudtone. Ved din konsultation vil sygeplejersken tage stilling til, om vi kan tilbyde dig behandling.

For de fleste vil denne behandling være forbundet med en del ubehag. Der er til behandlingen afsat tid til, at sygeplejersken kan påsmøre en lokalbedøvende creme, der kan nå at virke i 15-20 minutter.

Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

#3 Under behandlingen

Expand FAQ

Før behandlingen opstartes bliver huden afrenset og sprittet af, for at minimere risikoen for infektioner. Frax-1550 anvender laserlys til at lave små varmeskadede vertikale kanaler i huden. Både tætheden samt dybden af behandlingen kan tilpasses den enkelte kundes behov. Man vil normalt behandle jævnt i hele behandlingsområdet. Få steder kan det dog være nødvendigt at behandle tættere - f.eks. omkring dybe furer/rynker og ved dybere ar.

#4 Efter behandlingen

Expand FAQ

Huden vil være irriteret efter behandlingen, og den vil fremstå rød, varm, sviende og lidt hævet. Det er nødvendigt med nedkøling af huden, hvorfor du efter behandlingen får isposer til at køle behandlingsområdet med, samt en ekstra du kan bruge og genbruge hjemme ved at komme den i fryseren igen, når den er tøet op.

Den brændende fornemmelse i huden aftager normalt inden for 4-8 timer, derefter kan huden føles øm, varm og sensitiv.

Efter behandlingen vil sygeplejersken smøre din hud med IS Clinical Sheald, som er en creme til opheling af irriteret og skadet hud. Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet ikke udsættes for sol 4 uger efter behandlingen, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 50. Huden er helt tynd og ny, og er ikke i stand til at beskytte sig mod solens stråler.

Helingsfasen varer 4-8 uger, og først der har overhuden genvundet sin naturlige styrke.

#5 Helingsfasen

Expand FAQ

Ved Frax-1550 behandling vil der være øget risiko for infektion i huden. På grund af denne infektionsrisiko skal du være yderst varsom med at berøre din hud 24 timer efter behandlingen. Vær sikker på, at du har nyvaskede hænder, før du rører det behandlede område.

Det frarådes at rense din hud eller smøre den med andet end de anbefalede produkter de første 24 timer efter behandlingen, eller indtil der er sår på huden. I dagene efter behandlingen er det vigtigt at smøre huden ofte med nærende creme. Huden skal holdes fugtig og smidig.

Efter 2-3 dage vil rødmen og hævelsen af ansigtet være svundet, og huden vil mærkes ru med skorpedannelse og mild afskalning. Huden kan føles meget tør og grov, og den anbefalede fugtpleje er med til at lette helingen.

Efter 7-10 dage vil huden igen føles normal. I helingsfasen er det vigtigt at anvende en nærende uparfumeret fugtighedscreme. Du har mulighed for at købe IS Clinical Sheald med fra klinikken, ellers anbefales du at anskaffe en anden lignende uparfumeret creme.

Dette vil hjælpe huden til hurtigere og bedre heling, og vi anbefaler, at cremen benyttes i minimum en uge efter behandlingen.

#6 Antal behandlinger og forventning

Expand FAQ

Det anbefales at få 3 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum, hvis man ønsker en hudfornyelse, generel hudforbedring eller opstramning af vævet. Hvis man ønsker at reducere dybere linjer, furer og evt. arvæv, vil 6 behandlinger som oftest være nødvendigt.

Resultatet ses først omkring 3-6 måneder efter behandlingen, og vil komme gradvist. Man kan med god effekt supplere med opfølgende behandlinger 1-2 gange årligt.

#7 Bivirkninger og risici

Expand FAQ

Ved behandling med Frax-1550 vil der være en lille risiko for infektion med enten bakterier eller virus. Infektion viser sig ved rødme, ømhed og hævelse af huden samt eventuel feber. Opstår der infektion, vil det opleves som en forværring eller tilbagegang i helingsprocessen. Risikoen for infektion er størst i de første dage efter behandlingen, og kan let behandles med antibiotika.

Er man plaget af recidiverende udbrud af herpes i ansigtet tilrådes det at starte forebyggende behandling dagen inden. Der kan aktiveres forbigående uren hud eller akne efter behandlingen på områder, hvor man i forvejen har en tendens til uren hud.

I sjældne tilfælde kan der forekomme forbrændinger, hvor der kan opstå små væskefyldte blærer, sår, lys- eller mørkfarvning af huden og arvævsdannelser. Disse forbrændinger kan forekomme af flere årsager, men typisk hvis huden har været udsat for sol. I langt de fleste tilfælde vil en forbrænding være af mild karakter, og vil hele op uden arvæv. Hvis der fremkommer forbrændinger eller på anden måde uventede reaktioner, tilrådes du til umiddelbart at kontakte klinikken og få talt med en læge eller sygeplejerske.

#7 Kontraindikationer

Expand FAQ

Følgende er årsager til, at man ikke kan godkendes til behandlingen:

  • Historik med hud- eller modermærkecancer
  • Graviditet eller amning
  • Nogle typer receptpligtig medicin mod uren hud
  • Kendt tendens til at danne keloid ar
  • Antikoagulationsbehandling (blodfortyndende behandling)
  • Epilepsi som ikke er velbehandlet
  • Blødersygdom/hæmofili
  • Rosacea

#8 Samtykke

Expand FAQ

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling med det samme, når den mundtlige information er givet. En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling

Vi er altid behjælpelige ved yderligere spørgsmål.

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål

Ring på telefon:

Send en e-mail

Få en mere jævn hudstruktur

Uanset om du kæmper med fine rynker, ar eller ujævn hudstruktur er Frax ideel for dig, da den effektivt giver huden mere fleksibilitet og gør, at huden kommer til at virke yngre og friskere. 

BOOK EN TID