Cosmo Signatur behandling hos Cosmo Laser

Hos Cosmo Laser tilbyder vi Cosmo Signatur, der kombinerer IPL og Frax-1550, som er to af de mest effektive laserbehandlinger inden for rynkereduktion, ujævn hudtone, karsprængninger, opstramning af let slap hud og tekstureret hud.

Læs alt hvad du skal vide om behandlingen her:

#1 Kort fortalt

Expand FAQ

En Cosmo signatur behandling kombinerer en laser og en IPL-behandling, der hver især er målrettet forskellige problematikker. De to behandlinger udføres umiddelbart efter hinanden, og komplementerer hinanden utroligt godt. Cosmo signatur er særlig velegnet til den aldersforandrede hud med karsprængninger, diffus rødme og mørke pletter, der samtidig trænger til at blive strammet op, få reduceret milde rynker, ar eller grov hudstruktur.

Resultatet er en mere ensartet hudtone, samt en mild opstramning af huden og en
forebyggelse af slap hud.


Herunder ses en kort oversigt over de 2 behandlinger og deres virkning:

1. Ujævn hudtype

Vi anvender først Ellipse Nordlys IPL mod ujævn hudtone. Under behandlingen tilføres huden optisk lys, der opvarmer og reducerer særligt de små blodkar og den ujævne hudtone.

Resultatet vil være en mere ensartet hud med fornyet glød.


2. Grov hudstruktur, store porer og ar


Til sidst anvender vi Frax-1550. Med Frax-1550 påfører laserlyset en kontrolleret skade i huden, der stimulerer huden til at danne nye hudceller og bindevæv. Under ophelingen vil huden trække sig mere sammen.

Resultatet vil være hudfornyende med reduktion af fine linjer, ar, grov hud og store
porer.

#2 Før behandlingen

Expand FAQ

Inden behandlingsforløbet kan opstartes, skal patienten forbi til vurdering hos hudlæge, således at uhensigtsmæssige forandringer i huden kan opfanges før eventuelt behandlingsforløb.

En forudsætning for at opnå det bedste resultat er, at huden er så bleg som muligt. Der må derfor ikke anvendes selvbruner 2 uger før behandlingen, ligesom behandlingsområdet ikke må udsættes for UV stråler (sollys og solarium) 4 uger før behandlingen.

Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på
kortere tid.

Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger. Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse eller afbud enere end 24 timer før behandlingen.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

#3 Under behandlingen

Expand FAQ

Huden afrenses og der påføres efterfølgende en speciel gel, der beskytter huden og optimerer overførslen af lysenergien til huden i de behandlingskrævende områder. Under behandlingen vil du mærke en varme i huden, og der vil forekomme skarpe lysglimt, dine øjne vil være beskyttet af særlige eye pads og vil derfor ikke blive påvirket af lyset. I visse områder kan det være lettere ubehageligt, men de fleste angiver, at behandlingen bare føles som en varm “prikken” i huden.

Særligt den sidste laser (Frax-1550) er for langt de fleste forbundet med ubehag, hvorfor
der til behandlingen er afsat tid til, at sygeplejersken kan påsmøre en lokalbedøvende creme, der kan nå at virke i 15 minutter.

Frax-1550 anvender laserlys til at lave mikroskopiske vertikale skader på en selekteret
procentdel af huden. Det er en meget kontrolleret behandling, og det føles som små varme nåle på huden. Man vil normalt behandle jævnt i hele behandlingsområdet. Enkelte steder kan det dog være nødvendigt at behandle tættere, f.eks. omkring dybe furer/rynker og ved dybere ar.

#4 Efter behandlingen

Expand FAQ

Huden vil efter behandlingen føles varm og være hævet, og der kan forekomme ubehag i behandlingsområdet. Det er nødvendigt med nedkøling af huden, hvorfor du efter behandlingen får isposer til at køle behandlingsområdet med, samt en ekstra en du kan bruge og genbruge hjemme, ved at komme den i fryseren igen, når den er tøet op.

Den brændende fornemmelse i huden aftager normalt inden for 4-8 timer, derefter kan huden føles øm, varm og sensitiv. Hudtonen vil ofte fremtræde mørkere og mere ujævn
umiddelbart efter behandlingen.

Der kan komme kaffegrums lignende pletter, som vil svinde igen i løbet af 1-2 uger. Ligeledes vil der komme små sår på huden de steder, hvor der er behandlet med Frax-1550, disse vil mindskes og aftage over ca. 4-7 dage. Til at afhjælpe sårene påføres en IS Clinical Sheald, som er en creme til opheling af irriteret og skadet hud.#5 Helingsfasen

Expand FAQ

Ved Frax-1550 behandling vil der være øget risiko for infektion i huden. På grund af denne infektionsrisiko skal du være yderst varsom med at berøre din hud 24 timer efter behandlingen. Vær sikker på at, du har nyvaskede hænder, før du rører det behandlede område. Det frarådes at rense din hud eller smøre den med andet end de anbefalede produkter de første 24 timer efter behandlingen, eller indtil der er sår på huden.

I helingsfasen er det vigtigt at anvende en nærende uparfumeret fugtighedscreme. Du har mulighed for at købe IS Clinical Sheald med fra klinikken, ellers anbefales du at anskaffe en anden lignende uparfumeret creme.

Dette vil hjælpe huden til hurtigere og bedre heling, og vi anbefaler, at cremen benyttes i minimum en uge efter behandlingen.

#6 Antal behandlinger og forventning

Expand FAQ

Antallet af behandlinger vurderes individuelt. Typisk tilrådes 3 behandlinger med 6–8 ugers mellemrum for et optimalt resultat, og efter et endt behandlingsforløb kan man med fordel holde behandlingen ved lige 1-2 gange årligt. Varigheden af resultatet afhænger af forskellige faktorer. Solpåvirkning, aldring og hudlidelser er faktorer, der alle er af betydning.

Vi oplever at ca. 10-20 % af de behandlede ujævnheder på hudtonen kun forbedres minimalt, eller forbliver uændret. Såfremt man ikke responderer optimalt på behandlingerne, kan vi desværre ikke tilbyde refusion.

#7 Bivirkninger og risici

Expand FAQ

I sjældne tilfælde kan der forekomme forbrændinger, hvor der kan opstå små væskefyldte blærer, sår, lys- eller mørkfarvning af huden og arvævsdannelser. Disse forbrændinger kan forekomme af flere årsager, men typisk hvis huden har været udsat for sol

I langt de fleste tilfælde vil en forbrænding være af mild karakter, og vil hele op uden arvæv. I yderst sjældne tilfælde kan man opleve en forværring af den mørke hudtone efter behandlingen. Er dette tilfældet, vil vi stoppe behandlingsforløbet.

Ved behandling med Frax-1550 vil der være en lille risiko for infektion med enten bakterier eller virus. Infektion viser sig ved rødme, ømhed og hævelse af huden samt eventuel feber. Hvis der opstår infektion, vil det opleves som en pludselig forværring eller tilbagegang i helingsprocessen. Risikoen for infektion er størst i de første dage efter behandlingen, og kan let behandles med antibiotika. Er man plaget af recidiverende herpes udbrud i ansigtet, tilrådes det at starte forebyggende behandling dagen inden.

Der kan aktiveres forbigående uren hud eller akne efter behandlingen på områder, hvor man i forvejen har en tendens til uren hud. Hvis der fremkommer forbrændinger eller på anden måde uventede reaktioner, tilrådes du til umiddelbart at kontakte klinikken og få talt med en læge eller sygeplejerske.

#8 Kontraindikationer

Expand FAQ

Følgende er årsager til, at man ikke kan godkendes til behandlingen:

  • Historik med hud- eller modermærkecancer
  • Graviditet eller amning
  • Nogle typer receptpligtig medicin mod uren hud
  • Kendt tendens til at danne keloid ar
  • Antikoagulationsbehandling (blodfortyndende behandling)
  • Epilepsi som ikke er velbehandlet
  • Blødersygdom/hæmofili

#9 Samtykke

Expand FAQ

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling med det samme, når den mundtlige information er givet. En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.

Vi er altid behjælpelige ved yderligere spørgsmål.

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål

Ring på telefon:

Send en e-mail

Få en mere ensartet hudtone og en glattere hudoverflade

Med vores skønne kombinationsbehandling Cosmo Signatur får du en hud med en mere klar og ensartet hudtone. Samtidigt behandles let slap hud og gøres fastere.

BOOK EN TID