Fjernelse af karsprængninger på benene hos Cosmo Laser
Hos Cosmo Laser tilbyder vi laserbehandling til fjernelse af karsprængninger på benene. En stor del af den danske befolkning døjer med karsprængninger på benene, men de er heldigvis til at slippe af med.
Læs alt hvad du skal vide om behandlingen her:
#1 Kort fortalt
Hos Cosmo Laser behandles karsprængninger på ben med ND:YAG fra Candela GentlePro. Karsprængninger kan skyldes forskellige faktorer. De kan være en del af aldringsprocessen, men de kan også fremskyndes af soldyrkning, solarium, graviditet og visse hudsygdomme. Der er ogsånogle typer medicin, der kan være medvirkende årsag.
Ved behandling for karsprængninger, vil lyset fra laseren søge mod karrenes hæmoglobin (den røde farve i blodet), så det koagulerer. Det ødelagte kar skal herefter fjernes af dit eget immunforsvar.
#2 Før behandlingen
Hvis du har mistanke om, at du har åreknuder, er det et krav, at du inden første behandling får undersøgt dette af en læge. I tilfælde af åreknuder, bør disse behandles først, idet der ellers er øget risiko for forekomst af nye karsprængninger trods optimal laserbehandling.
En forudsætning for at opnå det bedste resultat er, at huden er så bleg som muligt. Der må derfor ikke anvendes selvbruner 2 uger før behandlingen, ligesom behandlingsområdet ikke må udsættes for UV-stråler (sol-lys og solarium) 4 uger før behandlingen.
Undgå at tage blodfortyndende præparater såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i en uge før behandlingen, da dette kan give et dårligere resultat. Pausering af stærke blodfortyndende midler som hjertemagnyl o.lign. bør ske i samråd med egen læge.
Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.
Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes.
Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger. Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før behandlingen. Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.
#3 Under behandlingen
Huden afrenses. Under behandlingen vil du mærke en varme i huden, og der vil
forekomme skarpe lysglimt, dine øjne vil være beskyttet af særlige eye pads og
vil derfor ikke blive påvirket af lyset. Laseren anvender en kølende væske under behandlingen, for at mindske ubehaget
Ivisse områder kan det være lettere ubehageligt, men de fleste angiver, at behandlingen bare føles som en varm “prikken” i huden.
#4 Efter behandlingen
Huden vil efter behandlingen føles varm, og der kan forekomme let ubehag i det behandlede område, som kan vare et par timer. Herudover kan huden fremstå rød og der kan være let hævelse. Det er nødvendigt med nedkøling af huden, hvorfor du efter behandlingen får isposer til at køle behandlingsområdet med, samt en ekstra du kan bruge og genbruge hjemme, ved at komme den i fryseren igen, når den er tøet op.
Lyset fra laseren absorberes i blodet, så blodet størkner og karret ødelægges. Herefter skal dit eget immunforsvar fjerne det ødelagte blodkar. Der kan forekomme en let ru fornemmelse hen over karrene, samt en lettere misfarvning i huden, som i nogle tilfælde først forsvinder i løbet af måneder.
Cremer kan anvendes umiddelbart efter behandlingen, men undgå hård fysisk anstrengelse i 2-3 dage, da dette kan lægge unødigt pres på karrene og ødelægge behandlingsresultatet. Det kan være en fordel at anvende kompressionsstrømper den første uge efter behandlingen.
Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet ikke udsættes for sol 4 uger efter behandlingen, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 50.
#5 Antal behandlinger og forventning
Antallet af behandlinger vurderes individuelt. Typisk tilrådes 3-6 behandlinger med 4–8 ugers mellemrum for et godt resultat. Vi oplever, at enkelte kar ikke kan lukkes med behandlingen. Såfremt man ikke responderer på behandlingerne, kan vi desværre ikke tilbyde refusion.
#6 Bivirkninger og risici
I sjældne tilfælde kan der forekomme forbrændinger, hvor der kan opstå små væskefyldte blærer, sår, lys- eller mørkfarvning af huden og arvævsdannelse. Disse forbrændinger kan forekomme af flere årsager, men typisk hvis huden har været udsat for sol.
I langt de fleste tilfælde vil en forbrænding være af mild karakter, og vil hele op uden arvæv. Hvis der fremkommer forbrændinger eller på anden måde uventede reaktioner, tilrådes du til umiddelbart at kontakte klinikken og få talt
med en læge eller sygeplejerske.
#7 Kontraindikationer
Følgende er årsager til, at man ikke kan godkendes til behandlingen:
- Historik med hud- eller modermærkecancer
- Graviditet eller amning
- Nogle typer receptpligtig medicin mod uren hud
- Kendt tendens til at danne keloid ar
- Antikoagulationsbehandling (blodfortyndende behandling)
- Epilepsi som ikke er velbehandlet
- Blødersygdom/hæmofili
- Ødematøse ben
#8 Samtykke
Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling med det samme, når den mundtlige information er givet. En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.
Vi er altid behjælpelige ved yderligere spørgsmål.
Slip af med karsprængninger på benene
Hvis du går rundt og skjuler dine ben, fordi du døjer med de blå/lilla blodsprægninger på benene, så lad os hjælpe dig af med dem.