Permanent hårfjerning hos Cosmo Laser

Hos Cosmo Laser tilbyder vi permanent hårfjerning for både mænd og kvinder, og vi kan behandle stort set alle områder af kroppen. Vi anvender udstyr af højeste kvalitet og behandler med Gentlelase fra Candela, som er den nyeste teknologi inden for permanent hårfjerning. Vi benytter en såkaldt Alexandritlaser og ND:Yag til effektivt og skånsomt at fjerne uønsket hår permanent. 

Læs alt hvad du skal vide om behandlingen her:

#1 Kort fortalt

Expand FAQ

Hår og hårsæk gennemgår løbende 3 faser: En vækstfase, en hvilefase og en afstødningsfase. Laseren vil kun kunne behandle de hår, der er i den aktive vækstfase.

Derfor er det nødvendigt at komme tilbage til gentagende behandlinger. De hårsække der går til grunde ved den enkelte behandling, er til gengæld med permanent virkning og de aktiveres ikke igen.

Laserlyset ledes af det mørke pigment i det enkelte hårstrå ned i hårsækken, hvor hårsækken går til grunde. Derfor er det ikke muligt at fjerne hår helt uden pigment og lyse samt røde hår er en udfordring.

#2 Før behandlingen

Expand FAQ

Ved din konsultation vil sygeplejersken tage stilling til, om vi kan tilbyde dig behandling. Behandlingsforløbet differentieres i forhold til hudtype og lokalisation.

En forudsætning for at opnå det bedste resultat er, at huden er så bleg som muligt. Der må derfor ikke anvendes selvbruner 2 uger før behandlingen, ligesom behandlingsområdet ikke må udsættes for UV stråler (sollys og solarium) 4 uger før behandlingen.

For at give laseren de optimale forhold til at komme ned og ødelægge hårsækken, skal man ca 24 timer før fremmøde, barbere sig i de områder, hvor man skal have behandlingen. Vi anbefaler, at dette gøres aftenen før behandlingen. Der må ikke epileres, bruges pincet eller voksbehandles i områderne 6 uger før behandlingen, fordi laseren behandler de hårsække, der indeholder et hårstrå. Overholdes dette ikke er behandlingerne ineffektive. I behandlingsperioden må du gerne barbere dig med en skraber.


Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.

Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger. Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse
eller afbud senere end 24 timer før behandlingen. Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

#3 Under behandlingen

Expand FAQ

Behandlingen føles som en varm, stikkende og prikkende fornemmelse i huden, men vil for de færreste være forbundet med smerte. De fleste beskriver det som mild til moderat ubehag. Intimområdet kan for de fleste være mere sensitivt, men ubehaget er forbigående og mærkes kun i øjeblikket hvor laserlyset afsættes. Huden nedkøles med kold luft under behandlingen

#4 Efter behandlingen

Expand FAQ

Der kan forekomme en let rødme af huden, og der kan være hævelse omkring de enkelte hårstrå ligesom ved gåsehud. Dette er almindeligt og tilsigtet, og forsvinder i løbet af nogle timer. Nogle kan have glæde af at påsmøre en beroligende creme uden parfume, samt nedkøle det behandlede område med en ispose. Begge dele kan tilbydes efter behandlingen.

Du kan fortsat se alle hårene efter behandlingen, disse skal først falde ud af den inaktiverede hårsæk. Efter 2-3 uger vil man derfor opleve, at man begynder at ”fælde”, hvorefter man har en periode uden hår, før der kommer nye hår op i den aktive fase. Undgå unødvendig irritation af huden i 24 timer efter behandlingen.

Man kan med fordel tjekke op på effekten af behandlingen ved 2 uger efter behandling at tage fat i 5-10 hår med en pincet, og se om hårene sidder løst og falder ud, eller om de sidder fast. En tilbagemelding på dette tjek til ens behandlere, kan tilsikre en optimal effekt gennem hele behandlingsforløbet. 

Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet ikke udsættes for sol 4 uger efter behandlingen, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 30.

#5 Antal behandlinger og forventning

Expand FAQ

Det er ikke realistisk at fjerne alle hårsække 100 %, da der vil være fine hår, som ikke indeholder nok pigment til, at laserlyset kan ødelægge hårsækken. Til gengæld vil laseren effektivt fjerne grove og mørke hår, ligesom man også ofte vil opleve, at indgroede hår og røde knopper forsvinder, da det er irritation i hårsækkene, der forårsager dette.

Det er individuelt, hvor mange behandlinger der er behov for, men vores erfaring er, at man kan opnå en hårreduktion på ca. 70 % ved 6-12 behandlinger.

Der kan være behov for vedligeholdende behandlinger efter de anbefalede 6-12 behandlinger. Dog vil behandlingsintervallerne forlænges efter vurdering i løbet af behandlingsforløbet og det er forventeligt med opfølgende behandlinger ca. 1-2 gange om året.

Hos omkring 5 % vil behandlingerne være mindre effektive. Dette kan skyldes PCO eller andre hormonelle forandringer. Hos mænd ses det ligeledes, at niveauet af testosteron kan have en indvirkning på antallet af behandlinger. Det vil her betyde, at man skal forvente flere behandlinger end de 6-12, der ellers tilrådes.

#6 Bivirkninger og risici

Expand FAQ

I sjældne tilfælde kan der forekomme forbrændinger, og der kan her opstå små væskefyldte blærer, sår, lys- eller mørkfarvning af huden og arvævsdannelser. Disse forbrændinger kan forekomme af flere årsager, men typisk hvis huden har været udsat for sol.

I langt de fleste tilfælde vil en forbrænding være af mild karakter, og vil hele op uden arvæv. Hvis der fremkommer forbrændinger eller på anden måde uventede reaktioner i huden, tilrådes du til umiddelbart at kontakte klinikken og få talt med en læge eller sygeplejerske.

#7 Kontraindikationer

Expand FAQ

Følgende er årsager til, at man ikke kan godkendes til behandlingen:

  • Historik med modermærkecancer eller hudcancer
  • Graviditet og amning
  • Nogle typer receptpligtig medicin
  • Kendt tendens til at danne keloid-ar
  • Epilepsi som ikke er velbehandlet og provokeres af lys
  • Foretages ikke på tatoveret hud
  • Visse typer af autoimmune tilstande

#8 Samtykke

Expand FAQ

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling med det samme, når den mundtlige og skriftlige information er givet. En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.

Vi er altid behjælpelige ved yderligere spørgsmål.

Se effektive resultater med permanent hårfjerning

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål

Ring på telefon:

Send en e-mail

Tre kvinder sidder på bænk og griner

Permanent hårfjerning er mere end glat hud

Når du får lavet permanent hårfjerning, får du meget mere end "bare" glat hud. Du får følelsen af velvære, selvsikkerhed og tryghed!

BOOK EN TID