Reducer øget svedproduktion med Botox behandling

Det er blevet yderst populært at få lavet Botox behandlinger blandt både kvinder og mænd i en stor del af verden. Dog forbinder de fleste nok Botox med et middel, som bruges til at reducere rynker med, hvilket det også ofte anvendes til.

Men man kan faktisk også bruge Botox til svedbehandling i armhulerne. Der er flere end man lige regner med, der døjer med øget svedproduktion, der også kaldes for hyperhidrose. Tilstanden kan påvirke ens hverdag meget i forhold til f.eks. hvilket tøj man tager på og hvor aktiv man måske har lyst til at være sammen med andre, hvis man sveder meget.

Hvis du er en af dem, der døjer med øget svedproduktion og gerne vil slippe af med de gener, som det medfører, kan vi hos Cosmo Laser reducere øget svedtendens i armhulerne med en Botox behandling. Læs mere i vores blogindlæg her >>

Hvorfor opstår øget svedproduktion?

Det er helt normalt og naturligt for alle at svede ved bevægelse eller i pressede situationer, men der er desværre nogle mennesker, som lider af øget svedtendens, der også er kendt som hyperhidrose. Hvis man døjer med hyperhidrose, har man overproduktion af sved i en mængde, der overstiger, hvad der er fysiologisk nødvendigt for regulering af kropstemperaturen.

I Danmark har 3-5 % af befolkningen hyperhidrose i varierende omfang. Hyperhidrose er ofte tabubelagt, hvorfor det reelle omfang i befolkningen antageligvis er højere end det som er rapporteret. Heldigvis kan svedbehandling i armhulerne med Botox reducere svedtendens og hermed forbedre livskvaliteten betydeligt.

Hvordan virker svedbehandling under armene?

Svedbehandling under armene virker ved, at der indsprøjtes små mængder Botox ind i det område, der skal behandles. Botox blokerer signalstoffet fra nerveenderne, som hæmmer overførslen af nerveimpuls til svedkirtlerne. Normalt aktiveres svedkirtlerne af nervesystemet, når kroppen bliver varm eller oplever følelsesmæssig stress. Ved at blokere signalstoffet kan mængden af den sved, der produceres blive reduceret.

Behandlingen er ikke smertefuld, men mærkes som små prik/stik, der niver og kan svide i få sekunder i huden. Ubehaget vil aftage kort tid efter behandlingen.

Ønsker du at få reduceret din svedtendens?

Hvis du døjer med øget svedproduktion og ønsker at gøre noget ved denne gene, så book en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores hudlæger, inden din første behandling. Her vil du få grundig information om behandlingen og få mulighed for at stille eventuelle spørgsmål.

COSMO SET HOS

eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.
eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.

Bliv klogere på behandlingen

Før din botox behandling

Expand FAQ

For at stille diagnosen hyperhidrose, vil speciallægen ved din konsultation vurdere din beskrivelse af symptomerne og tidligere forsøgte behandlinger samt lave en gravimetrisk test. Testen tages ved, at et filterpapir i armhulerne opsamler mængden af sved, der efterfølgende afvejes for at kunne bekræfte hyperhidrose.

Undgå at indtage blodfortyndende præparater såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i fire dage før behandlingen, da dette øger risikoen for blå mærker og blødninger i behandlingsområdet.


Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.


Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger. Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse og afbud senere end 24 timer før behandlingen.


Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes. Hvis behandlingen udføres på medicinsk indikation med en positiv gravimetrisk test, vil området ikke fotograferes forud for behandlingen.

Under din botox behandling

Expand FAQ

Den gravimetriske test gennemgås, hvorefter huden rengøres og desinficeres.

Behandlingen fortages ved, at der indsprøjtes små mængder botulinum toksin i armhulerne. Behandlingen er ikke smertefuld, men mærkes som små prik/stik der niver og kan svide i få sekunder i huden. Ubehaget vil aftage kort tid efter behandlingen.

Efter din botox behandling

Expand FAQ

Umiddelbart efter behandlingen kan der forekomme let rødme og hævelse i behandlingsområdet, der aftager efter 30 minutter. Der vil i nogle tilfælde kunne ses begyndende blåfarvning af huden, hvilket er helt normalt, og skyldes let blodudtrædning i vævet som begyndende blå mærker.

Efter behandlingen er der i behandlingsområdet risiko for infektion. Det er derfor vigtigt at undgå berøring af det behandlede område samt påføring af deodorant i mindst 4 timer. Undlad ligeledes hård fysisk anstrengelse i 1 døgn eller at udsætte behandlingsområdet for kraftig varme eller tryk resten af den dag, du er blevet behandlet. Dette er så toksin-depoterne ikke svedes ud.

Undgå at tage blodfortyndende præparater, såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i 1 dag efter behandlingen, da dette kan øge risikoen for forekomst af blå mærker og blødninger.

Patientinformation

Expand FAQ

Hvis du vil læse nærmere om behandlingen, kan du læse vores patientinformation om svedbehandling med Botox her >>

 • Hvad er den bedste form for svedbehandling?

  Svedbehandling med Botox er blevet yderst populært, men der findes også andre metoder til at bekæmpe sved. Derfor vil vi her sammenligne effektiviteten, omkostningerne og bivirkningerne af Botox med disse behandlinger.

 • Er disse myter om Botox svedbehandling rigtige?

  Botox har gennem årene givet anledning til flere myter og misforståelser. Disse omhandler især bivirkninger af Botox. I dette blogindlæg vil vi derfor dykke ned i de mest udbredte myter om Botox svedbehandling.

 • Sådan anvendes Botox mod øget svedproduktion

  Botox er typisk kendt for sin evne til at udglatte rynker og fine linjer, men dets anvendelser strækker sig langt ud over kosmetiske forbedringer. Man kan nemlig også få reduceret sin svedproduktion ved hjælp af Botox behandling.

 • Den ultimative guide til svedbehandling med Botox

  Øget svedproduktion, der også er kendt som hyperhidrose, kan forårsage stort ubehag og social angst for dem, som døjer med tilstanden. Der er heldigvis en løsning på denne udfordring og det er svedbehandling med Botox.

 • Træt af svedpletter? Svedbehandling med Botox er svaret

  Mange kender til det populære middel Botox. Dog er det de færreste der ved, at det også kan bruges til andet, end at mindske rynker. Faktisk kan Botox bruges til meget mere end dette, f.eks. behandling af øget svedproduktion.

Det siger vores kunder om Cosmo Laser

Det er vigtigt for os, at vores kunder har haft en god oplevelse, og er glade for vores behandlinger og vejledning. Vi værdsætter derfor altid, at du giver en anmeldelse med ros (eller ris) på Trustpilot, så vi kan yde den bedste service for vores kunder.

Rentefri finansiering

Hos Cosmo tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med SPARXPRES. Her har du mulighed for at låne penge til dine behandlinger. Der er ingen renter på dit lån. Læs mere om betingelserne her.

LÆS MERE OG PRØV LÅNEBEREGNEREN
Spar 25% med mycosmo

Kender du til alle fordelene med MyCosmo?

Med vores MyCosmo medlemskaber får du adgang til faste lave priser, når det passer dig, muligheden for at optjene point i vores app samt mange flere fordele.

Få 25 % kontant på dine behandlinger og optjen point i vores app til en værdi af 10 % rabat på alle behandlinger.

LÆS MERE OM MYCOSMO