Reducer øget svedproduktion med Botox behandling

Det er blevet yderst populært at få lavet Botox behandlinger blandt både kvinder og mænd i en stor del af verden. Dog forbinder de fleste nok Botox med et middel, som bruges til at reducere rynker med, hvilket det også ofte anvendes til.

Men man kan faktisk også bruge Botox til svedbehandling. Der er flere end man lige regner med, der døjer med øget svedproduktion og det kan påvirke ens hverdag meget i forhold til f.eks. hvilket tøj man tager på og hvor aktiv man måske har lyst til at være sammen med andre, hvis man sveder meget.

Hvis du er en af dem, der døjer med øget svedproduktion og gerne vil slippe af med de gener, som det medfører, kan vi hos Cosmo Laser reducere øget svedtendens i armhulerne med en Botox behandling.

Hvorfor opstår øget svedproduktion?

Det er helt normalt og naturligt for alle at svede ved bevægelse eller i pressede situationer, men der er desværre nogle mennesker, som lider af øget svedtendens, der også er kendt som hyperhidrose. Hvis man døjer med hyperhidrose, har man overproduktion af sved i en mængde, der overstiger, hvad der er fysiologisk nødvendigt for regulering af kropstemperaturen.

I Danmark har 3-4 % af befolkningen hyperhidrose i varierende omfang. Hyperhidrose er ofte tabubelagt, hvorfor det reelle omfang i befolkningen antageligvis er højere end det som er rapporteret. Heldigvis kan en behandling med Botox reducere svedtendens og hermed forbedre livskvaliteten betydeligt.

Hvordan virker svedbehandling med Botox?

Svedbehandling virker ved, at der indsprøjtes små mængder Botox ind i det område, der skal behandles. Botox blokerer signalstoffet fra nerveenderne, som hæmmer overførslen af nerveimpuls til svedkirtlerne. Normalt aktiveres svedkirtlerne af nervesystemet, når kroppen bliver varm eller oplever følelsesmæssig stress. Ved at blokere signalstoffet kan mængden af den sved, der produceres blive reduceret.

Behandlingen er ikke smertefuld, men mærkes som små prik/stik, der niver og kan svide i få sekunder i huden. Ubehaget vil aftage kort tid efter behandlingen.

Ønsker du at få reduceret din svedtendens?

Hvis du døjer med øget svedproduktion og ønsker at gøre noget ved denne gene, så book en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores hudlæger, inden din første behandling. Her vil du få grundig information om behandlingen og få mulighed for at stille eventuelle spørgsmål.

Bliv klogere på behandlingen

Før din botox behandling

Expand FAQ

For at stille diagnosen hyperhidrose, vil speciallægen ved din konsultation vurdere din beskrivelse af symptomerne og tidligere forsøgte behandlinger samt lave en gravimetrisk test. Testen tages ved, at et filterpapir i armhulerne opsamler mængden af sved, der efterfølgende afvejes for at kunne bekræfte hyperhidrose.

Undgå at indtage blodfortyndende præparater såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i fire dage før behandlingen, da dette øger risikoen for blå mærker og blødninger i behandlingsområdet.


Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.


Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger. Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse og afbud senere end 24 timer før behandlingen.


Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes. Hvis behandlingen udføres på medicinsk indikation med en positiv gravimetrisk test, vil området ikke fotograferes forud for behandlingen.

Under din botox behandling

Expand FAQ

Den gravimetriske test gennemgås, hvorefter huden rengøres og desinficeres.

Behandlingen fortages ved, at der indsprøjtes små mængder botulinum toksin i armhulerne. Behandlingen er ikke smertefuld, men mærkes som små prik/stik der niver og kan svide i få sekunder i huden. Ubehaget vil aftage kort tid efter behandlingen.

Efter din botox behandling

Expand FAQ

Umiddelbart efter behandlingen kan der forekomme let rødme og hævelse i behandlingsområdet, der aftager efter 30 minutter. Der vil i nogle tilfælde kunne ses begyndende blåfarvning af huden, hvilket er helt normalt, og skyldes let blodudtrædning i vævet som begyndende blå mærker.

Efter behandlingen er der i behandlingsområdet risiko for infektion. Det er derfor vigtigt at undgå berøring af det behandlede område samt påføring af deodorant i mindst 4 timer. Undlad ligeledes hård fysisk anstrengelse i 1 døgn eller at udsætte behandlingsområdet for kraftig varme eller tryk resten af den dag, du er blevet behandlet. Dette er så toksin-depoterne ikke svedes ud.

Undgå at tage blodfortyndende præparater, såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i 1 dag efter behandlingen, da dette kan øge risikoen for forekomst af blå mærker og blødninger.

Patientinformation

Expand FAQ

Hvis du vil læse nærmere om behandlingen, kan du læse vores patientinformation om svedbehandling med Botox her >>

 • Bekymringsrynke

  Bekymringsrynke

  Bekymringsrynker er ikke altid lige populære at have, da de sidder helt centralt i ansigtet og kan endda få dig til at synes sur, medtaget og ældre end du i virkeligheden er. Heldigvis kan dette afhjælpes ved brug af effektiv Botox behandling.

 • Øjenbrynsløft

  Tunge øjenlåg kan få dig til at se træt og endda nedtrykt ud. Heldigvis kan dette afhjælpes ved løft af øjenbryn med en Botox behandling. Denne behandling går helt simpelt ind og løfter øjenbrynene, som derved kan medvirke til et friskere og mere åbent ansigt.

 • BOTOX BEHANDLING MOD RYNKER OMKRING ØJNENE

  Rynker øjne

  Rynker langs øjnene (smilerynker) kan være utroligt charmerende. Dog kan de også være en gene, hvis de kommer i en tidlig alder, eller fordi ens ældre udseende ikke stemmer overens med den indre aldre. Disse kan dog fjernes ved hjælp af effektiv Botox behandling.

 • Reduktion af tyggemuskel

  Reduktion af tyggemuskel

  Kraftige tyggemuskler kan være skyld i, at ens ansigt virker maskulint og firkantet. Dette er typisk til stor gene for de kvinder, som døjer med det. Heldigvis kan du ved hjælp af behandling med Botox gøre ansigtet smallere og mere feminint.

 • botox rygerynker

  Rygerynker

  De såkaldte rygerynker, som er mimiske rynker opstået af bevægelse ved munden, kan nemt få dig til at se sur ud, hvilket er en stor gene. Du kan heldigvis slippe for rynkerne ved hjælp af en effektiv Botox behandling, så du kommer til at se glad ud igen.

 • botox rygerynker

  Næserynker

  Næserynker kommer typisk med alderen og er rynker, der sidder omkring eller ved siden af næsen. De kan dog påvirke dit udseende meget og derfor være til stor gene. En Botox behandling er heldigvis meget effektiv imod næserynker.

 • Tandkødssmil

  Hvis du er en af dem, der tager dig selv i at holde igen med at smile, fordi du har tandkødssmil, så kan du heldigvis nemt gøre noget ved det. En Botox behandling kan nemlig hjælpe dig af med dit gummysmile, så du kan smile løs igen.

 • Panderynker

  Linjer og rynker i panden er en del af den naturlige aldring. Dog kan de også være til stor gene, hvis de kommer tidligt og ikke stemmer overens med det øvrige udseende. Heldigvis kan du få bugt med panderynker ved hjælp af en Botox behandling.

Det siger vores kunder om Cosmo Laser

Det er vigtigt for os, at vores kunder har haft en god oplevelse, og er glade for vores behandlinger og vejledning. Vi værdsætter derfor altid, at du giver en anmeldelse med ros (eller ris) på Trustpilot, så vi kan yde den bedste service for vores kunder.

Rentefri finansiering

Hos Cosmo tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med SPARXPRES. Her har du mulighed for, at låne penge til dine behandlinger. Der er ingen renter på dit lån. Læs mere om betingelserne her.

LÆS MERE OG PRØV LÅNEBEREGNEREN
Spar 25% med mycosmo

Kender du til alle fordelene med MyCosmo?

Med vores MyCosmo medlemskaber får du adgang til faste lave priser, når det passer dig, muligheden for at optjene point i vores app samt mange flere fordele.

Få 25 % kontant på dine behandlinger og optjen point i vores app til en værdi af 10 % rabat på alle behandlinger.

LÆS MERE OM MYCOSMO