Sygeplejerske Nina: Jeg besvarer alle dine spørgsmål om karsprængninger

Selvom du måske sidder, og drømmer om at få fjernet de blå-lilla mønstre, så kan det nogen gange være svært at overskue. Især hvis du ligger inde med en masse spørgsmål. Derfor har jeg samlet de mest stillede spørgsmål, som jeg får fra mine kunder og naturligvis svaret på dem. Du kan også stille mig alle dine spørgsmål.

Det her spørger mine kunder mig om

FAQ#1 Hvordan virker en laserbehandling mod karsprængninger?

Svar: Laserbehandlingen fungerer ved at kombinere en bi-polar radiofrekvens og laserlys, der præcist rammer karsprængningerne på det ønskede område. Når varmen og lyset fra laseren rammer dine kar, vil de lukke sig sammen. Det betyder, at du kan regne med en sikker og effektiv behandling, som fjerner eller reducerer dine karsprægninger. Du vil allerede opleve en forbedring efter en behandling.

Da behandlingen er lysfølsom, er det rigtig vigtigt at du har en lys hudtype, og ikke har været i solen de sidste 4 uger. Det er bl.a. også derfor, du skal starte dit forløb nu hvis du skal nå at komme dine karsprængninger til livs inden sommeren.

FAQ#2 Hvor mange behandlinger har jeg brug for?

Selvom du kan opleve en væsentlig forbedring efter en enkelt behandling, så skal du typisk regne med 3-5 behandlinger, for at opnå det ideelle resultat – nogle karsprægninger kræver færre behandlinger, andre skal bruge lidt flere. Det varierer meget fra person til person. Ved din gratis konsultation vil der blive lagt et personligt forløb, der sikrer det bedste resultat for dig.

#3 Gør det ondt?

De fleste kunder oplever et mindre ubehag, men det opfattes forskelligt fra person til person. Har du generelt en lav smertetærskel, så vil du nok finde behandlingen lidt ubehagelig. Det er dog kortvarigt, og du er i trygge hænder hos mig eller en af vores andre dygtige kosmetiske sygeplejersker, som tager sig godt af dig.

#4 Kan jeg afdrage på beløbet, hvis jeg benytter mig af jeres tilbud?

Ja, hvis du har en nogenlunde fast indkomst og ikke er registreret i RKI. Hos Cosmo har vi et meget attraktivt samarbejde med Sparnord bank, således at du rentefrit kan låne penge til dine behandlinger.

#5 Kommer de igen? Hvis ja, hvad kan jeg gøre for at forebygge dem?

Når først dit kar er lukket helt, så kommer det ikke igen samme sted. Er du genetisk eksponeret, eller vælger ikke forsøge at forebygge kar, så kan nye kar opstå i det nærliggende område. Vi har utrolig mange kunder, som ikke får nye kar i flere år efter deres behandling. Det afhænger af, om du generelt er i risikogruppen. Oftest kan du se det på din familie.

Jeg har nogle gode tips til, hvordan du selv kan gøre en indsats for, at du ikke får flere karsprængninger:

Vi har også 5 tip til dig for at undgå karsprængninger

Tip 1. Bevæg dig i din hverdag

Motion er ikke kun sundt for dit overordnede helbred, men faktisk også hvis du gerne vil undgå karsprængninger. Hvis du ikke lige kom i fitness her til morgen, så kan du stadig få lidt bevægelse ind i din travle dagligdag.

Fokusér på de små bevægelser i løbet af dagen. Undgå at sidde eller stå op i de samme stillinger i alt for lang tid – rejs dig op og bevæg dig lidt rundt engang imellem. Gå flere ture (og gerne omveje) hen til kopimaskinen. Smid endda benene op på bordet engang imellem. Dette gør at blodgennemstrømningen forbedres, og dermed reduceres risikoen for karsprængninger.
Sidder du meget på kontor, så sørg for at din kontorstol er indstillet i den rigtige højde, så begge dine fødder er solidt plantet på jorden.

Tip 2. Undgå høje hæle og alt for stramt tøj (henvendt primært til kvinder)

Hvis du skal sidde ned eller stå op i lange perioder, er det en god idé at undgå høje hæle og meget stramt tøj. Hvis dit arbejde absolut kræver, at du står meget op i løbet af en dag, så anskaf dig nogle støttestrømper. De hjælper med at holde blodcirkulationen kørende og modvirker derigennem dannelse af nye karsprægninger. Af samme årsag er det også bedst, at undgå at sidde med benene over kors.

Tip 3. Brug solcreme

Det er nok ikke første gang, du hører dette, men vi må altså bare erkende, at solcreme er rigtig vigtigt, også når man skal forebygge karsprængninger. Solcreme er især vigtigt i ansigtet, hvor vores hud er meget skrøbelig og derfor ekstra udsat for karsprængninger.

Tip 4. Pas på vægten og spis mindre salt og flere fibre

Er du en af dem, som kickstartede januar med et vægttab ved at skrue op for grønsagerne og fibrene og ned for sukkeret og saltet, så glædes du måske over dette tip. For netop de valg minimerer din risiko for karsprængninger. Din vægt er nemlig afgørende for, i hvilket omfang dine ben, fødder og blodkar belastes, så derfor anbefales det at have en sund kropsvægt.

Tip 5. Brug de rigtige produkter

Der er nogle udvalgte produkter, som kan være med til at reducere risikoen for karsprængninger, såsom

Clinical Super Booster 3 fra Beauté Pacifique.

Denne creme går ind og styrker hudens overflade, så den er mere modstandsdygtig overfor sol. Hvis hudens overflade er lidt tykkere, så er risikoen, for at karrene brister, mindre. Cremen forhandles hos Cosmo til 720 kr. for 50 ml og 1.220 kr. for 100 ml.

Eclipse SPF50+ fra iS Clinical

En solcreme med høj faktor er især vigtigt i ansigtet. Mens mange faktor 50 cremer er meget seje og svære at lægge under sin make-up, så er denne nem at bruge og kan købes med lidt beige farve, så du ikke får et hvidt skær. Denne solcreme er nem at anvende, og fungerer fint som en let foundation. Solcremerne forhandles hos Cosmo og koster mellem 415-450 kr.

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske

Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.