Marie fik opfyldt sin drøm som franchisetager

Marie fik opfyldt sin drøm som franchisetager

“Jeg føler slet ikke, jeg går på arbejde”

Marie er Franchisetager og kosmetisk sygeplejerske hos Cosmo Laser.

I 2019 åbnede Marie fra Aarhus den første Cosmo Laser Franchise klinik i hjertet af Aarhus midtby og i 2022 åbnede hun endnu en klinik i Vejle.

Hvis du selv går og overvejer at starte din egen klinik, så læs videre og hør, hvordan Marie oplevede hele processen samt hvordan du selv kan blive kandidat til at åbne den næste Cosmo Laser klinik.

Hvordan startede tanken om at blive partner i Cosmo?

Jamen, jeg var helt sikker på, at jeg ikke ville kunne stå i det offentlige resten af mit arbejdsliv. Jeg har – som mange andre – stået i situationer, hvor jeg ikke har følt, jeg kunne være en tilstrækkelig sygeplejerske pga. travlhed og uacceptable arbejdsvilkår.

Det var ikke en behagelig situation at skulle gå på kompromis med sig selv og sin faglighed på den måde. Så efter barsel med mit andet barn traf jeg beslutningen om at forfølge en anden gren af sygeplejefaget.

Da jeg startede ud som franchisetager i 2019 med en ung alder på 35 år, var det meget vigtigt for mig at vælge et område med hjertet og passionen, så det gjorde jeg.

“Jeg vil være glad, når jeg går på arbejde. “

Og drømmen om at have sit eget har længe puslet i mit baghoved – jeg kunne bare ikke lige finde opskriften. Jeg har siden jeg startede på plastikkirurgisk afdeling på Skejby været fascineret af kosmetiske behandlinger og især kigget på de behandlinger sygeplejersker må udføre og tænkt “Hvordan bliver jeg kosmetisk sygeplejerske?”

Det er jo en jungle – hvor skal man uddanne sig? Får man overhovedet et job bagefter? Og hvad med de etiske hensyn ift. mine egne grænser for, hvad jeg som fagperson skal lægge navn til. Der findes jo forskellige klinikker med forskellige syn på netop sidstnævnte, og det var faktisk det vigtigste for mig at lægge vægt på.

Da jeg havde haft de indledende møder med Cosmo Laser og været på ‘On the Job Experience’ var det tydeligt for mig, at der var et match både i ambitioner, men i høj grad også i de etiske overvejelser man bør gøre sig, når man arbejder med kosmetiske behandlinger.

Franchisetager Marie

Hvordan var forløbet i starten?

Dengang jeg startede som franchisetager var det et virkelig godt opstartsforløb, men også sejt og til tider lidt frustrerende, når man bare gerne vil være god til det hele med det samme!

Træningen tog rigtig meget tid og energi og jeg havde mange ting, jeg skulle lære helt fra bunden. Jeg havde en periode, hvor jeg skulle lære en masse komplekse ting på én gang, og det var krævende. Og selvfølgelig også at skulle gøre lokalerne klar til åbning.

Men heldigvis har alle i Cosmo teamet i København været enormt hjælpsomme med både faglig sparring, mental støtte og en opmuntrende highfive, når jeg lignede en der trængte til det.

Hvad har du fået ud af at blive partner?

Jeg har fra dag 1 været omgivet af erfarne folk, der har støttet, heppet og trænet mig i alt, hvad jeg skulle vide. Det har været enormt trygt og rart at vide, at uanset hvilken udfordring jeg har stået overfor, så var der en jeg kunne gå til og få et fagligt råd.

Mange af de rutiner, der er i en virksomhed som f.eks. økonomi, sikkerhed og marketing, er allerede gennemtænkt. Så det har heldigvis sparet mig for en masse, jeg ellers ville være nødsaget til at tage stilling til og bruge energi på at opfinde fra bunden af. Det har helt sikkert også været medvirkende til, at jeg fik en rigtig god start på min karriere som franchisetager hos Cosmo.

Det var en gave at kunne gå med de erfarne læger og sygeplejersker og suge til mig af viden. Jeg kan huske følelsen af, at det dengang gav mig en masse kliniske billeder, jeg kunne trække på dengang jeg endnu ikke var så erfaring og lige pludselig selv skulle ud at udføre behandlingerne og rådgive kunderne.


Konsultation i Aarhus

Vil du anbefale andre at blive franchisetager?

Nu er det 4 år siden, at jeg blev franchisetager hos Cosmo Laser og det er klart, at man ser tingene med nogle andre øjne nu. Men jeg vil helt klart anbefale andre, som går med en drøm om at blive franchisetager at springe ud i det.

Men med den erfaring jeg har i dag og nu hvor jeg også åbnede endnu en klinik i Vejle sidste år, vil jeg også sige, at det kræver langt mere arbejde end jeg troede dengang jeg startede og at det også er hårdere end, hvad jeg havde regnet med. Men det er helt klart det hele værd og hvis man er typen, der kan lide at arbejde og knokle, så er det også rigtig sjovt og lærerigt. Det er helt klart mere en livstil end et arbejde, så man man skal virkelig gå med drømmen om at få sin egen klinik. Selvom det er hårdt, specielt i starten, så er gevinsten og det at stå med nøglen til sin egen klinik en fantastisk følelse og meget motiverende.

“Når jeg kører hjem om aftenen efter en lang dag, føler jeg slet ikke, jeg har været på arbejde, men at jeg har udlevet min passion og drøm – det er en rigtig god fornemmelse.”

Få din egen Cosmo Laser klinik

Kunne du også tænke dig at blive partner og åbne din egen Cosmo Laser klinik? Så kom din drøm et skridt nærmere og ansøg om at blive vores næste partner hér.

Fakta om Cosmo Laser

– Vi er specialister i kosmetiske laser- og injektionsbehandlinger.

– Første klinik blev åbnet i 2009 og vi har siden da oplevet en konstant vækst.

– Cosmo laser har i dag 6 klinikker i København, Hørsholm, Rødovre, Roskilde, Aarhus og Vejle. Vi har planer om at åbne flere klinikker i 2023.

– Klinikkerne har samlet udført over 250.000 behandlinger siden 2009.

– Cosmo Academy åbnede i 2018 og er en uafhængig uddannelse som kosmetisk sygeplejerske/speciallæge. Læs mere om Cosmo Academy her.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Sarah,
Direktør
Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.