Botox og filler - Hvad er forskellen? - Cosmo Laser

Botox og filler - Hvad er forskellen?

Har du nogensinde fået at vide…

…at du ser træt eller sur ud og tænkt:

“Mig? Jeg er da OVERHOVEDET ikke træt. Eller sur!”

Hvis dette er tilfældet, så er du ikke den eneste. Hver dag møder jeg mindst én kunde, der fortæller mig, at han eller hun oplever dette.

Jeg kan så fortælle dig, at en Botox eller filler behandling sandsynligvis kan hjælpe dig med at slippe for den slags (irriterende) kommentarer.

Men rigtig mange af mine kunder er ikke helt sikre på, hvad forskellen er på disse to – ellers meget forskellige – behandlinger. Det vil jeg forsøge at gøre op med i dag.

Hvad er forskellen på Botox og filler?

Botox og filler er begge injektionsbehandlinger. Men til trods for dette – og at der er ligheder mellem resultatet af Botox og filler – så er det to VIDT forskellige behandlinger med hver deres formål. Læs videre og lad mig uddybe forskellen.

Hvordan virker Botox?

Helt simplificeret blokerer Botox impulsen mellem nerve og muskel. Dette medvirker, at musklen slapper af. Botox bruges til at reducere de mimiske rynker, såsom panderynker, bekymringsrynken og smilerynker. Det er ikke ensbetydende med, at du mister din mimik fuldstændig, men blot at du får færre linjer og rynker, når du bruger din mimik. Læs med her og få de 5 vigtigste virkninger af Botox.

Hvordan virker filler?

Filler bruges derimod til at ”fylde ud” og skabe volume. Det kan f.eks. være, hvis du med alderen har tabt fylde omkring dine kindben, kinder eller hage. Filler kan også bruges til at give mere fylde i læberne eller korrigere asymmetri i ansigtet.

Hvornår skal jeg vælge filler?

Som hovedregel skal du vælge filler, når du ønsker at fylde et område i dit ansigt eller din hud ud. Dette kan være læberne, mundvige, rygerynker osv. Filler er også det, du skal vælge, når du ønsker et ansigtsløft. Ved at fylde ud i eksempelvis kinderne og kindbenene, kan du nemlig opnå et mere opløftet udtryk og mindre slaphed i underansigtet.

Men man kan meget mere med filler. Vi udfører bl.a. også avancerede fillerbehandlinger, hvor vi ved hjælp af filler kan korrigere næsen, hagepartiet og skabe en mere defineret kæbelinie.

Hvornår skal jeg vælge Botox?

Botox benyttes, når du skal have reduceret mimiske rynker – dvs. rynker, der skyldes din mimik såsom linjer i panden, smilerynker og bekymringsrynken. Selvom filler bruges til ansigtsløft, er det Botox, du skal vælge, hvis du ønsker at få løftet dine bryn en smule.

Hvordan hænger det nu sammen?

Dette forklares ved, at der sidder en stor muskel rundt om øjet, som trækker ind- og nedad. Der sidder også en muskel fra brynet og op til hårgrænsen, og denne trækker opad. Ved at injicere Botox i musklen, der sidder rundt om øjet, kan man få denne muskel til at slappe af og derved bliver musklen ved brynet stærkere og løfter brynet.
Forestil dig to elastikker, der trækker hver sin vej. Svækkes den ene, får den anden lov til at trække mere. (Det er ren og skær tovtrækkeri).

Hos Cosmo udfører vi også avancerede Botox behandlinger mod f.eks. tandkødssmil, rynker på næsen eller til at reducere bredden på kæberne for at opnå en mere feminin ansigtsform.

Botox og filler kan supplere hinanden

Som du måske kan forestille dig, betyder forskellen på de to produkter også, at du eksempelvis ikke får Botox i læberne. For det første ville du ikke opleve nogen form for volumen. For det andet ville du slet ikke være i stand til at smile eller tale. (Det ville jo være noget rod!). Derfor bruger man filler i læberne, da det ”fylder ud” og giver en flot volumen.

Til gengæld opnår mange flotte resultater, ved at kombinere disse to behandlinger. Eksempelvis kan Botox bruges til at gøre en muskel afslappet, men er rynken for dyb, vil man stadig kunne se den. Her kan man fint supplere med filler, som kan fylde det sidste af rynken ud, så huden bliver mere jævn.

Det kan godt virke overvældende med de mange muligheder. Men bare rolig, din behandler kan hjælpe med at finde den bedst mulige løsning for dig.

Få hjælp af vores ansigtsguide

For at opsummere, er forskellene på Botox og filler følgende:

  • Botox bruges til at reducere mimiske rynker
  • Filler bruges til at skabe volumen
  • Botox glatter primært ud, mens filler fylder ud.

Hvis du stadig er i tvivl, så prøv vores ansigtsguide. Den fortæller dig helt konkret, hvilken behandling du skal have i det specifikke område.


Få personlig vejledning

Er du i tvivl om filler eller Botox er noget for dig, så book en gratis konsultation. Her får du en personlig vejledning om, hvordan vi kan hjælpe dig. Din Botox og filler konsultation skal ligge minimum 48 timer før behandlingen ifølge reglerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed.


Dbh. Kamilla
Faglig chef
Cosmo Laser

Faglig chef Kamilla

PS. kunne du tænke dig at få rabat på alle behandlinger (undtaget permanent hårfjerning og fire & Ice) hele året rundt? Så tilmeld dig MyCosmo lige her og spar 25 % præcis, når det passer dit behov!

 

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.