“At få min egen klinik har været min drøm” - Cosmo Laser

“At få min egen klinik har været min drøm”

“Jeg føler slet ikke, jeg går på arbejde”

Marie er Franchisetager og kosmetisk sygeplejerske i Cosmo Laser.

I januar 2019 åbnede Marie fra Aarhus den første Cosmo Laser Franchise klinik i hjertet af Aarhus midtby.

Få historien om Marie’s forløb

Her i fjerde måned efter åbning har jeg fået en lille snak med hende omkring hendes tanker om hele forløbet.

Så hvis du selv går og overvejer at starte din egen klinik, så læs videre og hør hvordan Marie oplevede hele processen, samt hvordan du selv kan blive kandidat til at åbne den næste Cosmo Laser klinik.

Interview med Marie Olesen, Franchisepartner og kosmetisk sygeplejerske i Cosmo Laser

Hvordan startede tanken om at blive partner i Cosmo?

Jamen, jeg var helt sikker på, at jeg ikke ville kunne stå i det offentlige resten af mit arbejdsliv. Jeg har – som mange andre – stået i situationer, hvor jeg ikke har følt, jeg kunne være en tilstrækkelig sygeplejerske pga. travlhed og uacceptable arbejdsvilkår.

Det var ikke en behagelig situation, at skulle gå på kompromis med sig selv og sin faglighed på den måde. Så efter barsel med mit andet barn traf jeg beslutningen om at forfølge en anden gren af sygeplejefaget.

I så ung en alder, som jeg har (35 år), var det vigtigt at vælge et område med hjertet og passionen.

“Jeg vil være glad, når jeg går på arbejde. “

Og drømmen om at have sit eget har længe puslet i mit baghoved – jeg kunne bare ikke lige finde opskriften. Jeg har siden jeg startede på plastik kirurgisk på Skejby været fascineret af kosmetiske behandlinger og især kigget på de behandlinger sygeplejersker må udføre og tænkt “Hvordan bliver jeg kosmetisk sygeplejerske?”

Det er jo en jungle – hvor skal man uddanne sig? Får man overhovedet et job bagefter? Og hvad med de etiske hensyn ift. mine egne grænser for hvad jeg som fagperson skal lægge navn til. Der findes jo forskellige klinikker med forskellige syn på netop sidstnævnte, og det var faktisk det vigtigste for mig at lægge vægt på.

Da jeg havde haft de indledende møder med Cosmo Laser og været på ‘On the Job Experience’ var det tydeligt for mig, at der var et match både i ambitioner, men i høj grad også i de etiske overvejelser man bør gøre sig, når man arbejder med kosmetiske behandlinger.

Nu hvor jeg har været i gang i snart 4 mdr. er det først ved at gå op for mig, hvor stort det er. Jeg er selvstændig – det er mit, og jeg føler slet ikke jeg går på arbejde! Jeg elsker mit arbejde nu og det giver så meget mening.

Hvordan har forløbet været?

Det har været vildt godt, men også sejt og til tider lidt frustrerende, når man bare gerne vil være god til det hele med det samme!

Træningen tog rigtig meget tid og energi og jeg havde mange ting, jeg skulle lære helt fra bunden. Jeg havde en periode, hvor jeg skulle lære en masse komplekse ting på én gang, og det var krævende. Og selvfølgelig også at skulle gøre lokalerne klar til åbning.

Men heldigvis har alle i Cosmo teamet i København været enormt hjælpsomme med både faglig sparring, mental støtte og en opmuntrende highfive, når jeg lignede en der trængte til det.

Hvad har du fået ud af at blive partner?

Jeg har fra dag 1 været omgivet af erfarne folk, der har støttet, heppet og trænet mig i alt hvad jeg skulle vide. Det har været enormt trygt og rart at vide, at uanset hvilken udfordring jeg har stået overfor, så var der en jeg kunne gå til og få et fagligt råd.

Mange af de rutiner, der er i en virksomhed som f.eks. økonomi, sikkerhed og marketing, er allerede gennemtænkt. Så det har heldigvis sparet mig for en masse, jeg ellers ville være nødsaget til at tage stilling til og bruge energi på at opfinde fra bunden af. Det har helt sikkert også været medvirkende til, at jeg har fået så god en start, som jeg har.

Det har været en gave at kunne gå med de erfarne læger og sygeplejersker og suge til mig af viden. Det har givet mig en masse kliniske billeder, jeg kan trække på, når jeg nu står og selv skal udføre behandlingerne og rådgive kunderne. Jeg kom så godt fra start, at jeg faktisk nu allerede er i gang med at få uddannet en deltidsansat sygeplejerske.

Hvordan skal resten af dit første år så foregå?

Jeg skal nå mit budget og opfylde alle de målsætninger, der er for suværen kundeservice. Det er noget Cosmo arbejder enormt fokuseret med og det synes jeg er rigtig fedt. Det er rart at der er tydelighed og feedback, både når det går godt men også når jeg skal arbejde mere på at opnå vores fælles mål.

Jeg vil også inden længe ansætte min første medarbejder, så vi kan følge med efterspørgslen her i Århus. Vi har fået en flyvende start, og jeg er meget fortrøstningsfuld overfor fremtiden.

På den helt korte bane skal vi have tre-måneders review og sikre at jeg har helt styr på alting. Det er rigtig rart at vide, der er de her opsummerende snakke, hvor vi kan kigge det hele efter i sømmene og sikre at vi arbejder den rigtige vej sammen. Det giver mig ro i maven at vide at jeg ikke er den eneste, der skal opfange, hvis der er noget der ikke helt kører, som det skal.

Hvad vil du sige til andre der overvejer at blive partner?

Spring ud i det! Vær afklaret med at der vil være nogle hårde og intense måneder forude, men at gevinsten og at stå med nøglen til sin egen klinik er fantastisk og meget motiverende.

Jeg glæder mig over, at vi allerede nu har endnu en partner i træning, så vi sammen kan udgøre et nationalt team af partnere der sammen med Cosmo skal udvikle og forbedre den gode forretning vi allerede har i gang.

Det bliver også rigtig spændende at være med til at sætte sit præg på så stor en kæde af klinikker, og vidner om at jeg faktisk er blevet direktør i egen virksomhed – noget jeg stadig skal knibe mig selv i armen over en gang imellem. Som jeg sagde tidligere;

“Når jeg kører hjem om aftenen efter en lang dag, føler jeg slet ikke, jeg har været på arbejde, men at jeg har udlevet min passion og drøm – det er en rigtig god fornemmelse.”

Få din egen Cosmo Laser klinik

Kunne du også tænke dig at blive partner og åbne din egen Cosmo Laser klinik?

Så kom din drøm et skridt nærmere og ansøg om at blive vores næste partner hér.

Fakta om Cosmo Laser

– Vi er specialister i kosmetisk laser- og injektionsbehandlinger.

– Første klinik blev åbnet i 2009 og vi har siden da oplevet en konstant vækst.

– I dag tæller virksomheden 25 ansatte fordelt på sygeplejersker, speciallæger og administration.

– Cosmo laser har – udover franchisekonceptet – egne to klinikker i København.

– Klinikkerne har samlet udført over 65.000 behandlinger siden 2009.

– I januar 2019 startede vi franchisepartner, Marie Olesen, op i Aarhus efter ca. 6 måneders intern træning.

– I øjeblikket er endnu en franchisepartner i træning med henblik på at åbne i Nordsjælland sensommeren 2019.

– Cosmo Academy åbnede i 2018 og er en uafhængig uddannelse som kosmetisk sygeplejerske/speciallæge.

Vi forventer at få brug for 2-3 nye partnere i 2019-2020. Træning vil igangsættes i sensommeren 2019.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning 🙂

Sarah,
Direktør
Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.