Pandemien har gjort folk mere opmærksomme på deres udseende - Cosmo Laser

Pandemien har gjort folk mere opmærksomme på deres udseende

Under pandemien oplevede mange klinikker på landsplan markante stigninger i interessen for kosmetiske behandlinger. Mange danskere har ikke haft mulighed for at rejse til udlandet, og det har skabt overskud i budgettet til kosmetiske operationer.


Dog mener mange eksperter, at de lange møder foran skærmen har gjort folk mere opmærksomme på deres udseende, og derfor ser vi denne markante stigning i efterspørgslen på kosmetiske operationer.

Kosmetiske klinikker nyder godt af pandemiens restriktioner

Pandemien har medført fundamentale ændringer i vores måde at leve på. Hjemmearbejde blev én af mange nye ting, vi skulle tilpasse os. Med langt flere forretningsmøder på Zoom, tyder mange eksperter på, at det har haft stor indvirkning på folks opfattelse af deres udseende. Noget som tydeligt ses hos landets kosmetiske klinikker, der har oplevet en markant stigning i antallet af behandlinger siden lempelserne af pandemiens restriktioner. Folk har set sig mere kritiske på deres udseende under pandemien, som endda peger på et såkaldt Zoom Boom som resultat af de lange videokonferencer på Zoom. En lang række behandlere har udtalt sig i en rundspørge, at 86% af deres patienter giver udtryk for, at det stigende antal videokonferencer på arbejdet har fået dem til at søge plastikkirurgisk hjælp. Daniel Sattler, specialist i plastikkirurgi, fortæller, at “når folk benytter sig af Zoom videokonferencer i forbindelse med arbejde, giver det følelsen af, at man kigger sig selv i spejlet 8 timer om dagen”.

På verdensplan forventes et boom i kosmetiske behandlinger

Fænomenet Zoom Boom er derfor en realitet og noget som påvirker langt de fleste i større eller mindre grad. Equation Research undersøgte mere end 1.000 kvinder i USA og fandt ud af, at interessen for plastikkirurgi er steget med 11 procent i løbet af det sidste år. År 2020 viser derfor også en stigning i antallet af kosmetiske behandlinger på verdensplans, bekræfter International Society of Aesthetic Plastic Surgery i deres seneste opgørelse.


American Society of Plastic Surgeons (ASPS)
bekræfter også denne tendens, hvor de, blandt deres 8000 medlemmer, kan se en opadgående trend inden for kosmetiske operationer i ansigtet. Øjenlågskirurgi og ansigtsløftninger var de to mest eftertragtede operationer i 2020. Efterspørgslen steg for perioden på begge operationer med 8%. Samtidig er det sket et markant fald i efterspørgslen på kropsfokuserede operationer som brystimplantater og fedtsugning, hvor efterspørgslen på førstnævnte faldt med hele 18% i 2020. Det viser derfor, at de mange timer brugt til at stirre foran skærmen, har betydet, at langt de fleste stiller sig mere kritiske på deres ansigt end resten af kroppen.

Botox og fillers forbliver i høj kurs

Zoom Boom har primært påvirket folks opfattelse af eget ansigt. Det betyder derfor også, at vi kan forvente, at antallet af behandlinger med botox og fillers rammer nye højder. Det hænger sammen med den fundamentale omstrukturering af vores liv, alle har været ude for under COVID-19 pandemien. Medarbejdere var tvunget til at arbejde hjemmefra, foretage forretningsmøder over skærmen og generelt set blive eksponeret for sit eget ansigt i forbindelse med arbejde. Denne nye livsstil har påvirket mange menneskers selvopfattelse, som i mange tilfælde gør folk mere kritiske på deres udseende, velvære og livsstil.

Antallet af kosmetiske behandlinger fra 2015-2020

Andre ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger som hudforyngelse, arreduktion og permanent hårfjerning kommer til at opleve samme opadgående trend. Mennesker er generelt set blevet mere bevidste om deres udseende, men også økonomisk set har mange fået et større rådighedsbeløb, da man ikke har haft mulighed for at bruge penge på den obligatoriske sommerferie til Sydens sol. “Dag ud og dag ind blev jeg tvunget til at stirre på de hævede poser under mine øjne, den uheldige bums på min hage, og hvordan mit ansigt ser ud, når jeg griner for hårdt, hvilket jeg gør meget. Det blev umuligt ikke at kritisere mit udseende. Efter en dag booket med Zoom-møder, googlede jeg fillerbehandlinger, og hvor meget de koster.” fortæller Molly Schwartz. Mange på det internationale online-forum Reddit deler samme bekymringer som Molly, hvor utallige brugere søger råd til at overvinde frygten for at vise sit ansigt på kamera.


Fællesnævneren er, at man i dag er blevet mere kritisk på sit selvbillede. COVID-19-pandemien har skabt et massivt skifte mod et virtuelt liv med videokonferencer som et primært kommunikationsmiddel i alle aspekter af livet. Dog er det vigtigt, vi ikke tager hinandens nærvær for givet. Balance er nøglen til et sundt liv, og et liv udelukkende foran skærmen kommer ikke nogen til gode.

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.