Cosmo Laser tager initiativ til ny brancheforening - Cosmo Laser

Cosmo Laser tager initiativ til ny brancheforening

Ny brancheforening vil sikre bedre kvalitet og sikkerhed i kosmetiske behandlinger

En udskældt branche tager nu selv initiativ til at skabe en brancheforening, der vil arbejde

for at sikre, at branchen etisk og sikkerhedsmæssigt lever op til de standarder, som man

Flere hundrede tusinde danskere får lavet skønhedsbehandlinger med injektioner og laser, og branchen er i stærk vækst.

Danskerne skal kunne vælge klinik på et oplyst grundlag

Det er Sarah Crone, som er direktør i klinikkæden Cosmo Laser, der har taget initiativ til foreningen. Sarah Crone ønsker i det hele taget at oplyse danskerne om, hvilke faldgruber der kan være ved kosmetiske behandlinger og at bidrage til et mere nuanceret billede af, hvad der kendetegner den “gode” klinik, så man kan tage et tryggere og oplyst valg om, hvor man ønsker at blive behandlet.

"Jeg synes, der mangler en forening, som kan sikre, at danskerne kan vælge at blive behandlet i en klinik på et oplyst grundlag og kender muligheder for at få akut hjælp, hvis en behandling går galt. Branchen er i den grad vokset og knopskudt i mange retninger de senere år, og som kunde kan det være mere end svært at gennemskue, hvilken klinik som har en høj kvalitet og som lever op til både kvalitets- og dokumentationsstandarder."

"Der er stor forskel på, hvilket udstyr der bruges, hvilke produkter der er godkendte og problematikker med f.eks. stjålne produkter, der benyttes af behandlere, der holder ”homeparties”. Disse er desuden ulovlige, da behandlerstedet altid skal være registreret", siger Sarah Crone, der forventer en stor tilslutning til foreningen.Store dele af branchen har allerede tilkendegivet at ville deltage, og initiativet har været et stort ønske igennem en årerække. Mange klinikker ønsker bedre transparens på området.

Det skal der rettes op på:

  • Godkendelsesprocedurer for det registrerede personale, der skal udføre behandlingerne, og tilsyn skal fungere bedre.
  • Bekymringshenvendelser fra kunder, som oplever at få behandlinger uden det nødvendige tilsyn af en virksomhedsansvarlig læge eller som oplever mangelfuld dokumentation af deres behandlingsforløb skal behandles professionelt, så patientsikkerheden er bedre sikret.
  • Der skal være klarere retningslinjer og lovgivning på området.

Et serviceerhverv, der anvender lægemidler og har sundhedspersonale ansat

Der er ansat både speciallæger og kosmetisk uddannede sygeplejersker i klinikker landet over, og der anvendes lægemidler som Botox, men branchen hører ikke ind under det etablerede sundhedsvæsen og drives som 100% kommerciel forretning på lige fod med f.eks. frisører. Den kosmetiske branche må udelukkende behandle på kosmetiske indikationer, og har derfor ikke ydernummer som eksempelvis en lægepraksis har.

Der er ca. 315 klinikker i Danmark, der behandler med Botox kosmetisk, ca. 90, der behandler med hårfjerning, og mange flere, der har en bred kombination af peelings, laser og injektioner på det kosmetiske område.

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.