Lad os snakke om skønhedsbehandlinger - Cosmo Laser

Lad os snakke om skønhedsbehandlinger

Lad os tale mere om skønhedsbehandlinger - inkl. alle nuancerne

Heartbeats har for nylig skrevet en klumme om skønhedskirurgi- og behandlinger, som handler om, at skønhedsbehandlinger stadig er et tabu, som vi skal tale mere om. Skribenten lader ikke til at være positivt indstillet overfor skønhedsbehandlinger, men jeg synes, hun mangler nuancer i sin klumme. Og her tænker jeg på den mentale sundhed, som der kan komme ud af at få justeret en lille ting ved sit udseende, som gør, at man føler sig mere udenpå, som man føler sig indeni.

I Heartbeats klumme skriver skribenten: ’jeg håber ikke, mine børn ønsker at sprøjte noget ind eller få skåret noget af, for at kompensere for det, de er født med’. På samme tid ønsker hun, at vi skal aftabuisere emnet, tale om det og blive klogere. Det er modsatrettet, men jeg kan genkende det, hun skriver, for jeg har været der selv.

Læs indlægget på Heartbeats: https://heartbeats.dk/klumme-kroppens-uroerlighed-goer-os-stumme/?fbclid=IwAR3c72jY3ttZ4o33sDfHNQNvomvAAJmNs_cNVcSM6g3nPkKvy1mbYBFBGJE

’Jeg skal ikke bede om noget af det dér skønhedsbehandling’

For syv år siden, havde jeg fuldstændigt samme holdning som skribenten, men jeg er siden blevet klogere. Det var før, jeg startede som COO i Cosmo Laser, som jeg i dag er medejer af, og netop har åbnet vores 4. klinik med.

Da jeg skulle ansættes, var jeg til en lang række samtaler og til min sidste samtale, sagde jeg helt ublu: ’Det er rigtigt fint, det I laver her – men jeg skal ikke bede om noget af det’ til de to daværende ejere. Lidt satset måske, når nu man gerne ville have et nyt job, der lød ret spændende. Men måske var det også det, de faktisk faldt for – min ærlige mening om, at jeg SELV havde fordomme omkring laser- og injektionsbehandlinger.

De erkendte, at fordomme var en del af gamet. Det er faktisk Cosmo Lasers mission at nedbryde fordomme og aftabuisere de her behandlinger og gøre dem tilgængelige for alle. Og det kunne jeg købe ind på. Det var godt set, og i dag har vi mere end 10.000 kunder igennem vores klinikker hvert år.

Hvem er de mennesker, jeg møder i Cosmo Laser?

Er det duller med store læber, unge kvinder med et skævt selvbillede og et forstyrret sind? Er det outrerede personer med hang til at gå i fjerboa og pailletter til hverdag? HVEM er de?

Jeg var selv super nysgerrig, da jeg startede som COO, og jeg gik med på så mange forundersøgelser, jeg kunne. Jeg oplevede ærlige historier fra ganske almindelige mennesker, som måske havde været igennem en skilsmisse, et hårdt sygdomsforløb, måske var fanget i en krop, de ikke følte passede i forhold til det køn, de identificerede sig med – og så er der en større gruppe mennesker, der simpelthen bare får en behandling, fordi det gør dem glade.

Sidstnævnte er klart den største gruppe af vores kunder. Vi siger i øvrigt ’nej’ til dem, der beder om ekstreme resultater, eller som i forvejen har ’fået for meget’.

Det er naturligvis 100 % subjektivt og desuden op til den enkelte behandler at vurdere, men der er ingen hos os, der får bonus for at sælge mere, eller på anden vis bliver ansporet til at være uetiske, når de rådgiver vores kunder. Det er noget som vores kunder værdsætter højt. De føler sig trygge, og nogle er kommet hos os i 13 år.

Den mentale sundhed

I klummen fremføres argumentet, at man ikke bør skære/tilføre noget i raske mennesker. Det vil jeg gerne udfordre. Det er muligt for canceropererede kvinder at få implantater efter operation for en brystkræft. De er også basalt set (forhåbentligt) raske mennesker, når de er færdigbehandlet, og implantaterne har ingen sundhedsmæssig funktion. Vi opererer også flyveører på plads, og fjerner hud ved tunge øjenlåg. Hvorfor gør man så det?

Det mentale sundhedsperspektiv mangler i klummen. Hvis du mangler noget af dig selv, eller hvis du kan tilføre dit udseende lige den lille ting, der gør, at du kan se dig selv i spejlet og være glad – så BLIVER du gladere. For dig selv, i dit parforhold, i dine relationer.

Vi har mange mænd og kvinder, der siger, de er kede af at blive opfattet som vrede eller sure p.g.a. deres udseende – for det er ikke sådan, de føler sig. De ønsker, at det ydre afspejler deres indre – og jeg forstår dem faktisk godt. Det kan være den lille sure rynke mellem brynene, som let fjernes med Botox, og pludselig ser de gladere og mildere ud og føler sig bedre tilpas.

Jeg blev opereret og blev gladere

Jeg har selv båret tre smukke og perfekte børn. De voksede sig store i min mave, som var voldsomt stor under mine graviditeter. Da jeg havde født mit 3. barn, havde jeg 6-7 cm indhulning i min mave, fordi mine mavemuskler havde delt sig. Jeg trænede og lavede maveøvelser, men jeg kunne ikke aktivere mine mavemuskler, fordi de havde delt sig.

Til sidst havde jeg en 3-pack i hver sin side af min mave og midt på, havde jeg blød, blævrende strækmærkehud. Jeg valgte at få en operation, og fik samlet mine mavemuskler og fjernet den overskydende hud. Jeg ville ikke se sådan ud, det ødelagde mit selvværd. IKKE, fordi andre så det, og ikke, fordi min mand bad mig om at gøre noget ved det – men, fordi jeg ønskede en krop, der var funktionel og nogenlunde intakt, som jeg kan være stolt og glad for.

Livskvalitet

Det er simpelthen det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg har lige siden været gladere, kunne igen tage det tøj på, jeg synes er fedt, og bekymre mig nul over strandture. Jeg kan igen lave en rigtig sit-up og er blevet stærkere. Læg her til, at det mentale ked-af-det-hed, jeg havde, er fuldstændigt væk. Jeg har fået en bedre kropsselvtillid – trods det, at jeg bliver ældre. Jeg ved, at jeg har en krop, der fungerer, og at jeg igen har et normalt udgangspunkt for at kunne holde mig stærk, hvis jeg selv arbejder for det. Det er livskvalitet for mig, og også for min mand og familie, at jeg er glad og stolt af mig selv. 

Så der er mange nuancer. Jeg siger ikke, man behøver at prøve det selv, før man ’ser lyset’ – men jeg vil da gerne give en åben invitation til skribenten, om at komme og drikke en kaffe med mig og høre om alle de mennesker, vi hver dag hjælper bare en lille smule på vej til et gladere selvbillede – for det er faktisk vigtigere end bare at se godt ud.

Det var lidt tanker herfra. Og lad os endelig tale mere om kosmetiske behandlinger, men lad os være åbne for nuancerne, når vi gør det.

Jeg ønsker dig en fantastisk dag :)

Mvh. Sarah Crone, direktør hos Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.