Hvorfor får jeg karsprængninger og 5 tips til hvordan du undgår dem - Cosmo Laser

GUIDE: Hvorfor får jeg karsprængninger og 5 tips til hvordan du undgår dem

50 % af alle voksne danskere oplever karsprængninger, primært i ansigtet eller på benene. Nogen accepterer, at dette bliver en naturlig del af ens udseende, mens rigtig mange andre føler sig hæmmet af de blå-lilla forgreninger. Men har du nogensinde tænkt over, hvorfor man får karsprængninger? Se de typiske årsager her:

Hvorfor får jeg karsprængninger?

Faktisk forholder det sig oftest sådan, at mænd oplever karsprængninger på næsen (de kan faktisk let forveksles med en rødvinstud, selvom at karsprængninger ikke behøver have noget med alkohol at gøre), mens de hos rigtig mange kvinder oftest opstår på kinder, lår og underben.

Karsprængninger er først og fremmest en uundgåelig aldersbetinget tilstand, fordi vores kar med alderen bliver mere stive og skrøbelige og det skaber en dårlig blodgennemstrømning og cirkulation. Men der er faktisk 9 andre faktorer som også kan være skyld i, at du oplever karsprængninger.

Her er de 10 hyppigste årsager til karsprængninger:

1 – Alder

2 – Genetisk – arvelighed

3 – Graviditet og hormonelle forandringer

4 – Overvægt

5 – Solskadet hud

6 – Vintervejr, hvor huden udsættes skiftevis for varme og kulde

7 – Hudsygdomme som rosacea og skeleksem

8 – Livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk og sukkersyge

9 – Medicin såsom Prednisolon.

10 – Traumer og ar

5 tips til hvordan du kan forebygge karsprængninger

1. Bevæg dig i din hverdag

Det er ikke kun sundt for dit overordnede helbred at bevæge dig, men faktisk også hvis du gerne vil undgå karsprængninger. Jeg syntes lige vi skal skelne mellem to forskellige måder at bevæge sig på (begge er meget vigtige).

Motion: Der er naturligvis den daglige motion som Sundhedsstyrelsen anbefaler, hvor især cykling, løb, aerobic, en god rask gåtur eller en hård omgang styrketræning anbefales, hvis du vil undgå karsprængninger.

Daglige bevægelser: Får du ikke liiiige bevæget dig ned i træningscenteret eller løbet de 5 km. som du besluttede dig for i morges, så fokuser endnu mere på de små bevægelser i hverdagen. Undgå at sidde eller stå op i de samme stillinger i alt for lang tid. Prøv at bevæge dig rundt i lokalet engang i mellem, gå flere turer hen til kopimaskinen, gå en ekstra omvej på din vej til kaffemaskinen eller smid benene op på bordet engang imellem…

(Ja, det lyder måske lidt mærkeligt og en kende upassende, men løftes dine ben op i en position som er højere end dit hjerte, så forbedres din blodgennemstrømning og dermed reduceres risikoen for karsprængninger).

Sidder du meget på kontor, så sørg for at din kontorstol er indstillet i den rigtige højde, så begge de fødder er solidt plantet på jorden.

2. Undgå høje hæle og alt for stramt tøj

Undgå højhælede sko eller alt for stramt tøj, hvis du skal sidde eller stå i lange perioder (dette tip er nok primært henvendt til kvinder). Hvis du har et arbejde, hvor du står meget op i løbet af en dag, så kan støttestrømper være super gode.

3. Brug solcreme

Det tip hører du jo sikkert hele tiden i alle mulig andre sammenhænge, men vi må altså bare erkende, at solcreme er rigtig vigtigt, også når man skal forebygge karsprængninger. Solcreme er især vigtigt i ansigtet, hvor vores hud er meget skrøbelig og derfor ekstra udsat for karsprængninger.

4. Pas på vægten, spis mindre salt og flere fibre

Er du en af dem, som kickstartede januar med et vægttab ved at skrue op for grønsagerne og fibrene og ned for sukkeret og saltet, så glædes du måske over dette tip. For netop de valg minimerer din risiko for karsprængninger. Din vægt er nemlig afgørende for, i hvilket omfang dine ben, fødder og blodkar belastes, så derfor anbefales det at have en sund kropsvægt.

5. Brug de rigtige produkter

Der er nogle udvalgte produkter, som kan være med til at reducere risikoen for karsprængninger f.eks.

Clinical Super Booster 3 fra Beauté Pacifique

Denne creme går ind og styrker hudens overflade, så den er mere modstandsdygtig overfor sol. Hvis hudens overflade er lidt tykkere, så er risikoen for at karrene brister mindre. Cremen forhandles hos Cosmo til 720 kr. for 50 ml og 1.220 kr. for 100 ml.

Eclipse SPF50+ fra iS Clinical

En solcreme med høj faktor er især vigtigt i ansigtet. Mens mange faktor 50 cremer er meget seje og svære at lægge under sin make-up, så er denne nem at bruge og kan købes med lidt beige eller brun farve i, så du ikke får et hvidligt skær. Denne solcreme er nem at anvende og fungerer fint som en let foundation. Solcremerne forhandles hos Cosmo og koster mellem 415-450 kr.

Sådan fjerner du karsprængninger

Mange henvender sig til Cosmo for at høre, om man kan reducere eller fjerne karsprængninger? JA, det kan man faktisk godt. Karsprængninger og ødelagte blodkar kan fjernes ved hjælp af laser. I praksis fungerer det sådan, at lyset fra laseren opsuges af farven i karrene, som herefter klistrer sammen og forsvinder.

Det kan føles lidt varmt og stikkende i huden under behandlingen, og der kan være lidt let rødme bagefter, men ellers bliver huden atter lys og ensartet igen. Resultatet vil være permanent, men vi anbefaler ca. 3 behandlinger for at opnå det ideelle resultat.

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.