Hvorfor får jeg rød næse og hvilken behandling hjælper?

Skiftende temperaturer fra varme til kulde er medvirkende til, at en stor del af den danske befolkning døjer med små blodsprængninger på næsen (også kaldet karsprængninger). Disse karsprængninger på næsen, som også kan opstå af genetiske årsager, viser sig typisk som en rød næse.

Mange (primært kvinder) forsøger at dække karsprængninger på næsen med makeup, hvilket både kan være irriterende, tidskrævende og ikke mindst besværligt. Men heldigvis er der hjælp at hente, da karsprængninger kan fjernes effektivt og skånsomt med laserbehandling.

Hos Cosmo kan vi med effektiv laserteknologi fjerne karsprængninger på næsen. Vores karsprængningsfjernelse udføres med Elós laserbehandling og af kosmetiske sygeplejersker. Antal anbefalede behandlinger varierer alt efter størrelsen på karsprængningen. Antallet af behandlinger kan derfor ligge alt mellem 3-6 behandlinger, afshængigt af hvilken type karsprængning, det drejer sig om. Som regel vil du dog allerede se en effekt efter din første behandling, og resultatet, som du opnår, er permanent.

Hvorfor opstår karsprængninger på næsen?

Der findes mange årsager til, at karsprængninger på næsen opstår. Typisk skyldes det, at du er genetisk disponeret for det, men de kan også opstå i takt med, at du bliver ældre, bliver gravid, får rocasea eller bindevævssygdomme. Og som nævnt foroven, kan disse også fremprovokeres pga. temperaturskift fra varme til kulde, når du eksempelvis træder ud i frostvejr fra en varm bil.

Risikoen for at udvikle karsprængninger på næsen og resten af ansigtet kan reduceres, ved at styrke din hud. Ved at smøre din hud med en god A-vitamin creme, gør du din hud mere tyk og modstandsdygtig overfor eventuelle skader og mindsker risikoen for at få en rød næse. Hos Cosmo anbefaler vi Clinical Super 3 Booster fra Beauté Pacifique, som kan købes i vores klinikker fra 760 kr.

Rød næse behandling?

Ca. 50 % af den danske befolkning har karsprængninger, så du er bestemt ikke den eneste. Er du plaget af store eller små blodsprængninger på næsen, kan dette afhjælpes med en laserbehandling. Karsprængninger og ødelagte blodkar (blodsprægninger) fjernes skånsomt og sikkert med laserbehandlinger.

For at få behandlet dine karsprængninger skal din hud være så lys som mulig. Jo lysere din hud er, jo hurtigere ses dit resultat. Derfor er efteråret og vinteren et godt tidspunkt at starte dit forløb på.

Med en Elós laserbehandling af små blodsprængninger i ansigtet, kan vi fjerne røde misfarvninger på næsen med bare få laserbehandlinger. For mange betyder dette fornyet selvtillid og velvære, og ikke mindst mindre behov for makeup.

Vi er selvfølgelig registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed og alle behandlinger mod karsprængninger udføres af en læge eller kosmetisk sygeplejerske.

Ønsker du at få behandlet rød næse?

Døjer du med blodsprængninger på næsen, så book en gratis og uforpligtende konsultation. Her kan du få en snak om dine muligheder hos vores erfarne personale samt stille dine eventuelle spørgsmål.

Før og efter billeder af fjernelse af karsprængninger

Bliv klogere på behandlingen

Før din behandling

Expand FAQ

En forudsætning for at opnå det bedste resultat er, at huden er så bleg som muligt. Der må derfor ikke anvendes selvbruner 2 uger før behandlingen, ligesom behandlingsområdet ikke må udsættes for UV stråler (sollys og solarium) 4 uger før behandlingen.

Undgå at tage blodfortyndende præparater såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i en uge før behandlingen, da dette kan give et dårligere resultat. Pausering af stærke blodfortyndende midler som hjertemagnyl o.lign. bør ske i samråd med egen læge.

Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.

Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før behandlingen.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

Under din behandling

Expand FAQ

Huden afrenses og der påføres ved nogle behandlinger efterfølgende en speciel gel. Dette er afhængigt af, hvilken maskine, der anvendes til behandlingen. Gelen beskytter huden og optimerer overførslen af lysenergien til huden. Under behandlingen vil du mærke en varme i huden, og der vil forekomme skarpe lysglimt, dine øjne vil være beskyttet af særlige eye pads og vil derfor ikke blive påvirket af lyset.

I visse områder kan det være lettere ubehageligt, men de fleste angiver, at behandlingen bare føles som en varm “prikken” i huden.

Efter din behandling

Expand FAQ

Huden vil efter behandlingen føles varm, og der kan forekomme let ubehag i det behandlede område, som kan vare et par timer. Herudover kan huden fremstå rød og der kan være lette hævelser. Det er nødvendigt med nedkøling af huden, hvorfor du efter behandlingen får isposer til at køle behandlingsområdet med, samt en ekstra du kan bruge og genbruge hjemme, ved at komme den i fryseren igen, når den er tøet op.

Der kan forekomme en let ru fornemmelse hen over karrene, samt en lettere misfarvning i huden, som i nogle tilfælde først forsvinder måneder efterbehandlingen.

Cremer og makeup kan anvendes umiddelbart efter behandlingen, men undlad hård fysisk anstrengelse i 2-3 dage, da dette kan lægge en unødigt pres på karrene, som kan medvirke til, at de åbner sig igen. Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet ikke udsættes for sol 4 uger efter behandlingen, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 50.

Rentefri Finansiering

Hos Cosmo tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med SPARXPRES. Her har du mulighed for at låne penge til dine behandlinger. Der er ingen renter på dit lån. Læs mere om betingelserne her.

LÆS MERE OG PRØV LÅNEBEREGNEREN
Spar 25% med MyCosmo

Kender du til alle fordelene med MyCosmo?

Med vores MyCosmo medlemskaber får du adgang til faste lave priser, når det passer dig, muligheden for at optjene point i vores app samt
mange flere fordele.

Få 25 % kontant på dine behandlinger og optjen point i vores app til en værdi af 10 % rabat på alle behandlinger.

FÅ ADGANG I DAG!

COSMO SET HOS

eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.
eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.