Tænk hvis du kunne slippe for at barbere dig.

Hvis du er heldig og ikke døjer med uønsket hårvækst…

…så håber jeg, at du er taknemmelig for at have vundet det genetiske lotteri.

Rigtig mange mennesker drømmer nemlig om at kunne kvitte den daglige barbering, og slippe alt frygt for, om nogen har lagt mærke til de tilbagevendende, mørke hårstubbe i ansigtet (eller andre steder på kroppen).

Hvis du kan nikke genkendende til dette, så prøv at læse med, mens jeg fortæller, om hvordan laserhårfjerning kan gøre dit liv meget nemmere, samt hvad du kan forvente af behandlingen.

Du kan nemlig reducere din uønskede hårvækst effektivt med laser. Hvis du ikke kender til permanent hårfjerning, og hvordan den virker, så har jeg stablet 5 vigtige punkter op omkring behandlingen her:

#1 – Du kan reducere dine hår markant med laser

Men inden du går igang med dit forløb, skal du vide at det er sjældent, at der opnåes en reduktion på 100 %, selvom det hedder ‘permanent hårfjerning’. Der er mange ting, der spiller ind og kan have indflydelse på resultatet. Du kan forvente en gennemsnitlig reduktion på 70 %.

Mange oplever en reduktion på mere, men det er vigtigt at tilføje, at 70 % faktisk er rigtig meget. (Især hvis du har en tæt og mørk hårvækst). En reduktion på 70 % vil betyde, at du ikke skal smide din skraber ud, men at der vil gå væsentlig længere mellem behovet for at bruge den. F.eks. ville du kunne nøjes med at barbere dig 1-2 gange om måneden, fremfor 1-2 gange om ugen (eller dagen). Derudover vil de hår, som er tilbage, oftest være finere og mindre markante end de var før forløbet.

Desuden kan større hormonelle forandringer, såsom graviditet og PCOS, også påvirke det løbende resultat. Dette varierer naturligvis meget fra person til person.

#2 – Det kan ikke klares med én behandling

Nogle er heldige, at respondere over det forventede på behandlingen. Hvis dette sker, kan du godt opleve en rigtig stor reduktion på få behandlinger. Men dette er mere undtagelsen end reglen.

Langt de fleste skal gennemgå 8-12 behandlinger, før der er tale om en permanent hårreduktion. Dette betyder dog ikke, at du ikke løbende kan se en forskel. (For det kan du bestemt).

Oftest siger vi hos Cosmo, at man skal gennemgå 2-3 behandlinger, før man kan begynde at se en forskel, og det er der en helt speciel årsag til. Men det vender jeg tilbage til senere.

#3 – Din hud skal være lys og dine hår mørke

Hvis du har lys hud og mørke, grove og tætsiddende hår, har du de absolut bedste forudsætninger for et godt resultat.

Er dit udgangspunkt til gengæld meget fine hår, så skal du forvente en længere process, da hårene i så fald vil være sværere at fjerne. Har du meget lyse hår, så må vi desværre skuffe dig. Lyse hår kan ikke fjernes permanent med laser. Dette skyldes, at laserens lys og varme ledes ned i hårsækkene ved hjælp af pigmentet i hårstrået. Hvis pigmentet ikke er tilstede, er det desværre endnu ikke muligt for lyset og varmen at nå ned i hårsækken.

(Men på den anden side er du heldig, at dine hår er lyse og mindre synlige 😉 ).

#4 – Man kan kun ramme de hår, som er aktive

Hvis du altid har undret dig over, hvorfor permanent hårfjerning kræver flere behandlinger, så hænger det sammen med den udvikling vores hår gennemgår. Et hår kan nemlig befinde sig i tre forskellige faser:

1 – Den aktive fase
2 – Den afstødende fase
3 – Dvale fasen

Laseren kan kun ramme de hårsække, som befinder sig i den aktive fase. Det estimeres, at kun 8-12 % af dine hår er i denne fase på samme tid. Det er bl.a. også derfor, at det er umuligt, at blive hårfri på blot én behandling.

permanent hårfjerning - hårets faser

Permanent hårfjerning fungerer således
Lyset og varmen ledes ned til hårsækken gennem hårstrået, så hårsækken ødelægges og stopper med at producere flere hår. Laseren kan også godt ramme hårene, som er i afstødningsfasen, men da håret af naturlige årsager, allerede er afstødt, kan varmen og lyset ikke ledes ned til hårsækken. Du kan heller ikke ramme hår, som er i dvale, og endnu ikke er færdigudviklet.

Så det kræver altså lidt tålmodighed! Derfor anbefaler vi også, at der går 4 uger mellem behandlingerne, for at øge sandsyndligheden for at ramme de 8-12 % aktive hår.

#5 – Er der forskel på laserne?

Ja, det er der! (Og nu bliver det måske lidt nørdet). Men der findes faktisk ret mange forskellige lasermaskiner på markedet, som bruges til hårfjerning. De mest kendte i Danmark er diodelaseren – som er den, vi bruger hos Cosmo – og IPL-laseren.

Når det kommer til hårfjerning, er der flere undersøgelser, der viser, at IPL har en rigtig god virkning på kort sigt (op til 6 måneder). Det skal forståes som, at man ved få behandlinger oplever, at hårene hurtigt forsvinder.

Dog viser undersøgelserne, at denne hårreduktion ikke varer ved på længere sigt (+6 måneder) og at hårene, på sigt, kommer tilbage. Samme undersøgelser viser, at diodelaseren skaber resultater på kort sigt, men er samtidig også den laser, som sikrer de langsigtede permanente resultater.

Hos Cosmo er permanent hårfjerning med diodelaser, vores absolut bedst sælgende behandling med over 6000 behandlinger om året.

permanent hårfjerning

Book en personlig og gratis konsultation

Døjer du med uønsket hårvækst, er du meget velkommen til at komme til en gratis og uforpligtende konsultation hos mig, eller hos en af de andre kosmetiske sygeplejersker.
Her vil vi tale omkring din hårvækst, og forventningsafstemme et evt. forløb. Derefter kan du gå hjem med lidt læsestof, og overveje om behandlingen er noget for dig. Du skal afsætte ca. 20 minutter af din tid til konsultationen.


Håber du har en dejlig dag!


Regitze
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.