GUIDE: 6 måder at reducere rynker på

Rynker er naturlige.

Og kan endda være charmerende.

Men de behøver ikke være uundgåelige.

Især ikke hvis de er ubudne gæster, som du ikke kan identificere dig selv med.

Måske fordi de får dig til at se sur ud, når du i virkeligheden er glad.

Eller fordi du føler, du ser ældre ud, end du i virkeligheden er (eller føler dig som).

Hvis du kan nikke genkendende til sidstnævnte punkter, så gør dig selv den tjeneste og læs med i dag.

For her får du nemlig min guide til 6 måder, du kan komme dine rynker til livs på.

#1 – MatrixRF laserbehandling

Hvad er det?

 

MatrixRF Fractional skinresurfacing er en videreudvikling af den traditionelle CO2-laser. Laserbehandlingen virker ved at lave mikroskopiske sår i de øverste lag af huden. Dette får hudens øverste lag til at regenerere sig selv. Denne effektive hudforfinende laserbehandling virker samtidigt opstrammende på bindevævet, da laserbehandlingen stimulerer denne til at genopbygge nye, faste elastiske fibre og kollagen.

 

Hvad opnår jeg og hvad kan behandles?

 

MatrixRF er en effektiv og skånsom måde at udjævne rynker, minimere synlige porer og reducere ar efter akne. Samtidig opnår du en smuk teint og glød, da huden fornyes. MatrixRF kan behandles på både ansigt, hals og bryst efter ønske.

 

Hvordan skal jeg forberede mig?

 

Du må gerne have været i solen forud for din MatrixRF-behandling. Dog skal du holde dig ude fra solen i 4 uger efter. I denne periode skal du derudover anvende faktor 50 solcreme - også selvom der er overskyet. Du må ikke bruge nogen former for creme i 24 timer før behandlingen.

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

 

I de fleste tilfælde er det nødvendigt at få 3 behandlinger med 8 ugers mellemrum. Dette afhænger dog af udgangspunktet og bl.a. af dybde på rynker og ar.

 

Hvor hurtigt ser jeg resultatet?

 

Lige efter behandlingen og i de efterfølgende 3-6 dage er huden rød, hævet og med skorpedannelse. Derefter falder sårskorperne af og en ny og finere hud kommer frem til overfladen. Modningsfasen varer 4-6 uger. Dvs. det er først efter 4-6 uger, at overhuden er komplet ophelet, og har sin naturlige styrke tilbage.

 

Det færdige resultatet ses for alvor 2-3 måneder efter endt behandlingsfoløb, hvor effekten af det øgede elastin og kollagenniveau er på sit højeste.

 

Cosmo’s anbefalinger:

 

MatrixRF er for dig, der virkelig vil i dybden, både når det handler om rynker, hudstruktur og spændstighed. Du skal være villig til at sætte nogle dage af, hvor din hud ikke er så flot. Til gengæld er resultatet utrolig godt. Og hvis du evt. kombinerer med fillerbehandlinger, får du en virkelig solid pakke.

 

# 2 – Cosmo Plus laserbehandling:

Hvad er det?

 

Cosmo Signature seriens dronning, Cosmo Plus, består af tre laserbehandlinger: Skin tightening, Laserbehandling mod ujævn hudtone og MatrixRF - alle i én og samme laserbehandling. Derved opnåes det gode resultat ved at kombinere bi-polar radiofrekvens og laserlys, der præcist opvarmer vævet på det behandlede område, og stimulerer derved en ensartethed i hudens tone.

 

Hvad opnår jeg og hvad kan behandles?

 

Cosmo Plus laserbehandlingen giver en mere ensartet hudtone og struktur, samt en let opstramning af huden og det dybereliggende bindevæv. Behandlingen er effektiv mod linjer i panden, ved øjnene og omkring munden. Derudover reducerer den små, overfladiske karsprængninger, samt minimerer rødme. Vi behandler både ansigt og/eller hals, samt bryst.

 

Hvordan skal jeg forberede mig?

 

Du skal være solfri i 4 uger før og efter din behandling. Derfor skal du anvende en faktor 50, der både beskytter mod UVA + UVB stråler - også selvom solen ikke skinner.

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

 

Vi anbefaler som regel 3 behandlinger med 8 ugers mellemrum.

 

Hvor hurtigt ser jeg resultatet?

 

Efter ca. 14 dage kan du se de første resultater fra dine behandlinger. Dog vil du først se den fulde effekt efter 2-3 måneder efter din sidste behandling, når kollagenniveauet har fået tid til at øges.

 

Huden vil i de første 1-2 dage være lidt varm og rød. Det kan også ske, at farvestof fra mørke plamager i huden kommer op til overfladen, og falder af. Dette gør ikke ondt og kan uden problemer dækkes med en let make up.

 

Cosmo’s anbefalinger:

 

Cosmo Plus behandlingen er for dig, der gerne vil have den fulde pakke med alle vores bedste laserbehandlinger i én og samme behandling. Generelt siger man at noget af det, der er karakteristisk ved ung hud, er at hudtonen er jævn, og her er Cosmo Plus løsningen.

 

# 3 – Skin Tightening laserbehandling

Hvad er det?

 

Vores hudopstrammende laserbehandling virker ved opvarmning af hudens væv, hvilket stimulerer læderhudens kollagen og får disse til at øges.

 

Hvad opnår jeg og hvad kan behandles?

 

Skin tightening er som sagt en ren kollagenbooster. Derfor bidrager laserbehandlingen til en fastere og mere spændstig hud. Ved et forløb á 3 laserbehandlinger med 4 ugers mellemrum, er det videnskabeligt dokumenteret at hudens ældningsproces udskydes med 9-12 måneder.

 

aeldningsproces-skintightening-skema

Hvordan skal jeg forberede mig?

 

Skin tightening laserbehandling kan udføres hele året, og er derfor ikke begrænset af om du har været udsat for sollys. Derudover kan den udføres på alle hudtyper i underansigtet, på halsen og på brystet.

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

 

Vi anbefaler mellem 3-5 behandlinger for at opnå det optimale resultat. Gerne med 4 ugers mellemrum.

 

Hvor hurtigt ser jeg resultatet?

 

Resultatet af din skin tightening laserbehandling viser sig gradvist de efterfølgende måneder efter hvér behandling, i takt med at kollagenniveauet i din hud stiger.

 

Cosmo’s anbefalinger:

 

Skin tightening er for dig, over de 30, der gerne vil forebygge og vedligeholde din hud. Alle har gavn af laserbehandlingen, men der skal stadig være noget kollagen i din hud, som kan aktiveres, for at få gavn af behandlingen. Så hvis du først har mistet elasticiteten i din hud, vil du ikke opleve en lige så stor effekt.

 

# 4 – Botox

Hvad er det?

 

Botox (forkortelse for Botulinum Toxin) er et giftstof, der helt simpelt nedsætter kraften i musklerne i det område, hvor det injiceres. Det anvendes også til at behandle muskelkramper eller andre krampetilstande i kroppen. Faktisk er det kun 2 % af Botox der anvendes kosmetisk.

Botox er blandt de tre mest populære ikke-kirurgiske behandlinger i dag.

 

Hvad kan jeg opnå og hvad kan behandles?

 

Botox har en synlig effekt på de mimiske rynker. Dvs. de rynker der kommer frem, når vi bruger vores mimik. Behandlingen anvendes typisk mod panderynker, rynker omkring øjnene , og bekymringsrynker mellem øjnene. Desuden kan Botox bl.a. bruges til at reducere tandkødssmil, løfte bryn, fjerne rynker på næsen og sågar bidrage til en mildere kæbelinie.

 

Hvordan skal jeg forberede mig?

 

Botox kræver ikke megen forberedelse, udover en gratis konsultation minimum 48 timer før selve behandlingen. Konsultationen udføres af en læge med speciale i Botox.

 

 

Derudover kan det være en god idé at holde pause med fiskeolie ca. 4 dage inden din behandling, samt et par dage efter. Fiskeolien fortynder nemlig blodet, hvilket øger sandsynligheden for kortvarige blå mærker.

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

 

Effekten af Botox varer i ca. 4-6 måneder. For at opretholde dit resultat, anbefales det derfor at gentage behandlingen 1-3 årligt. Men du kan også sagtens få Botox blot for at se friskere ud til en større begivenhed, og så efterfølgende lade effekten klinge af.

 

Hvor hurtigt ser jeg resultatet?

 

Efter 3-7 dage viser den første effekt sig, og efter 2 uger vil du opleve den fulde effekt af behandlingen.

 

Cosmo’s anbefalinger:

 

Vi har mange års erfaring med at udføre Botox behandlinger, som de seneste år er blevet endnu mere udbredt blandt den danske befolkning. Vores personale er uddannede til at skabe naturlige resultater, så du skal ikke frygte for at blive helt stiv eller kunstig af se på, efter et besøg hos os. Og du er altid sikker på at få fagligt kvalificeret rådgivning før, under og efter din behandling.

 

# 5 – Filler

Hvad er det?

 

Filler er en gel, som er skabt af saltvand og fugtstoffet hyaluronsyre. Begge dele findes i forvejen i vores krop, og udskilles naturligt af kroppen over tid. Hos Cosmo anvender vi ikke-permanent filler til alle vores behandlinger. Gelen indføres i underhuden på de steder, hvor der er rynker, linjer, eller hvor der ønskes mere fylde eller løft - f.eks. i læber eller kindben.

 

Hvad opnår jeg og hvad kan behandles?

 

Som navnet angiver, har filler den funktion at det “fylder” ud. Og det er med til at skabe den store efterspørgsel på behandlingen. For med tiden taber vi fylde i ansigtet, læberne bliver smallere og kinderne begynder at hænge (også det vi kalder for "hamsterkinder"). Her kan filler bl.a. anvendes til forynge dit udseende, med respekt for din alder.

 

De mest populære områder er linjen mellem næsekant til mund, kinder eller læber. Men de seneste år er det også blevet populært at skabe en mere defineret kæbelinie og hage med filler. Det er også muligt at behandle et dybere indhak under øjnene, samt korrigere næsen.

Filler har en øjeblikkelig virkning, og du kan derfor opleve forandringen straks efter din behandling - dog skal fillerproduktet lige interegreres i vævet i ugerne efter, før resultatet er komplet. Filler kan med fordel kombineres med skin tightening laserbehandling, som langsigtet øger kollagenniveauet i din hud.

 

Hvordan skal jeg forberede mig?

 

Filler kræver, ligesom Botox, ikke meget forberedelse. Du skal blot til en konsultation minimum 48 timer forud for din behandling. Denne konsultation vil blive afholdt af en kosmetisk sygeplejerske, og er naturligvis uforpligtende og gratis. Vi anbefaler desuden, at du holder pause med fiskeolie en uge inden din behandling. Dette er for at reducere risikoen for blå mærker ifm. din behandling.

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

 

En behandling med filler kan holde i helt op til 18 måneder afhængigt af i hvilket område af ansigtet, det injiceres, samt teknik og dosis. Dette vil din behandler gøre dig klogere på til din forudgående konsultation.

 

Hvor hurtigt ser jeg resultatet?

Du kan se resultatet med det samme. Efter 2-3 dage vil evt. hævelse have lagt sig, og det færdige resultat træder frem. Du kan få små midlertidige blå mærker, der hvor du er blevet behandlet. Skal du derfor til et større arrangement, så book gerne i god tid.

Cosmo’s anbefalinger

 

Som før/efter billederne på vores hjemmeside viser, kan man opnå nogle helt fantastiske (og naturlige) resultater med filler. Dels kan man på et øjeblik løfte og udfylde linjer og rynker, men man kan også lægge lidt til, dér hvor man synes, at man - fra naturens side - er uharmonisk. F.eks. korrigere en skæv læbe eller definere kindbenene en lille smule.

 

# 6 – Hudplejeprodukter

Hvad er det?

 

Hudplejeprodukter findes i utallige versioner og kan - forståeligt nok - være uoverskueligt at finde rundt i. Hos Cosmo Laser har vi udvalgt de produkter, vi mener, er de bedste på markedet. Vi forhandler IS Clinical og Beaute Pacifiqe Clinical, som er mærker, vi også selv personligt anvender.

 

Begge serier er skabt ud af intens (og dokumenteret) forskning, og forhandles kun hos professionelle klinikker, da de indeholder et højt niveau af aktive ingredienser.

 

Hvad opnår jeg/hvad kan behandles?

 

En daglig hudplejerutine morgen og aften er den indsats, du selv kan gøre, for at forebygge eller dæmme op for aldersforandringer i ansigtet. Der findes mange muligheder for at behandle, når skaderne først er sket. Men vi opfordrer altid til, at du selv gør grundarbejdet.

 

 

En daglig hudplejerutine, med gode produkter, kan målrettes præcis de hudproblematikker, du oplever. Eller gerne vil undgå. Her kan bl.a. nævnes: tørhed, urenheder, rynker, mørke skjolder, grov hudkvalitet og synlige porer.

 

Hvordan skal jeg forberede mig?

 

Det kan være en god idé at lave en top 3 over de problematikker, du gerne vil arbejde med. På den måde kan vi lettere vejlede dig i nogle af markedets absolut mest virksomme produkter. Og som bonus, undgår du at ende med alt for mange dyre produkter i skabet.

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

 

Optimalt set anbefaler vi, at du dagligt arbejder med din hud – både morgen og aften. Derudover kan du kombinere med specifikke “ansigtskure” og masker i ny og næ, når du har tid, råd og behov.

 

Hvor hurtigt ser jeg resultatet?

God hudpleje vil give hurtige og vedvarende resultater.

Cosmo’s anbefalinger

 

Hvis du én gang har prøvet hudplejeprodukter, der virker, så går du aldrig tilbage til andet. Spar dig selv for penge og ærgrelse, og få en god rådgivning om nogle superprodukter, der komplimenterer dine behandlinger. Alle hos Cosmo har personlige erfaringer med de produkter, vi sælger. Vi kan, og vil, derfor give dig en ærlig vejledning omkring god hudpleje.

 

Få personlig rådgivning

 

Da vi i øjeblikket ikke kan møde dig fysisk i vores klinikker, har vi gjort det muligt alligevel at snakke sammen. Vi tilbyder dig nemlig en gratis online samtale, så du kan høre mere omkring vores hudforyngende behandlinger - Naturligvis helt uforpligtende.

Se vores få ledige tider her:

Cosmo - København -
 
book her 
Cosmo - Aarhus -
 
book her
Cosmo - Hørsholm -
 
book her

 

Hav en dejlig dag

De bedste lockdown-hilsner,

Kamilla,
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser