Den ultimative guide til svedbehandling med Botox

Den ultimative guide til svedbehandling med Botox

Øget svedproduktion, der også er kendt som hyperhidrose, kan forårsage stort ubehag og social angst. Det er nemlig grænseoverskridende og til stor gene for mange, hvis man f.eks. har store svedpletter på trøjen eller øget lugt i sociale sammenhænge. Der er heldigvis en løsning på denne udfordring og det er svedbehandling med Botox.

Hvis du er en af dem, der ikke vidste, at man brugte Botox til svedbehandling under armene eller andre områder, hvor man sveder meget, så er du kommet til det rette sted. Vi giver dig nemlig den ultimative guide til alt, hvad du skal vide om behandling af hyperhidrose med Botox. 

Hvad er Botox?

Botox er et middel, der består af Botulinum toksin A og som udvindes fra bakterien Clostridium Botulinum. Efter en betydelig fortynding kan midlet injiceres i specifikke små muskler i ansigtet, hvilket resulterer i en udglatning af rynker.

Selvom Botox typisk forbindes med rynkebehandling, bruges det populære middel også til medicinsk anvendelse, f.eks. mod kronisk migræne, muskelkramper og netop hyperhidrose.

Hvordan Fungerer Botox mod hyperhidrose?

I medicinske sammenhænge bruges Botox til at blokere nerveimpulser, hvilket er nøglen til dets effektivitet i behandlingen af hyperhidrose.

Botox virker ved selektivt at blokere nerveimpulser til de svedkirtler, der forårsager sved. Når Botox injiceres i huden, forhindrer det frigivelsen af acetylkolin, en neurotransmitter, der normalt signalerer svedkirtlerne til at producere sved.

Dette resulterer i en markant reduktion af svedproduktionen i det behandlede område. Denne virkningsmekanisme er både præcis og lokaliseret, hvilket betyder, at det kun påvirker det specifikke område, hvor det er injiceret, og efterlader kroppens andre svedfunktioner uberørt. Dette gør Botox til en ideel løsning for dem, der søger lindring fra lokaliseret hyperhidrose. 

Botox virker ved midlertidigt at lamme de små muskler i huden, der styrer svedkirtlerne. Dette blokerer signalerne, der fortæller kirtlerne at producere sved, hvilket resulterer i en markant reduktion af svedproduktionen i det behandlede område. 

Mand sveder meget


Hvornår er det relevant at få svedbehandling med Botox?

I Danmark døjer ca. 3-5 % med tilstanden hyperhidrose, hvilket betyder, at de producerer for meget sved.

Hvis du er en af de uheldige, der lider af øget svedtendens, er svedbehandling under armene eller andre områder, hvor man sveder meget en rigtig god løsning for dig.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi svedbehandling i armhulerne, dog kun til personer med konstateret hyperhidrose. For at stille diagnosen hyperhidrose, vil speciallægen til din konsultation vurdere din beskrivelse af symptomerne og tidligere forsøgte behandlinger samt lave en gravimetrisk test. Testen tages ved, at et filterpapir i armhulerne opsamler mængden af sved, der efterfølgende afvejes for at kunne bekræfte hyperhidrose.

Dvs. hvis du bare tænker, at det kunne være rart at svede lidt mindre til træning eller om sommeren, så er du ikke egnet til at få svedbehandling under armene hos Cosmo Laser. Hvis du er i tvivl, så strat med en gratis konsultation hos en af vores hudlæger.

Hvad kan du forvente af svedbehandling i armhulerne?

Effekten af svedbehandling under armene med Botox begynder at vise sig inden for 1-2 uger. Varigheden af virkningen fra botulinumtoksin mod øget svedproduktion varierer fra person til person og påvirkes også af tilstandens sværhedsgrad, men varer typisk mellem 6 og 12 måneder. 5 procent af patienterne vil dog opleve, at behandlingen ikke har tilstrækkelig effekt, uanset doseringsmængden. 

Der kan være mindre bivirkninger ved Botox behandling mod hyperhidrose. Der kan f.eks. opstå blå mærker, som dog forsvinder hos de fleste efter 4-6 dage. I sjældne tilfælde kan der forekomme større hæmatomer, som er blodsamlinger i huden. Disse vil normalt forsvinde i løbet af 2-4 uger. I denne periode kan vævet være ømt, rødligt/blåligt og der vil være øget hævelse, samt kunne mærkes ujævnheder i vævet.

Ved behandling med Botilum A toksin vil der være en lille risiko for infektion med enten bakterier eller virus. Infektion viser sig ved rødme, ømhed og hævelse af huden samt eventuel feber. Hvis der opstår infektion, vil det opleves som en pludselig forværring eller tilbagegang i processen. Risikoen for infektion er størst de første timer efter behandlingen og kan let behandles med antibiotika. Er du det mindste i tvivl,  bedes du kontakte klinikken. Er det uden for åbningstiden, skal du kontakte egen læge eller lægevagten.

Nogle få oplever hovedpine de første par dage. Øvrige bivirkninger er meget sjældne. Alvorlige allergiske reaktioner i form af anafylaktisk chok ses uhyre sjældent og kræver hurtig behandling

Kvinde holder arme op i vejret

Vil du slippe af med øget svedproduktion? – Book en gratis konsultation

Hos Cosmo Laser ved vi, hvor meget det kan påvirke din hverdag, hvis du lider af hyperhidrose. Det kan være i skyld i at du holder dig mere hjemme eller at du undgår bestemte typer af tøj. Fortvivl ej, vi står klar til at hjælpe dig med din udfordring.

Du kan læse nærmere på vores hjemmeside eller booke en gratis konsultation online i vores klinik i Rødovre, hvor du kan få professionel rådgivning og finde ud af om behandlingen er noget for dig. Book en gratis konsultation her >>

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.