Er disse myter om Botox svedbehandling rigtige?

Er disse myter om Botox svedbehandling rigtige?

Få sandheden om Botox-behandling mod hyperhidrose

Det populære middel Botulinum A toksin, der også kaldes for Botox, har gennem årene givet anledning til flere myter og misforståelser. Disse omhandler især bivirkninger af Botox og hvor stor en effekt midlet har. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i de mest udbredte myter om Botox svedbehandling og bekræfte eller afkræfte dem, så du er ordentlig informeret, hvis du går og overvejer en Botox behandling mod øget svedproduktion.

Myte 1: Botox er kun til kosmetiske formål

Der er mange, som fejlagtigt tror, at Botox kun anvendes til kosmetiske formål, såsom at reducere rynker. Men faktisk bliver Botox også anvendt til medicinsk brug, herunder behandling af hyperhidrose, der er en betegnelse for øget svedproduktion. Svedbehandling under armene eller andre steder, hvor man sveder meget, fungerer ved at blokere de signaler, der stimulerer svedkirtlerne. Dette er derfor en effektiv behandling for dem, der lider af øget svedtendens.

Myte 2: Det er meget smertefuldt at få lavet svedbehandling i armhulerne

En almindelig myte er, at injektion med Botox er meget smertefuldt. Men der anvendes meget fine nåle til Botox behandling og der kan efter behov anvendes lokalbedøvende midler for at minimere ubehag. Patienternes oplevelser varierer, men de fleste beskriver kun en let stikkende fornemmelse under behandlingen, og ikke den intense smerte, som nogle måske frygter. Derudover er behandling mod hyperhidrose hurtigt overstået.

Myte 3: Botox stopper al svedproduktion

Det er en udbredt misforståelse, at Botox helt stopper produktionen af sved. Botox reducerer blot svedproduktionen i det behandlede område, men destruerer ikke kroppens evne til at svede. Det er afgørende for regulering af kropstemperaturen, at man stadig kan svede fra andre områder af kroppen. Hvis man f.eks. får Botox svedbehandling i armhulerne, vil man svede et andet sted i stedet.

Kvinde sveder i panden


Myte 4: Der er mange alvorlige bivirkninger ved Botox

Der kan opstå bivirkninger ved alle former for medicinske og kosmetiske behandlinger. Dog er alvorlige bivirkninger fra Botox sjældne, også når det anvendes til svedbehandling under armene eller andre områder. De mest almindelige bivirkninger er midlertidige og omfatter lette blå mærker eller hævelser omkring injektionsstedet. Alvorlige bivirkninger er sjældne og kan ofte undgås ved at vælge en erfaren og kvalificeret udbyder til at udføre behandlingen.

Myte 5: Resultaterne er permanente

Der er også en del, der tror, at behandling med Botox giver permanente resultater og man derfor ikke kan ”fortryde igen”. Dog varer effekten af svedbehandling med Botox typisk mellem 6-12 måneder. Efter denne periode genoptager kroppen gradvist de normale nerveimpulser til svedkirtlerne, og svedproduktionen vender tilbage til sit oprindelige niveau. Mange patienter vælger regelmæssige opfølgningsbehandlinger for at opretholde effekten af behandling mod hyperhidrose.

Cosmo Laser tilbyder svedbehandling under armene

Hos Cosmo Laser tilbyder vi svedbehandling i armhulerne, så du kan føle dig tryg i at tage yndlingsblusen eller kjolen på, uden at frygte store og tydelige svedpletter. Hvis du døjer med hyperhidrose, er Botox svedbehandling under armene helt sikkert den rette behandling for dig.

Du kan læse nærmere på vores hjemmeside eller booke en gratis konsultation online i vores klinik i Rødovre, hvor du kan få professionel rådgivning og finde ud af om behandlingen er noget for dig. Book en gratis konsultation her >>

 

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.