Test dig selv – hvilke af de 5 myter om Botox og filler tror du på? - Cosmo Laser

Test dig selv – hvilke af de 5 myter om Botox og filler tror du på?

Lad os bare slå én ting fast!


Botox og filler er to af de mest omtalte kosmetiske behandlinger i dag.


… og sjovt nok også de mest misforståede og fordomsfyldte!


Der findes virkelig mange myter om behandlingerne, hvilket er synd! For det giver nemlig et forkert billede af de gode muligheder, behandlingerne giver mange mennesker.


Botox-behandling og filler deler ofte ”vandene” blandt størstedelen af befolkningen. Enten er man for, eller også er man i høj grad imod. Størstedelen af dem, som er imod behandlingerne, er det fordi, at de tror på de mange myter.


Men nu gør vi op med dem én gang for alle!


Læs med her og bliv klogere på hvad der egentlig er sandt og falsk, når det handler om Botox og filler. Først efter dagens "lektion" har du et reelt grundlag for, om du føler, behandlingerne er noget for dig eller ej.

Test dig selv: Hvor mange af disse myter, troede du, var sande?

5 myter om Botox og filler

Myte # 1 – Man kan kun bruge Botox og filler til at fjerne rynker!

FALSK


Botox og filler kan bruges til rigtig mange ting, og er langt mere udbredte, end mange tror. Vidste du eksempelvis, at kun 3 % af alt Botox anvendes i den kosmetiske verden? De resterende 97 % anvendes indenfor hospitals- og medicinalvæsenet. I dag kan over 100 sygdomme og tilstande, nemlig behandles med Botox.


Sejt ik?


Botox er altså et velkendt middel, som midlertidigt nedsætter kraften i de muskler, man sprøjter det ind i. Når Botox anvendes til kosmetiske behandlinger, så er formålet at reducere de mimiske rynker. Mimiske rynker er de rynker der opstår, når du eksempelvis ser glad, sur, bekymret eller overrasket ud. Med andre ord: de rynker der dukker op, når du bruger dine ansigtsudtryk.

Men Botox anvendes også til at lave et lille
øjenbrynløft , reducere nedadgående mundvige eller afbalancere et tandkødssmil (gummy smile).

Filler kan også bruges til at komme rynkerne til livs. Dog på en helt anden måde, end Botox. For mens Botox har til formål at reducere de mimiske rynker, så “fylder” filler de aldersbetingede rynker ud, så huden bliver mere fyldig og opløftet.


Filler bliver altså primært brugt til at udjævne furer, forme læber og ansigtskonturer, samt tilføje mere fylde og volume, de steder i ansigtet, som med alderen mister fedtvæv. Det kan f.eks. være ved dine kindben eller i dine læber.

Som en dejlig lille bonus kan filler faktisk også rehydrere din hud – vidste du det? Det skyldes, at filler indeholder en høj dosis hyaluronsyre, som binder fugten i huden.

Myte # 2 – Jeg mister min mimik og bliver følelsesløs i ansigtet, hvis jeg får Botox!

FALSK


Det er nok den hyppigste myte, der er om Botox. Og heldigvis er den ikke sand.


Og det er desværre en myte, som afholder mange fra at få behandlingen. Og fuldt forståeligt. For vi ser jo hele tiden danske og amerikanske kendisser, som har fået Botox og filler, og ikke længere har nogen mimik tilbage. Og det afskrækker mere, end det gavner desværre.


Men bare rolig, der er en helt speciel årsag til, at nogle mister mimikken. Forklaringen er, at hvis man har et overdrevent forbrug af Botox, eller vælger at få alt for høje doser, som nogle desværre gør, så er der risiko for at man mister mimikken. Får du derimod mindre doser, og altid foretaget af professionelle læger eller sygeplejersker - så er der absolut ingen grund til bekymring.


Botox giver et smukt og naturligt resultat, og kan slet ikke sammenlignes med mange af de skrækscenarier, du ser på sociale medier og i ugebladende.

Myte # 3 – Botox og filler er kun egnet til de rige og berømte

FALSK


Sådan var det engang!

Da kosmetiske behandlinger kom frem i 60’erne og 70’erne, var det forbeholdt rige Hollywood stjerner. I dag overvejer hver femte dansker, at få lavet et kosmetisk indgreb, såsom Botox eller filler.


Langt flere danskere benytter muligheden til at forbedre deres udseende, selvværd og kompensere for "ældningsfænomenet". Og antallet af mænd er også stigende i den ligning.

Derfor er antallet af ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger, såsom botox og filler, eksploderet både i Danmark og udlandet siden årtusindskiftet. Det skyldes bl.a. at det er blevet billigere, mindre risikabelt og absolut mere accepteret for den ”almindelige dansker” at få udført kosmetiske behandlinger.

Myte # 4 – Det er meget smertefuldt at få Botox eller filler!

FALSK


Opfattelsen af smerte er jo meget forskellig fra person til person, men det er nu alligevel en myte, at det er en smertefuld behandling, hvis du sammenligner med andre kosmetiske behandlinger.

Behandlingerne kan godt være forbundet med lidt ubehag og er du særlig sensitiv overfor smerte, har du mulighed for at få lidt bedøvende creme på området.

Myte # 5 – Du bliver afhængig - og hvis du stopper ser du værre ud, end før du startede!

FALSK

Der kan på ingen måde opstå en fysisk afhængighed af Botox, eller filler for den sags skyld. Men behandlingerne kan godt føles vanedannende, da det jo er rart at se sig selv i spejlet, og synes at man ser godt ud, ik? Det er ikke meget anderledes end at blive hooked på at træne, når man først er blevet bidt af det.


Når man får lavet en kosmetisk behandling, så er det som udgangspunkt fordi, man gerne vil have det godt med sig selv og sit spejlbillede. Det vanedannende element kan derfor opstå, hvis man er rigtig glad for resultatet, og gerne vil beholde det.


Det kræver nemlig 1-2 behandlinger om året for at holde resultatet ved lige. Vælger du at stoppe med behandlingerne, så ser du skam ikke værre ud, end før du startede. Men det kan godt kan føles sådan, fordi man naturligvis vænner sig til det det friskere udseende, eller harmoniske læber, som Botox og filler bidrager med. Derfor kan man have en naturlig tendens til at glemme, hvordan man så ud før sine behandlinger.

Med filler vil du faktisk opleve, at din hud vil se pænere ud, end før du fik behandlingen. Det skyldes, at filler afgiver fugt og booster din egen huds fugtbalance. Også efter du er stoppet med behandlingen.


Botox og filler har været brugt i rigtig mange år, og man har endnu ikke kendskab til permanente bivirkninger, hvis det anvendes korrekt.

pandelinjer-rynkebehandling

Book en gratis konsultation


Nu er de største myter i hvert fald aflivet! Og hvis du er blevet mere nysgerrig på filler eller Botox, så husk at du altid skal konsulteres i din Botox eller filler behandling minimum 48 timer inden din første behandling kan finde sted.

Til din konsultation får du muligheden for at tale med en af vores læger eller sygeplejersker med speciale i injektionsbehandlinger. Og konsultationen er altid gratis og ganske uforpligtende.

>> Book en gratis konsultation i dag

Hav en dejlig dag,

Kamilla,
Kosmetisk Sygeplejerske og specialist i filler og Botox.

KB-sygeplejerske

PS. Som MyCosmo (familie)medlem sparer du op til 25% på dine injektionsbehandlinger. Når det passer dig! Læs mere om MyCosmo her.

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.