Alt om hårfjerning – Del 1 - Cosmo Laser

Alt om hårfjerning – del 1

(Næsten) alle mennesker har hår på kroppen

(Ja, der findes faktisk nogle mennesker, der ingen kropsbehåring har, tro det eller ej…). Og det er helt naturligt. Nogle har rigtig mange og meget lyse hår, andre døjer med mørke hår og kraftig hårvækst mens enkelte nærmest er hårfri. Og så er der også alle dem midt i mellem.

Med andre ord…

…kropsbehåring er meget forskelligt fra krop til krop og derfor er tilgangen til permanent hårfjerning ligeledes meget varierende. For lige så vel som vores kroppe og vores kropsbehåring adskiller sig fra hinanden, er det også forskelligt, hvilken hårfjerningsmetode, der fungerer bedst for os hver især – og om vi overhovedet ønsker at fjerne hårene.

Uden at have lavet en spørgeundersøgelse tror jeg roligt, jeg kan slå fast, at fællesnævneren for os alle, der fjerner hår, er at vi ikke ønsker indgroede hår, røde knopper og at vi alle sigter efter en blød og pæn hud i det pågældende område, vi har fjernet hår.

Find metoden, der passer dit behov bedst!

Derfor vil jeg i dag fortælle dig om en masse forskellige hårfjerningsmetoder, der findes, så du kan blive klogere på hvilke muligheder, der bedst passer til dit behov.

Hårfjerning “på overfladen”

Barbering:
Barbering er nok den mest gængse metode til at fjerne hår på. Barbering kan gøres med både en skraber og med en barbermaskine. Der er stor forskel på type af skrabere – både i effektivitet, finish og pris. Hvis du har fine og få hår, så kan du komme langt med selv de helt billige skrabere med kun ét blad.

Men så snart du har bare lidt grove og tætte hår, vil jeg anbefale skrabere med mindst tre blade – overvej også at købe herre-skrabere, da disse er designet til at kunne tage grovere hår og derfor ofte også er skarpere. Et godt tip er at vælge en skraber med bevægeligt hoved, da dette eliminerer risikoen for, at du skærer dig under barberingen.

Bonustip: Mange beauty-guruer er begyndt at tørbarbere deres ansigt. Detter skulle vist gøre at deres makeup lægger flottere og så eksfoliere det samtidigt huden. (Hvis du har lyst til at vove dig ud i at prøve tørbarbering, er det på eget ansvar, siger jeg bare).

Det gode: Hurtigt – økonomisk – nemt – smertefrit.
Det mindre gode: Reducerer ikke hårvækst – hårene vokser hurtigt og groft ud igen – der er risiko for røde knopper og indgroede hår.

Bedømmelse: Barbering er godt for dig, der ikke har mange hår og dine hår er forholdvist fine og lyse.

Hårfjerning-pads:
Der findes pads, der ved cirkulære bevægelser fjerner hår på overfladen af huden. Samtidigt virker disse pads også eksfolierende og de kan fås i forskellige varianter og mærker. Efter min mening er disse pads bedst for dig, der har fine hår og især til områder, hvor du har dun, da grove hår kan være sværere at fjerne med denne metode. Det kan også godt nive lidt, især hvis hårene er lidt lange.

Der findes forskellige varianter af disse pads – nogle er runde og andre ligner en flad hårbørste. De er dog ikke så helt populære i Danmark, som de er i udlandet. Men hvis du leder efter et alternativ til din barbering, så prøv at undersøg disse hårfjernings-pads nærmere.

Det gode: Semi-hurtigt – økonomisk – semi-nemt – semi-smertefrit.
Det mindre gode: Reducerer ikke hårvækst – hårene vokser hurtigt ud igen.

Bedømmelse: Hårfjerning-pads er godt for dig, der har fine hår og dun.

Hårfjerningscreme:
Denne metode fungerer således, at du smører det ønskede område med hårfjerningscremen på en tør og ren hud, venter i nogle minutter og derefter skyller med vand, hvorefter hårene er røget af på overfladen af din hud, som efter en barbering. Forskellen på denne metode og barbering er dog, at denne opløser hårene fremfor at skære dem over.

Det gode: Semi-hurtigt – nemt.
Det mindre gode: Reducerer ikke hårvækst – hårene vokser hurtigt ud igen – allergisk reaktion kan hænde.

Bedømmelse: Hårfjerning med creme er godt for dig, hvis du ikke har en sensitiv hud og har travlt, da du kan vaske dit hår eller folde tøj sammen, imens du venter på cremen virker.

To Be Continued…

I næste indlæg vil jeg fortælle dig om de forskellige hårfjerningsmuligheder, der fjerner hår fra hårroden. Indtil da kan du selv undersøge nærmere på forskellige hårfjerningsmetoder, så du er godt forberedt. Læs del 2 her. 🙂

Book en personlig konsultation

Hvis du døjer med uønsket hårvækst, røde knopper eller indgroede hår, så book en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker, og få en snak omkring hvordan vi evt. kan hjælpe dig. Konsultationen varer ca. 20 minutter og er din mulighed for at stille alle de spørgsmål du har omkring uønsket hårvækst og laserhårfjerning, som er en behandling, vi udfører hos Cosmo.

Du er også velkommen til at kontakte os pr. tlf. på 35394400 og få hjælp til din booking.

Hav en rigtig dejlig aften,

Kamilla
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.