Alt om hårfjerning – del 2 - Cosmo Laser

Alt om hårfjerning – del 2

Find metoden, der passer dit behov bedst


I sidste uge skrev jeg del 1 om hårfjerningsmetoder, der fjerner hår fra hudens overflade. Hvis du ikke læste den, kan du læse den her . I denne uge præsenterer jeg del 2, som omhandler hårfjerning helt fra hårroden.


Hårfjerning fra hårroden

Epilering

Epilering er en hårfjerningsmetode, hvor man fjerner hår fra hårsækken, modsat barbering, hvor hårene skæres over ved huden. Derfor går der længere tid inden hårene kommer frem igen, ved brug af denne metode. Til epilering bruges en elektronisk maskine – epilator – der ved omdrejningerne tager fat i hårstråene og hiver dem op fra hårsækken.

Epilatore findes efterhånden både i trådløse og vandtætte udgaver, der også kan bruges i badet.
Denne hårfjerningsmetode er mere tidskrævende end klassisk barbering, da man ofte skal køre forbi det samme område op til 2-3 gange før epilatoren har fået fat i alle hårene. Men til gengæld er man hårfri i meget længere tid ad gangen, hvilket i længden er tidsbesparende.

Fordi hårene bliver fjernet helt fra hårsækken, vil hårene også med tiden vokse ud finere og langsommere. Dog skal du være opmærksom på, at du får alle hårene op fra roden og din epilator ikke i stedet knækker dine hår af, som ved barbering.

permanent hårfjerning

Det gode: Hårene bliver finere og vokser langsommere ud igen (hvis udført korrekt) – Semi-økonomisk
Det mindre gode: Tidskrævende – Ikke smertefrit – Kan knække hårene – Rødme kan opstå – Risiko for indgroede hår og røde knopper.

Bedømmelse: Epilering er godt for dig, hvis dine hår er mørke og semi-kraftige, og du ikke har tendens til indgroede hår og røde knopper.

Plukning

Alle ved hvad det vil sige ’at plukke bryn’. Men en pincet kan også anvendes til at fjerne hår på resten af kroppen. Metoden er rigtig god i forhold til at have kontrol og få alle hårene op helt fra hårroden. Dog er det en meget tidskrævende hårfjerningsmetode, og ikke en metode, jeg kan anbefale at bruge til at fjerne hår på større områder af kroppen.

Det gode: Økonomisk – Nemt at udføre – Kan gøres hvor som helst – Hårene vokser langsommere ud igen.
Det mindre gode: Ikke optimal til større områder – ikke smertefrit.

Bedømmelse: Godt for dig, der kun har få uønskede hår, du lige kan plukke af.

Threading

Threading er en hårfjerningsmetode, hvor en tynd bomuldstråd lægges dobbelt og ’twistes’, hvorefter tråden rulles henover områder af uønsket hårvækst. Metoden fjerner hårene fra hårroden og modsat plukning, hvor man fjerner ét hår ad gangen, kan man ved threading fjerne hele rækker af hår ad gangen.

Af samme årsag kan denne hårfjerningsteknik være smertefuld. Dog er behandlingen mere skånsom mod huden, i forhold til voksning. Behandlingen benyttes primært til hårfjerning i ansigtet, da den ikke er lige så effektiv at benytte på andre dele af kroppen. Årsagen er at hårene her typisk er grovere og tættere.

permanent hårfjerning threading

Det gode: Økonomisk – Fjerner hårene fra roden – God kontrol – Hårene vokser langsommere ud igen.
Det mindre gode: Ikke smertefrit – Kan være svært at lære teknikken – Anbefales ikke til hårfjerning på kroppen.

Bedømmelse: Godt for dig, hvis du har uønsket hårvækst i ansigtet og enten kan, eller ønsker at mestre – teknikken. Også god til at forme brynene.

Voksning

Som alternativ til epilering kan du bruge voks til at fjerne dine hår. Denne hårfjerningsmetode fjerner hårene fra hårroden, ved at påføre blødt og opvarmet voks i et tyndt lag på det ønskede område, som derefter hurtigt hives af med et stykke stof mod hårvækstens retning. Dette fjerner både voks og hår fra huden.

Denne hårfjerningsmetode er på mange måder effektiv, da den kan fjerne hår på store områder ad gangen. Og ved gentagende behandlinger, bliver dine hår finere og blødere. Dog kan denne metode forårsage indgroede hår, røde knopper og blødning umiddelbart efter behandlingen.

Voksning kan føles ubehageligt og endda smertefuldt – især i sensitive områder af kroppen. Det kan også være svært selv at udføre behandlingen på visse områder af kroppen. Hvis man ikke udfører behandlingen selv, kan det være omkostningsfuldt at få udført med jævne mellemrum.

Det gode: Effektivt – Hårene bliver finere og vokser langsommere ud igen – Økonomisk (hvis udført selv).
Det mindre gode: Gentagende omkostning (hvis ikke udført selv) – Besværligt selv at behandle visse områder – Ikke smertefrit – Risiko for indgroede hår og røde knopper – Hårene skal være minimum 6 mm, før de kan fjernes.

Bedømmelse: Voksning er godt for dig, hvis du har kraftig hårvækst på større – dog med forbehold for at du ikke har tendens til indgroede hår og røde knopper.

Laserhårfjerning / Permanent hårfjerning


Hårfjerning med laser er blevet udført siden midt 1970’erne, dog først kommercialiseret i midt 1990’erne. Laserhårfjerning er en metode, hvor lys og varme fra laseren ledes igennem de mørke hårstrå ned til hårsækken og derved ødelægger hårsækken.


Til sammenligning med voksning og epilering, er denne metode mere omkostningsfuld (pr. behandling). Dog er behandlingen, i de fleste tilfælde, mere effektiv, for når et hår først er blevet fjernet, vokser det samme hår ikke tilbage. Derfor kan det i længden være billigere – og ikke mindst tidsbesparende – at vælge denne form for hårfjerning.

Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger, der kræves for et tilfredsstillende resultat. De bedste resultater opnås hos dem, der har tætte, mørke hår og lys hud, men behandlingen kan også udføres på en mørk hud. Dog er det desværre ikke muligt at behandle lyse og hvide hår med denne metode.

Under behandlingen anvendes en lindrende cooling gele, da behandlingen godt kan føles lidt ubehagelig – som en let stikken i huden. I perioderne imellem behandlingerne må hårene, på det behandlede område, kun fjernes på overfladen – dvs. ingen brug af hverken voks eller pincet.

Efter behandlingen kan din hud godt være lidt rød og gåsehudslignende, men dette forsvinder i løbet af nogle timer. Hårene falder af i takt med at de vokser ud, og det anbefales at undgå sollys på behandlingsstedet i 2 uger efter din behandling.

permanent hårfjerning

Det gode: Effektivt – Skånsomt – Færre indgroede hår og røde knopper – Samme hår kommer ikke tilbage – Tidsbesparende på sigt – Hårene skal ikke være lange før de kan fjernes.
Det mindre gode: Ikke smertefrit – Omkostningsfuldt (mens behandlingsforløbet står på) – Området skal være solfrit før og efter behandling – 4-6 ugers ventetid mellem behandlinger.

Bedømmelse: Permanent hårfjerning er godt for dig, hvis du har uønsket hårvækst – der ikke er lyse eller hvide – og døjer med enten daglig barbering og/eller indgroede hår og røde knopper.

Kom forbi til en konsultation


Hvis du døjer med uønsket hårvækst, så book en gratis konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker. Her vil du modtage grundig information om effekt og varighed af behandlingen. Derudover vil der være mulighed for at mærke, hvordan behandlingen føles.


Konsultationen varer typisk ca. 20 minutter og vil blive udført af en kosmetisk sygeplejerske med efteruddannelse i behandlingen.


Du er også velkommen til at kontakte os pr. tlf. på 35394400 og få hjælp til din booking til behandling i en af vores klinikker.


Ha' en dejlig dag.

Kamilla
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.