5 tips til hvordan du passer på din hud i solen

Mørke pletter på huden…


Kan være smukke, hvis det drejer sig om fregner.

Men for mange er de mørke pletter ikke fregner. Det er brune plamager i ansigtet, også kaldet solskader eller pigmentering, og placeringen af disse er ikke helt så “elegante”, som de små fregner typisk er. Pigmentering sker oftest i panden, på kinderne eller overlæben og gør huden uensartet at se på. Selv med makeup kan det være svært at dække.


Men bare rolig, jeg har din ryg.

Jeg har nemlig samlet mine 5 bedste råd til, hvordan du beskytter din hud i solen og på bedste vis undgår at få de kedelige pigmentpletter. Jeg er sikker på, at mindst én af dem vil overraske dig! Læs videre og find ud af, om jeg har ret.

5 tips til hvordan du undgår at få solskader

# 1 - Solcreme med UVA og UVB-beskyttelse

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at solcreme er et MUST når det handler om at beskytte din hud. Der findes rigtig mange solcremer, men vidste du, at der faktisk er stor forskel på hvor effektive de er?


Effektiviteten afgøres af om solcremen indeholder UVA og UVB beskyttelse. UVA stråler kan give linjer og rynker, mens UVB stråler kan give forbrændinger og solskader. Typisk indeholder billige solcremer kun UVB beskyttelse, og beskytter derfor ikke mod ældning af huden. Derfor er det vigtigt at vælge en solcreme, der indeholder begge filtre.


Bonusinfo: Det er ikke nok at smøre dig ind i solcreme én gang om morgenen. For optimal solbeskyttelse skal du gøre det flere gange om dagen.


#2 – Solhatten beskytter ikke 100%


Hvis du tror, at du kan bære en solhat og så være fuldt beskyttet imod solen, tager du grusomt fejl. Du kan beskytte dit ansigt en del, ved at bære en solhat, men kun til en vis grænse. En solhat med en 10-12 cm bred skygge beskytter nemlig kun din hud med, hvad der svarer til en faktor 5.


En god idé, hvis du er på udkig efter en ny solhat, er at sørge for at den er tæt vævet og ikke har huller i skyggen. Hvis du har tendens til at få pigmentation i panden, er et andet godt tip at hive din solhat (eller kasket) så langt ned over din pande som muligt, for at sikre at intet lys rammer det udsatte område.


#3 Skyggen er ikke et helle


Hvis du er typen, der undgår solen, ved at holde dig i skyggen, skal du være klar over, at du stadig kan blive solskadet ved at sidde i skyggen. Dette er forklaret ved, at UVB strålerne bliver reflekteret i sandet, asfalten og vandet og derved stadig kan nå dig, selv når du sidder under parasollen.


Det er bl.a. derfor, at det er vigtigt at finde en solcreme med både UVA og UVB beskyttelse.


#4 Kig efter de aktive ingredienser


Det er stressende for vores hud, at være udsat for solen, og den reagerer ved at danne melanin (pigmentering) for at beskytte hudens nedre lag. Derfor er det vigtigt, at styrke huden både før og efter en tur i solen.


Her er det vigtigt at kigge efter aktive ingredienser i din solcreme (eller dagcreme med solfaktor).
Hos Cosmo er vi ekstremt glade for solcremerne fra iS Clinical, som indeholder en del aktive ingredienser, bl.a. Zinc Oxide, som beroliger din hud og fungerer som et beskyttende solfilter.


En af årsagerne til at vi elsker solcremerne fra iS Clinical er, at de har udviklet et unikt enzym, ved navn Extremozymes, som reparerer dna-cellerne. Dette enzym, som findes i iS Clinical’s cremer og SPF 30 solcreme, gør bl.a. cremerne effektive mod reparation af solskader. Og så er alle ansigts-solcremerne botaniske og helt uden parabener.


#5 Dobbelt-sikring med makeup


Når de fleste smører sig ind i solcreme, tager de ofte for lidt eller for ujævnt på. Derfor kan en foundation, der indeholder solfaktor, fungere som et godt supplement for at sikre, at man er dækket bedre ind.


Bonusinfo: Kompakt pudder kan med fordel bruges til at “låse” både solcreme og foundation på plads, så den ikke glider af i varmen. Det anbefales at benytte kompakt pudder istedet for løs pudder, da det er tættere og derfor også kan bidrage til lidt ekstra solbeskyttelse.

Kom ind til en konsultation


Hvis du allerede har fået nogle solskader og mørke pletter – eller har tendens til at få det henover sommeren - så book en gratis og uforpligtende konsultation hos mig, eller en af mine dygtige kollegaer. Konsultationen varer ca. 20 minutter og giver dig mulighed for at stille dine eventuelle spørgsmål til en kosmetisk sygeplejerske.

Book en gratis konsultation i dag


Mvh.

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske

Cosmo Laser - København

PS. Lige nu kan du spare 10% på hudforyngende behandlinger her - eller meld dig ind i MyCosmo og få 25% rabat. Året rundt - præcis, når det passer dig!

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.