Hvad er årsagen til pigmentforandringer og hvordan undgår du dem? - Cosmo Laser

Hvad er årsagen til pigmentforandringer og hvordan undgår du dem?

De fleste ved nok, hvad pigment er. Men det er ikke alle, der er klar over, hvorfor pigment opstår, at man kan reducere det, og hvad der skal til for at vedligeholde resultaterne. Derfor får du her svar på, hvorfor pigmentforandringer egentlig opstår og hvordan du undgår dem.

Hvad er årsagen til, at der opstår pigmentforandringer

Der kan være adskillige årsager til pigmentforandringer såsom hormonelle forandringer, men den største synder, er faktisk solen. Når huden er udsat for solen, danner den nemlig et skjold i form af pigmentation. Dette sker, fordi hudens egen forsvarsmekaniske gør, hvad den kan for at beskytte sig selv imod solens skader. Så man kan sige, at jo mere sol vi får, jo mere solskadet bliver vores hud.

Mange tror, at en solskadet hud bliver god igen, hvis man dropper soldyrkelsen og holder sig i skyggen i en periode. Dette er desværre ikke korrekt. En solskade forsvinder ikke igen, når huden først er ødelagt, så er den ødelagt. Dvs. at man ikke kan fjerne den skade, der er lavet i huden, da denne er permanent. Men frygt ej! Der er heldigvis håb forude, for selve synligheden af solskaderne kan reduceres med laserbehandling.

Slip af med pigmentforandringer ved hjælp af vores behandlinger

Hos Cosmo Laser kan vi blandt andet fjerne pigmentforandringer ved hjælp af laserbehandling. Efter en laserbehandling mod pigmentforandringer og ujævn hudtone, går der nogle dage, hvor de brune pletter bliver lidt mørkere, end de var ved udgangspunktet. Dette sker fordi, at laseren absorberes i den brune farve og spalter pigmenterne i mindre stykker, som derefter kommer op til overfladen i form af mørke pletter. Disse mørke pletter reduceres langsomt.

De skaller ikke af som sår, og opleves heller som flager på huden. Pigmentet ryger langsomt af hudens overflade, og du vil kunne opleve at se noget brun farve på din vatrondel – f.eks. når du renser din hud om morgenen.

Du kan ikke kun få fjernet pigmentforandringer ved hjælp af laserbehandling. Vores populære behandling Cosmelan er velegnet til pigmentforandringer, der f.eks. kommer i forbindelse med graviditet, p-piller eller overgangsalder.

Allerede 7-10 dage efter behandlingen vil du kunne observere en tydelig forbedring af din hud. Der opnås reduktion i de mørke pletters udseende, huden bliver mere ensartet og fornyet, og ca. 7-8 uger efter opnås maksimalt resultat – denne proces varer lidt længere for mørkere hudtyper.

Sådan undgår du nye pigmentforandringer

Alle ved, at man ikke kan tabe sig af at spise chokoladekage hver dag. På samme måde kan din hud ikke blive fin og ensartet igen ved fortsat at udsætte den for sol. For at vedligeholde dine resultater, er du derfor nødt til at ændre dine solvaner. Med andre ord skal du dagligt gå med solbeskyttelse og holde dig helt væk fra solen samt gerne bruge solhat, hvis du vil undgå, at de brune pletter dukker frem igen.

Udover at du skal passe på din hud med solfaktor og undgå for meget soldyrkning, kan du faktisk også gøre din hud stærkere, så den bedre kan håndtere det, når den bliver udsat for sollys. Du kan styrke din hud med en A-vitamin creme.

Beauté Pacifique’s Super Booster A creme indeholder en høj dosis vitamin A, som fornyer huden og samtidig gør den tykkere. Dette betyder simpelthen, at din hud bliver mere modstandsdygtig overfor de skader, den dagligt bliver udsat for.

Vi guider dig til den rette pigment behandling

Hvis du har pigmentforandringer og du måske er i tvivl om, hvordan de er opstået og hvilken behandling du skal have, så book en gratis og uforpligtende konsultation i vores klinik. Enhver laser og injektionsbehandling kræver jf. Styrelsen for Patientsikkerhed en konsultation forud for den første behandling.

Til konsultationen vil du få mulighed for at tale om dine ønsker, og få personlig vejledning af vores dygtige sygeplejersker. Derudover vil du få alt den nødvendige information med hjem, så du er velinformeret om din kommende behandling. Book en gratis konsultation lige her.

Jeg glæder mig til at se dig!

Ha’ en dejlig dag.

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.