DEN ULTIMATIVE GUIDE: 13 ting du absolut skal vide om permanent hårfjerning - Cosmo Laser

DEN ULTIMATIVE GUIDE: 13 ting du absolut skal vide om permanent hårfjerning

Det er blevet populært at få permanent hårfjerning med laser både iblandt mænd og kvinder. Det er det, fordi der er så mange skønne fordele ved permanent hårfjerning. Du slipper nemlig for daglig barbering, indgroede hår og røde knopper samt voksbehandlinger og hvem vil ikke gerne det?

Der er nok mange, der overvejer permanent hårfjerning, men egentlig ikke ved så meget om det.

Spørgsmålene er der mange af, såsom hvad det egentlig koster, om permanent hårfjerning virker på lyse hår, hvad den bedste laser hårfjerning er osv. Derfor får du her de 13 ting, du absolut skal vide om permanent hårfjerning.

Nr. 1 - Hvad er permanent hårfjerning og virker det overhovedet?

Permanent hårfjerning er en behandling med laser, som gør, at du kan slippe af med uønsket hårvækst en gang for alle og samtidig smide engangsskraberne væk. Permanent hårfjerning virker ved, at laseren destruerer de hårsække, der er i den aktive fase, når behandlingen udføres. Hårene kan ikke komme tilbage, når først hårsækken er destrueret.

Fordelen ved reduktion af hårvækst er ikke kun, at du slipper for indgroede hår og røde knopper. Du sparer også masser af tid i dagligdagen, da du netop ikke bruger tid på barbering.

Mange spørger; Permanent hårfjerning – virker det? Det korte svar er JA (heldigvis). Permanent hårfjerning virker dog kun på mørkere hår, og derfor skal man heller ikke vente med at gå i gang til hårene bliver grå/lyse. Vi kan fjerne både grovere og finere hår med vores laserteknologi, og effekten ses bedst på de groveste hår.

Effekten af laserlyset er, at varmen fra lysstrålen ødelægger hårsækkene på hårene, der er i vækstfase. Det er derfor nødvendigt med flere behandlinger for også at ødelægge de hårsække, der har været i hvilefase. Hårsækken bliver ødelagt ved opvarmningen fra laserbehandlingen. Laseren skader derimod ikke den omkringliggende hud, så behandlingen er skånsom og kræver ingen restitutionstid.

Eftersom ødelagte hårsække ikke danner nye hår, vil du i løbet af behandlingsforløbet typisk opleve en reduktion på op til 70-90%. Skulle du få et par enkelte hår med årene, er de nemme at fjerne med en enkelt opfølgende laserbehandling.

Du vil også opleve, at de hår, der endnu ikke er ramt, vil vokse langsommere jo flere behandlinger, du har været igennem. Ligeledes vil du efter de første par behandlinger opleve hårfrie perioder efter behandlingen. På den måde får du også en umiddelbar effekt, mens du venter på det permanente resultat.

Nr. 2. – Hvad der er den bedste laser hårfjerning, afhænger af hudtype

Hos Cosmo Laser anvender vi den nyeste teknologi inden for permanent hårfjerning. Vi bruger GentleMax laser, som består af alexandritlaser og ND:YAG for skånsomt og effektivt at fjerne vores kunders uønskede hår for altid. Hvis kunden spørger, om IPL hårfjerning virker, er svaret ja til dels, men laser udsender et mere målrettet lys, hvilket ender med et mere effektivt resultat på den enkelte hårrod. Derudover kan GentleMax laser anvendes på alle hudtyper, det kan IPL ikke.

Nr. 3 – Du kan ikke få Permanent hårfjerning med laser på lyse hår

Hvis du har helt lyse hår, skuffer vi dig nok nu, men permanent hårfjerning med laser virker desværre ikke, hvis du har lyse hår. Det er fordi, laseren går efter pigmentet, dvs. farven i dine hår, og der er ikke nogen farve i de lyse, røde eller grå hår, som laseren kan opfange.

Nr. 4 – Det er vigtigt at give alle oplysninger

Forud for en behandling med permanent hårfjerning, er det vigtigt, at du oplyser behandleren korrekt om, hvornår du sidst har taget sol eller, om du har tendens til hyperpigmentering. Hvis du glemmer at fortælle, at du har været udsat for sol, er der en risiko for skader, hvilket er ærgerligt, da der normalt ikke er nogle bivirkninger ved laser hårfjerning. Data fra vores bookingsystem Gecko viser også, at størstedelen af vores kunder vælger at få lavet permanent hårfjerning uden for sommersæsonen, netop fordi du ikke må få sol før og efter behandlingen.

Nr. 5 – Det er muligt at få hårfjerning de fleste steder

Du kan stor set få fjernet uønsket hårvækst alle steder både på kroppen og i ansigtet. Det eneste sted du ikke kan få fjernet dit hår, er i ørerne og i næsen, da vores laser ikke kan komme til, og så kan du som sagt ikke få permanent hårfjerning på lyse, grå eller røde hår. Men hvis du ønsker at slippe for hår på fx overlæben, i nakken, på benene eller bikinilinjen, er behandlingen lige noget for dig.

Nr. 6 – Du skal have flere behandlinger med hårfjerning

Inden du går i gang med behandlingen, er det også relevant for dig at vide, at permanent hårfjerning ikke virker efter en enkel behandling. Det kræver typisk 6-12 laserbehandlinger, før du er hårfri. Så hvis du ønsker at være hårfri inden sommeren 2023, er det allerede nu, du bør begynde at overveje at lægge en plan for din behandling. Der skal nemlig gå ca. 4 uger mellem hver behandling.

Nr. 7 – Prisen afhænger af hvilket område du vælger

Prisen på permanent hårfjerning med laser er svær at fastsætte helt, da der jo er mange forskellige områder. Hos Cosmo Laser koster en permanent hårfjerning fra 500 kr., hvis du f.eks. kun skal have behandling på overlæben eller hagen og op til 2000 kr., hvis du f.eks. skal have fjernet hår på underben eller lår.

Nr. 8 – Er der bivirkninger ved permanent hårfjerning?

Bivirkninger er sjældne når det kommer til permanent hårfjerning. Der kan opstå mindre forbrændinger og/eller pigmentforandringer, hvis du får sol op til eller efter din behandling (selvbruner går heller ikke, desværre). Selve behandlingen gør ikke ondt med vores laser, men på nogle områder kan du godt mærke små niv og blive lidt rød bagefter. Se hvordan behandlingen foregår her.

 

Nr. 9 – Du bør ikke anvende hjemmeapparater til hårfjerning

Det ville være dejligt, hvis du selv kunne fjerne dit hår permanent derhjemme. Dog er de apparater, du kan købe til hjemmebrug ikke særlig effektive, da de ikke er kraftige nok i forhold til at ødelægge hårsækkene permanent. Permanent hårfjerning virker derfor ikke ved hjemmebrug, da der fortsat vokser nye hår ud igen.

Derudover kan det være decideret farligt at bruge hjemmeapparater til permanent hårfjerning, da der ingen regulering er for salg og brug for private. Styrelsen for Patientsikkerhed fører opsyn med alle registrerede klinikker og tjekker om laserudstyret er lovligt, om service bliver overholdt og om behandlerne er uddannet og har lov til at behandle. Du kan læse mere om emnet i artiklen "Danskerne fjerner hår med farlig laser".

Nr. 10 – Du kan fortsætte med din dagligdag lige efter behandlingen

Permanent hårfjerning er heldigvis en behandling, hvor du ikke skal tænke på at blive hjemme i et par dage efterfølgende. Så længe du undgår direkte eksponering for sol og anvender solcreme på det behandlede område, kan du sagtens fortsætte din dagligdag som normalt, da der ikke er bivirkninger ved denne laser hårfjerning.

Nr. 11 – Permanent hårfjerning med laser hvis du har tatoveringer

Du kan godt få permanent hårfjerning, selvom du har tatoveringer. Dog må selve området med en tatovering ikke blive behandlet, da den kan tage skade af lyset fra laseren, som ikke kan skelne mellem det pigment, der ligger i hårsækken og det som ligger i huden fra din tatovering.

Nr. 12 – Dette bør du altid undgå før en behandling

Inden behandling med permanent hårfjerning skal du huske at barbere dig på det område, som du ønsker at få behandlet. Gerne 24 timer inden. Du må dog hverken vokse eller epilere dine hår, da der stadig skal være hår i hårsækkene, da det er pigmentet i hårsækkene laseren går efter for, at du bliver hårfri.

Nr. 13 – Du skal have fjernet hår hos en professionel

Du skal altid være opmærksom på, hvor du får behandling med permanent hårfjerning henne og om klinikken er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hos Cosmo Laser er vi laserspecialister og alle vores behandlere er professionelt udlært i at udføre permanent hårfjerning. Derfor kan du trygt og sikkert få fjernet dine uønskede hår hos os.

 

  

Hos Cosmo Laser får du den bedste laser hårfjerning

Permanent hårfjerning virker effektivt og er en ideel behandling for dig, der ønsker at få fjernet hår. Når du får behandlingen hos Cosmo Laser, er du sikker på, at du altid får det bedste og mest effektive resultat.

Først og fremmest booker du en gratis konsultation hos en af vores sygeplejersker, så du er klædt godt på til din behandling. Book en gratis konsultation her.

Jeg glæder mig til at se dig!

 

Ha’ en dejlig dag.

Malou
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser
Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.