Behandling af karsprængninger med mikrosklerosering

Der er rigtig mange, der oplever at få karsprængninger på benene på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det ser ikke pænt ud at have karsprængninger på benene og specielt ikke, hvis man har kjole eller shorts på. Derfor er der mange, der helt undgår at vise deres ben frem, hvilket er virkelig ærgerligt, specielt om sommeren.

Heldigvis kan vi hos Cosmo nemt og effektivt fjerne karsprængninger på benene permanent med mikrosklerosering.

BOOK EN GRATIS KONSULTATION

Karsprængninger: Hvad er de og hvorfor får man dem?

Karsprængninger er små, røde årer, der er formet som grene. De ses ofte i ansigtet eller på benene, men kan også forekomme andre steder på kroppen. Karsprængninger opstår, når små fine blodkar finder vej op til de øverste lag af huden, hvor de ikke har nogen funktion. Og det er så her, de ses som tydelige røde eller blå forgreninger på huden. De ligner små blodårer og kan være mindre eller meget tydelige.

Karsprængninger kan give fysiske gener, men der er oftest tale om et kosmetisk problem. Blodsprængninger rammer primært kvinder og er meget udbredt blandt kvinder fra 30-årsalderen og op efter.

Karsprængninger er især noget, der kommer med alderen og ca. 50 % af den danske befolkning har oplevet at have karsprængninger på et tidspunkt i deres liv.

Karsprængninger på benene kan være genetisk betinget og kan også opstå i forbindelse med graviditet. Men de kan også komme, hvis du f.eks. får åreknuder, ved for mange solforbrændinger, rosasea eller bindevævssygdomme, samt hvis du har et stående arbejde, eller ofte går i meget stramt tøj.

Mikrosklerosering: Hvordan virker det?

Mikrosklerosering er en simpel teknik, som kan behandle karsprængninger på benene nemt og skånsomt. Der findes flere former for behandlinger af karsprængninger på ben. Mikrosklerosering bliver ofte anvendt til at fjerne skæmmende blå og røde karsprængninger på benene.

Behandlingen består af en tyndtflydende væske, der injiceres ind i karret med en meget tynd nål. Væsken der anvendes ved mikrosklerosering er vævsirriterende og har den effekt, at den får karrerne til at trække sig sammen.

Mikrosklerosering: Hvor effektivt er det?

Mængden af karsprængninger er afgørende for, hvor mange behandlinger du skal have for at opnå et tilfredsstillende resultat. Antallet af kar reduceres med ca. 50-80 % i det behandlede område. Alt efter, hvor mange blodsprængninger, der er i det område, der ønskes behandlet, og hvor stor en del af karrene man ønsker behandlet. Antallet af behandlinger vurderes individuelt, og vi vil typisk tilråde 1-3 behandlinger med 4–6 ugers mellemrum for et godt resultat. Vi oplever, at det i nogle tilfælde ikke er muligt at lukke blodkarrene med behandlingen. Det ses dog kun i nogle få tilfælde, at man ikke responderer på behandlingerne, og der kan vi desværre ikke tilbyde refusion.

Det er sjældent, at karsprængningerne kommer igen, men det kan dog ske og særligt hos patienter, der er disponeret for udvidede kar. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at få en behandling til efter nogle år.

Mikrosklerosering: Er det farligt?

Nej, mikrosklerosering er ikke farligt. Karrene man prøver at komme til livs, er små vener, som ikke har nogen betydning for blodcirkulationen. Du kan dog få nogle misfarvninger på huden, som går væk af sig selv.

Fordi nålen er så lille, gør behandlingen ikke synderligt ondt, og der forbindes normalt mindre smerte med en mikroskleroseringsbehandling end ved andre behandlinger med injektioner.

Få professionel rådgivning om din behandling

Hvis du har karsprængninger og gerne vil høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig af med dem, så book en gratis konsultation. Her vil en af vores kosmetiske sygeplejersker rådgive dig om behandlingen og hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan booke en gratis konsultation online her.

COSMO SET HOS

eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.
eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.

Bliv klogere på behandlingen

Før din behandling

Expand FAQ

Hvis du har mistanke om, at du har åreknuder, er det et krav, at du inden første behandling får undersøgt dette af en læge. I tilfælde af åreknuder, bør disse behandles først, idet der ellers er øget risiko for forekomst af nye karsprængninger trods optimal behandling.

Undgå at tage blodfortyndende præparater såsom fiskeolie, Treo, Ipren, Kodimagnyl og lignende medicin i en uge før behandlingen, da dette kan give et dårligere resultat. Pausering af stærke blodfortyndende midler som hjertemagnyl o.lign. bør ske i samråd med egen læge.

Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.

Ved din konsultation vil speciallægen i samarbejde med dig vurdere og kortlægge de kar, der ønskes behandlet

Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, må behandlingen aflyses eller udskydes. Vi aflyser i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger.

Vi forbeholder os desuden ret til at udskrive et gebyr på dkk 500,-, såfremt man hjemsendes og tiden må aflyses senere end 24 timer før behandlingen. Dette gælder også ved udeblivelse og afbud senere end 24 timer før behandlingen.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

Under din behandling

Expand FAQ

Huden desinficeres. Behandlingen udføres med en meget tynd nål, og du vil kunne mærke små prik i huden. Vi anbefaler, at du ikke er solbrun når behandlingen udføres. Det gør det nemmere at se karrene.

Efter din behandling

Expand FAQ

Det er meget almindeligt, at man oplever let svie, rødme og ømhed i og omkring karrene, der er blevet behandlet. Det er normalt, at karrene er mere tydelige i dagene efter behandlingen. Dette aftager efter et par uger.

For at opnå det bedste resultat anbefales det at bære støttestrømper de første 7 døgn efter behandlingen. Hos nogle anbefales det tillige, at man sover med støttestrømperne. Støttestrømperne bør som minimum komprimere med 16-21 mmHg.

Patientinformation

Expand FAQ

Hvis du vil læse nærmere om behandlingen, kan du læse vores patientinformation om mikrosklerosering her >>

Se vores priser på mikrosklerosering her

Behandling Normalpris MyCosmo pris
Få kar på ben 2.500 kr. 1.875 kr.
Flere kar på ben 3.500 kr. 2.625 kr.

Rentefri finansiering

Hos Cosmo tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med SPARXPRES. Her har du mulighed for at låne penge til dine behandlinger. Der er ingen renter på dit lån. Læs mere om betingelserne her.

Spar 25% med mycosmo

Kender du til alle fordelene med MyCosmo?

Med vores MyCosmo medlemskaber får du adgang til faste lave priser, når det passer dig, muligheden for at optjene point i vores app samt
mange flere fordele.

Få 25 % kontant på dine behandlinger og optjen point i vores app til en værdi af 10 % rabat på alle behandlinger.

FÅ ADGANG I DAG!