Hvad sker der med min hud når den ældes? - Cosmo Laser

Hvad sker der med min hud når den ældes?

Sandheden er, at…

Din hud ældes fra dagen, du bliver født…

Det er en naturlig del af vores alles aldrningsproces.

(Og en moden hud kan være en smuk ting, da det i mange kulture er et tegn på visdom og erfaring).

Når huden ældes, mister den fylde bliver mere tør og bliver gradvist mere og mere slap og rynket.

Dog er det meget individuelt hvornår og hvordan huden ældes fra person til person.

Men én ting kan vi slå fast:

Vi får allesammen rynker og slappere hud med alderen!

Læs videre og bliv klogere på, hvilke faktorer, der spiller ind, når din hud ældes, samt få nogle tips til, hvordan du kan gøre dit for at forebygge og udskyde denne aldringsproces.

Men hvad er det, der får huden til at ældes?

Der findes forskellige årsager til, at vores hud bliver ældre at se på. Alt fra kroppens naturlige aldring til ydre påvirkninger, såsom vind og vejr, forurening og endda stress har en indflydelse på din huds velvære og udseende.

Jeg har listet de tre hyppigste årsager til at huden med tiden blivere slappere og mere rynket.

Alderdom

Den helt uundgåelige årsag til at vores hud ældes er (sjovt nok) , at vi simpelthen bare bliver ældre. Det som helt konkret sker, er at antallet af aktivt kollagen falder og de elastiske fibre og hudens naturlige fugtstof (hyaluronsyre) reduceres.

Dette medvirker naturligvis så til at huden mister sin elasticitet og spændstighed, og rynker og slap hud opstår.

Soldyrkelse

Så skøn som vi alle kan blive enige om, at solen er, har den (desværre) en negativ påvirkning på din huds aldring. Når du udsætter din hud for solen, skader UV-strålerne din hud og en solskadet hud medvirker – udover ujævn hudtone og karsprængninger – til rynker og slaphed i huden.

Mimiske rynker (eller udtryksrynker)

Ja, din ansigtsmimik og -udtryk kan med tiden vise sig som linjer og rynker på din hud, bl.a. som smilerynker ved øjnene, en bekymringsrynke mellem øjenbrynene, linjer i panden eller de små linjer langs læbekanten, som man ofte ser hos rygere. Disse kan i øvrigt behandles med en Botox behandling.

Kan du undgå rynker?

Selvom at det er helt naturligt, at dit ansigt afslører, at årene går, er der alligevel mange, der ønsker at udsætte de tydeligste aldringstegn, så længe som muligt.

Her er mine forebyggende 5 råd mod slap hud og rynker.

#1 Fugt og anti-aging hudpleje

Undgå en tør hud. En gennemfugtet og velplejet hud har sværere ved at blive rynket , så spring aldrig over dine plejende dag- og natcremer.

#2 Glem ikke afrensningen

Husk at rense dit ansigt hver aften for snavs og forurening (og makeup) , inden du går i seng. Udover at fjerne de aldrende partikler fra din hud , er en afrenset hud også bedre i stand til at optage fugt og næring fra din hudpleje.

#3 Sluk tørsten med vand

…masser af vand! Du ved nok allerede, at din krop har godt af vand (og gerne minimum 2 liter om dagen, som de kloge siger). Men din hud har lige så godt af vand. Vand er nemlig med til at fugte din hud indefra – og fugt er jo noget af det bedste middel mod rynker.

#4 Husk solcremen

Et af de bedste anti-aging cremer er helt simpelt en solcremen. Så anvend en god solcreme (gerne en, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler) hvér dag for at undgå for tidlig aldring af huden grundet solskade.

#5 Boost underhudens kollagen

Du kan forebygge slap hud, samt udskyde aldringsprocessen, med en hudopstrammende laserbehandling ‘skin tightening’ , som ved hjælp af varme går ind og aktiverer kollagenet i underhuden.

Dette gør at din hud fremadrettet (og gradvist) bliver tykkere og fastere og derved mere elastisk og spændstig.

Hvis du ønsker en upgrade – har ujævn hudtone og/eller karsprængninger og mere rynket hud fremfor slap hud – så er vores ‘3-i-1 Hudforyngelse’-laserbehandling helt fantastisk.

5 ting, der sker med din hud, når du bliver ældre

# 1. Som barn vejer din hud ikke særlig meget. Men når du vokser op, så kan din hud faktisk veje helt op til 3,6 kilo (det trækker jeg personligt fra, når jeg går på vægten )!

# 2. Din krop er i bedst fysisk tilstand i alderen omkring 20-25 år. Derefter går det "ned af bakke" og det kræver derfor mere arbejde at vedligeholde og udskyde denne uundgåelige ældningsproces.

# 3. I teorien siger man, at huden kan holde sig ungdommelig for evigt, fordi huden er i konstant fornyelse. Dog går det lidt langsommere med alderen. Og faktisk mener man at den væsentligste årsag til en slap og rynket hud er solens skadelige UV stråler. Efterfulgt af rygning og en dårlig kost.

# 4. Solens UV stråler er generelt en af de helt store syndere, når det handler om din hud og risikoen for kræft. Ikke nok med, at overdreven solbadning giver rynker, så øges risikoen for at udvikle hudkræft eller modermærkekræft, i takt med du bliver ældre.

Så derfor: Undgå solarie og husk solcremen - hvér dag! Uanset din alder, og hvor lidt du opholder dig i solen.

# 5. Med alderen mister du volumen og fasthed i din hud - ikke kun i ansigtet, men faktisk på hele kroppen. Dette sker, fordi dannelsen af hudens kollagen og elastiske fibre daler, fordi disse vigtige fibre simpelthen produceres langsommere, i takt med at vi bliver ældre. Desuden nedbrydes kollagen og elastin også af de skadelige UV-stråler.

Ja, og så kan vi selvfølgelig heller ikke ligefrem løbe fra tyndekraftens effekt, som bidrager til at huden kan begynde at hænge lidt.

Bare rolig, det er ikke så slemt som det lyder

Jeg ved ikke med dig, men det er jo egentlig 5 ret deprimerende ting, der sker med vores hud i takt med, at vi bliver ældre. Nogle hviler i denne naturlige udvikling, velvidende om at det er ganske naturligt (hvilket det bestemt også er).

Andre ønsker at forsinke denne ældningsproces - enten med eller uden et større kosmetisk indgreb.

Personligt er jeg på sidstnævnte hold. Dog uden brug af kirurgi. For jeg er af den holdning, at hvis jeg kan vinde 5-10 år med få behandlinger, uden at skulle igennem et kirurgisk indgreb, så gør jeg gerne det!

Hvis du ikke har det på samme måde som mig, har jeg fundet lidt tips til hvordan du kan vedligeholde din ungdommelige hud uden kirurgi.

Ikke-kirurgiske behandlinger, som kan få din hud til at se yngre ud

Flere og flere gennemgår efterhånden et kirurgisk indgreb, såsom et ansigtsløft. Det er helt normalt. Men hvis du spørger mig, så behøver man slet ikke tage så drastiske metoder i brug, for at få flotte resultater.

Derfor har jeg udvalgt 3 af mine yndlings (ikke-kirurgiske) behandlinger, som kan udføres hele året - også om sommeren):

Behandling 1: Injektion med Botox eller filler

Hvis du har linjer eller rynker i ansigtet, som får dig til at se ældre ud, end du er (eller føler dig), så kan du prøve en Botox-behandling eller fillerbehandling.

Botox får dine muskler til at slappe af, så de ikke frembringer rynker, når du bruger din mimik. Mens filler ”fylder huden ud” de steder, hvor du har tabt fylde med alderen. Både med Botox og filler får du et ideelt resultat allerede efter én behandling. Effekten aftager dog over tid, men kan vedligeholdes med behandlinger med jævne mellemrum.

Behandling 2: Laserbehandling

Hvis du oplever, at din hud bliver løsere med alderen, og du drømmer om at få strammet den lidt op omkring ansigt, hage, hals eller bryst, så er vores hudopstrammende laserbehandlingen, Skin Tightening, ideel.

Vi kalder behandlingen for "kollagenboosteren" og det er ikke uden grund.

Behandlingen er nemlig ufattelig effektiv, når det handler om at øge fastheden og spændstigheden i huden. For at opnå det optimale resultat, skal man regne med tre behandlinger med 4 ugers mellemrum.

Behandlingerne er stort set smertefrie og du kan genoptage dine daglige aktiviteter straks efter behandlingen er gennemført.

Behandling 3: Kosmetisk behandling med cremer

Diverse rynkecremer har altid været og er stadig et meget omdiskuteret emne. Nogle mener, at de virker, andre er skeptiske. Uanset hvad er der evidens for, at visse ingredienser har en positiv effekt på huden.

Det er bl.a. frugtsyre (AHA) og A, B og C vitamin, som stimulerer huden til at genopbygges, med et friskere og glattere look. Derfor er det en rigtig god ide, at bruge produkter som indeholder disse ting.

Hvis du har dybere rynker eller løs hud er det naturligvis begrænset, hvilke forandringer, du kan opnå med produkter alene. Men kombinerer du derimod de rigtige produkter med en Skin Tightening laserbehandling eller injektionsbehandling, så sikrer du et absolut optimalt resultat.

Book din gratis konsultation og hør mere

Hvis du ønsker at forbedre din hudkvalitet, eller forebygge mod slap hud og rynker, så er du altid velkommen til at booke en gratis konsultation hos os. Her kan du stille alle dine spørgsmål, samt få et oplæg på hvilken behandling, der bedst opfylder dit behov.

Konsultationen vil blive udført af en af vores kosmetiske sygeplejersker og vil vare ca. 20 minutter. >> Book din personlige tid i dag!

De bedste hilsner,

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske

Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.