Find ud af hvorfor nogen oplever uønsket hårvækst!

Hvorfor oplever nogle hårvækst på uønskede steder?

Det er et rigtig godt spørgsmål.

Det estimeres at op imod 5-10 % af alle danske kvinder i den fertile alder, lider af hårvækst på uønskede områder og derfor kan have gavn af permanent hårfjerning med laser.

Hos halvdelen af kvinderne kender man desværre ikke rigtig årsagen. Hos den anden halvdel er den primære årsag alder og naturlige hormonforandringer. Men det kan også sagens hænge sammen med arvelighed eller den herkomst du er fra. Der er nemlig mange kvinder og mænd af anden etnisk herkomst, som har større tendens til at opleve uønsket hårvækst.

En anden mere alvorlig årsag er sygdommen PCO, som faktisk er den næst hyppigste årsag til uønsket hårvækst. Hvis du har PCO, så forstyrres din hormonbalance, hvilket oftest opstår blandt kvinder mellem 15-25 år. Så oplever du en væsentlig forandring i din hårvækst, er det en rigtig god ide at blive tjekket for PCO hos din læge.

Forandringer i din hårvækst kan dog også skyldes andre mindre alvorlige ting end PCO. Mange kvinder oplever hårvækst på uønskede steder, hvis de bliver gravide eller nærmer sig overgangsalderen. Når vi nærmer os overgangsalderen, så producerer vi nemlig mindre af det kvindelige kønshormon østrogen.

Det betyder, at den lille mængde mandlig kønshormon testosteron, som vi kvinder selv producerer, stiger. Denne kombination kan lede til ændringer i din hårvækst.

Det mandlige kønshormon har en indvirkning på uønsket hårvækst

Det er ikke kun kvinder, som oplever hårvækst på uønskede områder af kroppen. Rigtig mange mænd er kede af hår på ryggen, nakken, skulderen eller sågar brystet. Årsagen hænger igen sammen med arvelighed, herkomst og kønshormonet testosteron.

At have for meget hår på disse områder, kan være en rigtig stor hæmsko. Det gør det bestemt ikke nemmere, at hoppe i et par badeshorts på stranden om sommeren, når man ved at kvinders absolutte nr. 1 “turn-off” er mænd med hår på ryggen.

Mens nogen føler, at de har for meget hår på de forkerte steder, så er der altså også nogen mænd, som syntes at de har for lidt hår på de rigtige steder.

For med alderen bliver flere og flere mænd tyndhåret. Faktisk siges det, at hele 40 % af alle mænd i 40 års-alderen oplever et hårtab. Hårene vokser ikke så hurtigt som før, hårgrænsen kravler opad, og en måne kommer til syne. Mange vælger at fjerne håret helt med en skraber. Alligevel vokser der lidt hår ud hist og her, som løbende skal fjernes.

Hvad enten du er en mand med for meget hår på de forkerte steder, eller for lidt hår på de rigtige, så er der en løsning.

Død træt af, at fjerne dine hår?

Du er måske ikke blandt de 5-10 % danske kvinder eller mænd, som lider af hårvækst på uønskede områder, men derfor kan hår da godt være møg irriterende alligevel, ik?

Det er bare ikke alle steder på kroppen, som man gider bruge tid på at barbere hele tiden. For nogen vokser hårene så hurtigt, at barbering er en del af den daglige morgenrutine. Nogen er endda nød til, at barbere sig flere gange om dagen.

Har du ikke selv hurtigtvoksende hår på kroppen, så kan dette lyde helt urealistisk og absurd. Men tro mig, det er faktisk en realitet for langt flere end du tror.

Kvinder bruger i gennemsnit bruger 72 dage eller 1728 timer af deres liv på at barbere ben. Mænd bruger helt op til 125 dage på barbering generelt, da godt 90 % af alle mænd barberer sig hver dag. Dette lyder af meget, og det er det også. Men der er mange som bruger langt flere timer end det.

Samtidig viser nye undersøgelser, at barbering er på top 5 listen over de mest irriterende skønhedsrutiner! Det syntes vi er RIGTIG meget tid og besvær, at bruge på noget vi egentlig ikke gider. Synes du ikke også det.

Sådan fjernes din uønsket hårvækst

Hvad enten du lider af hårvækst på uønskede områder, har for lidt hår på hovedet, eller bare gerne vil bruge mindre tid og besvær på barbering, så kan du få fjernet dine hår permanent.

… med laser! (så du kan godt sige farvel til voks)

Behandlingen foregår ved at lyset og varmen fra laserens stråler, ledes ned til dine hårsække via de hårstrå som er i vækst og derved ødelægger dine hårsække. Når først hårsækken er ødelagt, kan den ikke danne nye hår igen.

Man kan ikke ødelægge alle hårsækkene på én gang, da dine hår ikke er i vækstfasen på samme tid. Du vil dog fra gang til gang kunne se en væsentlig reduktion af dine hår. Oftest anbefaler vi mellem 8-12 behandlinger, for at opnå det bedste resultat.

I nogle tilfælde, kan vi komme meget tæt på et permanent hårfrit resultat og i andre tilfælde opnåes en reduktion på mellem 70 – 90 %. Hvis du lider af indgroet hår, så vil denne laserbehandling også være perfekt til dig. For at vi kan fjerne dine hår, skal de være så mørke som muligt, da laseren desværre ikke er i stand til at fjerne lyse hår.

Vil du vide mere om permanent hårfjerning?

Så vil vi meget gerne byde dig indenfor hos Cosmo til en gratis og uforpligtende samtale om permanent hårfjerning. Konsultationen tager 20 minutter, hvor vores specialuddannet sygeplejerske, vil besvare alle dine spørgsmål og fortælle dig mere om, hvordan vi kan imødekomme dine behov.

Du kan booke en tid ved at booke online her eller ringe på 35 39 44 00.

Vi glæder os til at fjerne dine hår!

Med venlig hilsen

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.