Mænd får også fjernet uønsket hår med laser

Det er blevet mere og mere normalt de seneste år at få fjernet sine uønskede hår permanent med laserbehandling. Der er nok nogle, der tror, at permanent hårfjerning og andre kosmetiske behandlinger primært er for kvinder, men der er faktisk også efterhånden en del mænd, der får lavet behandling med permanent hårfjerning. Mange mænd døjer nemlig med kraftig eller uønsket hårvækst forskellige steder på kroppen eller i ansigtet.

Hos Cosmo bruger vi en såkaldt Alexandritlaser og ND:Yag til effektivt og skånsomt at fjerne uønsket hår på kroppen eller i ansigtet. Dette gør, at vi kan fjerne uønskede hår på næsten alle hudtyper, så længe hårene er mørke. Jo mørkere og grovere hårene er, jo bedre resultat vil opnås ved fjernelse af uønskede hår med laser. Man kan desværre endnu ikke fjerne lyse, grå eller røde hår med laser hårfjerning.

Populære områder for permanent hårfjerning til mænd

Flere og flere mænd gør noget ved den uønskede hårvækst og vælger at få lavet permanent hårfjerning med laser. De mest almindelige områder for mænd at få fjernet hår permanent er følgende:

På ryggen

Mange mænd døjer med uønsket hårvækst på ryggen. Dette kan være til stor personlig gene, og kan i nogle tilfælde desværre også gå udover livskvaliteten, eksempelvis som at tage trøjen af på stranden eller efter træning.

I nakken

For mange mænd kan hårene i nakken være til stor irritation, fordi de ofte kan få en semi-nyklippet frisure til at se ud som om, at man ikke har været forbi frisøren i flere måneder. Når man fjerner hårene i nakken, får frisuren et mere clean cut, og derfor er nakken også blevet et meget populært område hos mænd.

På halsen

Rigtig mange mænd døjer med røde knopper på halsen efter barbering. Men permanent hårfjerning på halsen, slipper du som mand ikke bare for barberingen langs halsen, men også for de gener, der følger med. Derudover kommer skægkanten også at fremstå skarpere.

På brystet

Nogle mænd har meget hår på brystet og det er typisk en smagssag, hvorbidt man er til det eller ej. Hvis man dog vælger at barbere sit bryst, kommer der hurtigt en masse stubbe på brystet, hvilket ikke ser særlig pænt ud. Med permanent hårfjerning kan du få et flot og hårfrit bryst du tør at vise frem.

I intimområdet

Det er ikke kun kvinder, der gerne vil slippe for hårene forneden. Flere og flere mænd vil gerne have fjernet hårene både foran og bagi. Mange mænd får også taget ballerne med i samme omgang.

Her kan du se de populære områder på ryggen, hvor mænd, som oftest får lavet permanent hårfjerning.

Sådan foregår permanent hårfjerning

Grunden til at permanent hårfjerning er blevet så populært, både for mænd og kvinder er, at behandlingen hjælper mange mennesker med at slippe for tidskrævende barbering og de følgegener, der kommer af regelmæssig barbering såsom røde knopper, irriteret hud og indgroede hår.

Effekten af laserlyset er, at varmen fra lysstrålen ødelægger hårsækkene på hårene, der er i vækstfase. Det er derfor nødvendigt med flere behandlinger for også at ødelægge de hårsække, der har været i hvilefase under behandlingen. Ved fjernelse af uønsket hårvækst med laser ødelægges hårsækken ved opvarmningen fra laserbehandlingen. Laseren skader derimod ikke den omkringliggende hud, så behandlingen er skånsom og kræver ingen restitutionstid.

Eftersom ødelagte hårsække ikke danner nye hår, vil du i løbet af behandlingsforløbet, typisk opleve en reduktion på op til 70% – hvilket faktisk er mere end det lyder – og som regel er de resterende hår blevet meget tynde og fine. Skulle du få et par enkelte hår med årene, som kræver behandling, er de nemme at fjerne med en enkelt opfølgende laserbehandling.

Hos mænd ses det, at niveauet af testosteron kan have en indvirkning på antallet af behandlinger. Det vil her betyde, at man kan forvente flere behandlinger end de 6-12, der ellers tilrådes.

Hurtig og effektiv hårfjerning med udstyr af højeste kvalitet

Hos Cosmo Laser behandler vi med den nyeste teknologi inden for permanent hårfjerning for effektivt og skånsomt at fjerne uønsket hår. Laseren er udviklet af Candela, verdens største producent af laserudstyr, og er den næste generation af sikker og effektiv permanent hårfjerningsteknologi.

Book en gratis konsultation

Hvis du døjer med uønskede hår og ønsker at reducere dem, så book en gratis og uforpligtende konsultation i permanent hårfjerning i din foretrukne klinik. Her kan du få vurderet, om du er kandidat til at få udført permanent hårfjerning, samt stille alle dine spørgsmål til din behandler, som er uddannet kosmetisk sygeplejerske.

BOOK HER

Før og efter billeder af permanent hårfjerning

  • OVERLÆBE

  • BIKINILINJE

  • BEN

  • RYG

  • ANSIGT

Bliv klogere på behandlingen

Sådan foregår behandlingen

Expand FAQ

Behandlingen foregår således, at laserlyset og varmen fra lysstrålen ledes ned i dine hårsække via dine mørke hårstrå, så hårsækken ødelægges. Men for at hårsækken kan ødelægges skal håret både være mørkt og befinde sig i sin vækstfase. Dine hår gennemløber nemlig 3 faser: Vækstfase, hvilefase og afstødningsfase. Der opnås varig hårreduktion af de mørke hår som er vækstfasen, men det estimeres, at kun 5 % af dine hår er i denne fase på samme tid. Derfor varierer dit resultat også fra gang til gang.

Sådan er successraten

Expand FAQ

Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger du finder tilstrækkeligt ved permanent hårfjerning. Normalt anbefaler vi mellem 6-12 laserbehandlinger. Der vil være nogle hudområder, hvor hårene lettere forsvinder fra end andre. Vi anbefaler, at der går 4-12 uger mellem hver behandling på samme område.

Alle hår kan ikke fjernes fuldstændigt, men mængden af mørke hår vil typisk kunne reduceres med ca. 70 % med et varigt resultat. Dog kan enkelte opleve en reduktion helt op til 95 %.

Da lyset og varmen ledes ned i hårsækken via farvestoffet i dit hår, er det ikke muligt at behandle lyse, grå eller røde hår. Forhør dig evt. nærmere hos vores kosmetiske sygeplejersker omkring andre behandlingsmuligheder for lyse og røde hår.

Før din behandling

Expand FAQ

Inden din første behandling er det afgørende, at du ikke er solbrændt eller har anvendt selvbruner inden og imellem behandlingerne. Hvis huden er mørkere end hårfarven, opnås der ikke det mest optimale behandlingsresultat, og der vil være øget risiko for bivirkninger, som f.eks. forbrænding.

Derfor kan du opleve at måtte udsætte din tid til behandling, hvis din hud er for mørk. Det område der ønskes behandlet, skal barberes med skraber et døgn før behandlingen.

I perioderne imellem behandlingerne, er du velkommen til at barbere dig med en skraber. Men du må hverken bruge pincet eller få foretaget voksbehandling.

Under din behandling

Expand FAQ

Permanent hårfjerning med GentleLase kan godt mærkes, men er ikke ubehagelig, som man kender det fra andre typer permanent hårfjerning. Når det kan mærkes, føles det mere som en let stikken i huden, men dette er meget kortvarigt.

Der vil i forbindelse med konsultationen være mulighed for at mærke, hvordan behandlingen føles.

Efter din behandling

Expand FAQ

Din hud kan være lidt rød og der kan være lidt hævelse omkring det enkelte hårstrå – som ved gåsehud. Dette forsvinder i løbet af nogle timer.

Nogle kan have glæde af efterbehandling med salve/creme. Du kan se alle hårene efter behandlingen, så de forsvinder ikke med det samme. De skal først skubbes op til overfladen, hvilket sker i samme tempo, som de øvrige hår vokser, ca. 0,1 mm pr. døgn. Resultatet efter en behandling kan tidligst vurderes 2-3 måneder efter behandlingen.

Undgå unødvendig irritation af huden i 24 timer efter behandlingen og undgå sollys på behandlingsstedet i 4 uger efter. Du bør ikke skrabe hårene det første døgn for at undgå for meget irritation i huden.

Potentielle bivirkninger ved din behandling

Huden kan virke irriteret kort efter behandlingen og med en let hævelse omkring de enkelte hårstrå. Forbrænding af huden ses yderst sjældent, men kan opstå hvis huden umiddelbart har været udsat for sollys eller er for mørk.

Hvis der fremkommer forbrænding eller på anden måde irritation af huden, vil det være muligt at kontakte læge eller sygeplejerske.

Generelle kontraindikationer (forhold der taler imod behandling)

– Kræft, specielt hudkræft

– Graviditet og amning

– Brug af antibiotika mod uren hud

– Aktiv herpesinflammation på behandlingsområde

– Ikke-kontrolleret diabetes

– Tendens til keloid ardannelse

– Ikke-kontrollerede hormonforstyrrelser

– Under antikoagulationsbehandling (blodfortyndende behandling).

– Epilepsi

– Fortid med blødningskoagulopathies – hvis du er bløder.

– Pacemaker

Prisgaranti

Hos Cosmo har vi prisgaranti på permanent hårfjerning med tilsvarende udstyr (IPL, SHR og lign. teknologier ej omfattet). Hvis du mod forventning kan dokumentere en billigere pris på laserbehandling af hår, giver vi dig selvfølgelig differencen retur. Prisgarantien gælder på Sjælland og dog maks. 30 dage efter købet er udført.

Rentefri finansiering

Hos Cosmo tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med SPARXPRES. Her har du mulighed for, at låne penge til dine behandlinger. Der er ingen renter på dit lån, og det koster blot 25 kr. om måneden foruden din afbetaling.

LÆS MERE OG PRØV LÅNEBEREGNEREN