Kan man virkelig fjerne kropsbehåring PERMANENT?

Lyder det ikke lidt for godt, til at være sandt?

Jo, det gør det vel egentlig nok! For rigtig mange danskere drømmer om, at kaste skraberen i skraldespanden, kvitte den daglige barbering, og slippe alt frygt for, om nogen har lagt mærke til de tilbagevendende mørke hårstubbe i ansigtet eller andre steder på kroppen.

For ja, det må da være befriende ikke at tænke over hår under armene eller på benene, hvis man hopper i en kjole lørdag aften, hårene på ryggen hvis en impulsiv tur på stranden byder sig, eller hårene i ansigtet hvis man som kvinde døjer med det.

Men kan man virkelig fjerne alle hårene “once and for all”? Prøv at læs med her, mens jeg tegner og fortæller!

Det her kan du forvente dig af permanent hårfjerning med laser

#1 – Du kan i forvente en hårreduktion på 70-90%

Uanset hvilken klinik eller laser du bliver behandlet af med permanent hårfjerning , så er det sjældent at man opnår en 100% reduktion. Det varierer naturligvis meget fra person til person. Mens nogen oplever en hårreduktion på 70%, opnår andre 90-95%. Det er ikke til at sige på forhånd. Men inden du går igang med dit forløb, skal du (som udgangspunkt) ikke forvente at opnå en reduktion på 100%. Skal du netop til at gennemgå større hormonelle forandringer såsom graviditet, eller har du PCOS, så skal du være opmærksom på, at dette kan have en indflydelse på det løbende resultat.

Det lyder måske meget skuffende, for så kan man jo ikke lægge skraberen på hylden? Ja og nej! En hårreduktion på +70% er faktisk rigtig meget, især hvis du har en tæt og mørk hårvækst. Det vil betyde, at du ikke skal smide din skraber ud men der vil gå væsentlig længere mellem behovet for at bruge den. Derudover vil de hår, som er tilbage oftest være finere og mindre markante end de var, før forløbet.

Hvem ved, det kan også være du ender med et næsten hårfrit permanent resultat.

#2 – Du er ikke hårfri efter 1 behandling

Permanent hårfjerning kan virkelig være en jungle, fordi rigtig mange klinikker udbyder behandlingen med mange forskellige løfter. Nogen gange er man heldig, at kunden er den ideelle kandidat og responderer over forventning på behandlingen. Hvis det sker, kan kunden godt opleve en rigtig stor reduktion på få behandlinger. Men det er nok mere undtagelsen end reglen. Langt de fleste skal gennemgå 8-12 behandlinger, før der er tale om en permanent hårreduktion. Det betyder ikke at du ikke kan se en forskel løbende, for det kan du bestemt. Oftest siger vi hos Cosmo, at man skal gennemgå 2-3 behandlinger før man kan begynde at se en forskel, og det er der en helt speciel årsag til. Det skal jeg nok vende tilbage til.

#3 – Din hud skal være lys og dine hår mørke

For at give de absolut bedste forudsætninger for et godt resultat, er det vigtigt at huden er lys og hårene er mørke, grove og tætsiddende. Hvis det er dit udgangspunkt, så er det en stor fordel. Er dit udgangspunkt til gengæld meget fine hår, så skal du forvente en længere proces, da hårene er sværere at fjerne. Har du fuldstændig lyse hår, så må vi desværre skuffe dig. Lyse hår kan ikke fjernes permanent med laser.

#4 – Man kan kun ramme de hår, som er aktive

Årsagen til at permanent hårfjerning kræver flere behandlinger, hænger sammen med den udvikling vores hår gennemgår. Et hår kan nemlig befinde sig i 3 forskellige faser

– Den aktive fase

– Den afstødende fase

– Dvale fasen

Laseren kan kun ramme de hårsække, som befinder sig i den aktive fase. Det estimeres at kun 8-12 % af dine hår, er i denne fase på samme tid. Det er derfor umuligt, at blive hårfri på blot en behandling. Lyset og varmen ledes ned til hårsækken gennem hårstrået, så hårsækken ødelægges og stopper med at producere flere hår. Laseren kan også godt ramme hårene som er i afstødningsfasen, men da håret af naturlige årsager, allerede er afstødt, kan varmen og lyset ikke ledes ned til hårsækken. Du kan heller ikke ramme hår som er i dvale, og endnu ikke er færdig udviklet.

Så det kræver altså lidt tålmodighed! Derfor anbefaler vi også, at der går 4 uger mellem behandlingerne, for at øge sandsynligheden for at ramme de 8-12 % aktive hår.

#5 – Valg af maskine til hårfjerning er rigtig vigtigt!

Nu bliver det måske en smule tungt! Men der findes forskellige maskiner på markedet, som bruges til hårfjerning. De mest kendte i Danmark er diode laseren og IPL.

Når det kommer til hårfjerning, er der flere undersøgelser der viser, at IPL har en rigtig god virkning på kort sigt (op til 6 måneder). Det skal forstås som, at man ved få behandlinger oplever, at hårene forsvinder hurtigt. Dog viser undersøgelserne, at denne hårreduktion ikke varer ved på længere sigt (+6 måneder) og at hårene kommer tilbage på sigt. Samme undersøgelser viser, at diodelaseren skaber resultater på kort sigt men er samtidig også den laser, som sikrer de langsigtede permanente resultater. En undersøgelse som DR b.la. har brugt viser, at den bedste langsigtede måde at reducere hår på, er via diode laseren hvor der ses gennemsnitlige resultater på 84-85 % hårreduktion efter 12 måneder.

Konklusion: Ja, man kan godt fjerne hår permanent

.. Men som du nu har læst, så skal du være opmærksom på dit valg af klinik/laser og dine forventninger til resultatet skal måske gennemgå en større forventningsafstemning.

Hos Cosmo er permanent hårfjerning med diode laser, vores absolut bedst sælgende behandling med over 5000 behandlinger om året. Så vi har alligevel set, og oplevet “lidt af hvert”. Men vi må alligevel konkludere at, der er en grund til at behandlingen er så populær. Uanset om vores kunder oplever en reduktion på 70 eller 95 %, så gør det en kæmpe forskel for dem i deres hverdag. At bruge skraberen 1-2 gange om måneden er en befrielse, for dem som er vant til at bruge den 1-2 gange om dagen.

Vil du vide mere om behandlingen?

Så er du meget velkommen til at komme til en gratis og uforpligtende konsultation hos mig, eller hos en af de andre kosmetiske sygeplejersker. Her vil vi tale meget mere om din hårvækst, og forventningsafstemme et evt. forløb. Derefter kan du gå hjem med lidt læsestof, og overveje om behandlingen er noget for dig.

Du kan booke din gratis konsultation online eller ved at ringe til os på 35394400. Du skal afsætte ca. 20 minutter af din tid.

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.