DEN ULTIMATIVE GUIDE - Hvornår skal du vælge fedtfrysning vs. fedtsugning?

DEN ULTIMATIVE GUIDE - Hvornår skal du vælge fedtfrysning vs. fedtsugning?

Er du træt af genstridigt fedt, som du ikke kan slippe af med uanset, hvor meget du træner, eller hvor sundt du spiser? Så er du langt fra den eneste. Der findes nemlig områder på kroppen, hvor det er ekstra svært at tabe sig.

Heldigvis findes der den dag i dag flere metoder til at slippe af med uønsket fedt, f.eks. fedtfrysning eller fedtsugning. Disse behandlinger vil vi gøre dig meget klogere på i dag. Men først vil vi starte med at fortælle, hvad de største årsager til uønskede fedtdepoter egentlig er samt, hvorfor vi ikke altid selv er herre over, hvor på kroppen vi taber os.

Årsager til uønskede fedtdepoter

Der kan være forskellige årsager til uønskede fedtdepoter, der er ekstra genstridige og svære at slippe af med. Der er nok mange, der tænker, at det kun er overvægtige, der døjer med for store fedtdepoter på bestemte områder af kroppen og tror, at man altid kan slippe af med disse ved at træne og spise sundt.

Det er selvfølgelig helt korrekt, at motion og den rette kost gør rigtigt meget for ens krop og bidrager til et sundt vægttab. Dog er der også nogle andre faktorer, der spiller ind her. For fedtfordelingen på kroppen bestemmes ikke blot ud fra livsstil, men afhænger også af vores hormoner og gener.

At ens livsstil påvirker ens krop og fedtdepoter på kroppen giver næsten sig selv. Det er klart, at hvis man spiser usundt og sjældent træner, så øger man risikoen for at tage på. Det er måske til gengæld ikke alle, der tænker over, at både vores gener og hormoner også spiller ind i forhold til fedtet på kroppen.

Ens gener bestemmer f.eks. hvor på kroppen vi har mest tendens til at lagre fedt, når vi tager på i vægt. Det er også derfor, der er nogle, som har ekstra meget fedt på f.eks. maven, lårene eller i ansigtet, men så til gengæld er forholdsvis slanke på resten af kroppen.

Hormoner har også noget at skulle have sagt i forhold til kropsfedt og hvor det sætter sig. Det er blandt andet også derfor, at der typisk er forskellige områder, hvor kvinder henholdsvis mænd tager på. Så selvom man reelt ikke er overvægtig, kan man have nogle lokale fedtdepoter, man ikke kan komme af med.

Kvinde med målebånd om maven

De to mest effektive behandlinger til fjernelse af fedtdepoter

Der er rigtigt mange, der døjer med overflødig fedt på bestemte områder på kroppen. Dette har ofte den konsekvens, at man undgår at gå i bestemte typer af tøj eller ikke kan lide at gå i badetøj om sommeren, fordi man gerne vil skjule sin krop. Der er heldigvis en løsning.

Både fedtfrysning og fedtsugning er nemlig effektive behandlinger, når det kommer til at fjerne genstridigt fedt og lokale fedtdepoter. Begge behandlinger fjerner fedtcellerne for altid og giver derfor permanente resultater, hvilket helt sikkert også er derfor, at de er så populære begge to.

Behandlingerne har også det til fælles, at de er egnet til folk, der netop døjer med lokale fedtdepoter, som de forgæves har forsøgt at slippe af med ved hjælp af træning og sund kost. Hvis du er meget overvægtig, anbefales det derfor altid først at starte på et vægttab. Så kan du efterfølgende se en fedtfrysning eller fedtsugning som det lille ekstra touch, der stiller kroppen helt skarpt.

Selvom fedtfrysning og fedtsugning har mange gode ting til fælles, er der også nogle vigtige forskelle, der kan være skelsættende for, hvilken behandling man bør vælge. Fedtfrysning er f.eks. rigtig god til at fjerne mindre fedtdepoter, hvor fedtsugning er god, hvis man kæmper med større fedtdepoter.

Fedtfrysning og fedtsugning er altså to meget effektive behandlinger. Det store spørgsmål er bare, hvilken behandling der så er den mest effektive for dig?


Infographic med fedtfrysning vs. fedtsugning

Hvad er fedtfrysning?

Fedtfrysning med CoolSculpting Elite er en ikke-kirurgisk behandling, der er udviklet med det formål at fryse fedtceller uden at ødelægge det omkringliggende væv.

Fedtfrysning er en ideel behandling, hvis man ønsker at slippe af med mindre fedtdepoter på kroppen. Behandlingen skal derfor ikke ses som en erstatning for vægttab, men derimod som et supplement til en sund livsstil med motion og en varieret kost. Fedtfrysning hjælper dig nemlig ikke med at tabe en masse kg, men med at reducere fedtdepoterne på lokale områder, hvor du ønsker at slippe af med det genstridige fedt.

De største fordele ved fedtfrysning er:

  • Du mister 20-25 % af fedtcellerne i området og de kommer aldrig tilbage igen.
  • Der er ikke nogen nedetid efter fedtfrysning, så du kan fortsætte din hverdag, så snart du er færdig med behandlingen.
  • Fedtfrysning er en ikke-kirurgisk behandling, men på mange måder lige så effektiv som f.eks. fedtsugning, når det kommer til.

Hvordan foregår en behandling med fedtfrysning

Selve behandlingen med fedtfrysning foregår ved, at du får sat apparater, også kaldet påsætninger, fra CoolSculpting maskinen på det ønskede område. Under behandlingen fryser (krystalliserer) fedtcellerne og de reagerer på den ekstreme kulde ved at dø. Herefter bliver fedtcellerne udskilt naturligt og forsvinder via lymfesystemet. Dette betyder, at fedtcellerne fjernes permanent og ikke kommer tilbage igen.

Efter behandlingen får du en massage af din behandler i ca. 2 min. på det behandlede område, som går ind og aktiverer de døde fedtceller. Ved hjælp af massagen får du et 70 % bedre resultat, end hvis du ikke fik den.

Behandlingstiden med fedtfrysning afhænger i den grad af, hvor mange mange områder og dermed påsætninger du skal have. Hvis du kun skal have 1-2 påsætninger, tager det ca. 35-45 min. Dette vil blive afklaret, når du kommer ind til din konsultation.

Efter behandlingen er det almindeligt at være lidt øm eller hævet i det behandlede område, men ellers er der som oftest ikke de store bivirkninger eller gener efter en behandling med fedtfrysning. Da der ikke er nogen nedetid, betyder det også, at du kan fortsætte din dagligdag helt som normalt efter behandlingen.

Alt afhængigt af fedtmængden i det ønskede område er det forskelligt, om man har brug for blot en enkelt eller to behandlinger. Hvis man ønsker 2 behandlinger, skal der gå minimum 4 uger mellem behandlingerne, da kroppen ikke både kan nedbryde og udskille fedtcellerne på samme tid. Det færdige resultat ses efter 3 måneder.

Se denne video af vores kunde Michala, hvor hun fortæller om hendes behandling med fedtfrysning hos Cosmo Laser:Hvad er fedtsugning?

Fedtsugning er en kirurgisk behandling, som anvendes til at reducere mængden af fedtceller på specifikke områder af kroppen. Formålet er at fjerne fedt permanent fra uønskede steder på kroppen, hvor det er svært at slippe af med lokale fedtdepoter.

Fedtsugning er en god og effektiv behandling, hvis man ønsker at slippe af med større fedtdepoter. Selvom fedtsugning er velegnet til større fedtdepoter end fedtfrysning, skal dette indgreb heller ikke se som en vægttabsløsning på den måde, men som noget man kan supplere med efter, at man har tabt sig og har brug for at få fjernet det sidste overskydende fedt.

De største fordele ved fedtsugning er:

  • Du mister 70 % af fedtcellerne i området og de kommer aldrig tilbage igen.
  • Det endelige resultat kan oftest ses efter 1-3 måneder.
  • Indgrebet er godt, hvis du gerne vil af med større fedtdepoter.

Hvordan foregår en fedtsugning

Under en fedtsugning er det nødvendigt at få bedøvelse, som enten kan være fuld bedøvelse eller lokal bedøvelse i selve det område, hvor fedtsugningen skal foretages. Om du skal have lokal eller fuld bedøvelse, afhænger af, hvor stort et område, der skal fedtsuges og hvad du selv er mest tryg ved.

Ved operationen laves der et lille snit i huden og herefter føres kanylen ind i området, der skal fedtsuges. Fedtcellerne bliver opsamlet i en beholder, så kirurgen kan holde øje med, hvor meget fedt, der fjernes.

En fedtsugning tager ca. 2 timer, men det afhænger af, hvor meget fedt, der skal fjernes. Efter behandlingen bliver hullet syet sammen og du skal igennem en helingsperiode med sygemelding på omkring 10-14 dage.

Det færdige resultat af en fedtsugning ses efter omkring 1-3 måneder. Det kan i løbet af denne tid være en god idé, at massere området, der er blevet fedtsuget for at udglatte ujævnheder. Der vil forekomme små ar efter indgrebet, som vil forsvinde af sig selv med tiden. Efter 6 måneder skal du til en endelig kontrol hos din kirurg.


Hvad koster det at få lavet fedtfrysning vs. fedtsugning?

Priserne på fedtfrysning afhænger meget af, hvilket område du skal have behandlingen på og hvor mange påsætninger, der skal på hvert område, f.eks. kan det være, at der skal fedtfryses flere gange på maven for at opnå den ønskede effekt. Derudover er det ikke alle, der kan nøjes med en enkelt behandling, hvilket selvfølgelig også påvirker prisen.

Da der ikke er nogen nedetid efter en fedtfrysningsbehandling, kan du vende tilbage til arbejdet direkte efter behandlingen. Derfor skal du ikke tænke på at du også mister penge pga. sygemelding.

Se vores priser på de forskellige områder for fedtfrysning her >>.

I forhold til priser på fedtsugning, er det et noget større indgreb end fedtfrysning. Derfor skal man også regne med, at det som udgangspunkt koster mere at få foretaget en fedtsugning vs. fedtfrysning. Årsagerne hertil er selvfølgelig indgrebet i sig selv, men hvis du f.eks. skal have fuld bedøvelse, er det også dyrere end hvis du blot skal have lokal bedøvelse.

Derudover afhænger priserne på fedtsugning ligesom fedtfrysning også af, hvor store områder og hvor mange mængder fedt, der skal fedtsuges.

Når det kommer til prisen på en fedtsugning, skal du også have med i dine overvejelser, at helingen efter operationen tager 10-14 dage. Det betyder, at du er nødsaget til at blive sygemeldt i denne periode og ikke kan arbejde.

Disse områder kan behandles med fedtfrysning eller fedtsugning

Hos Cosmo Laser tilbyder vi fedtfrysning på op til 8 områder, som alle er steder på kroppen, hvor fedtdepoterne har tendens til at hobe sig op. Områderne er hage, mave, flanker, arme, BH-delle, inderlår, knæ og mandebryster.

Når det kommer til fedtsugning, er de mest populære områder: under hagen, lænd og hofter, BH-delle, øvre og nedre del af maven, indersiden af låret, ydersiden af låret, knæ og lægge, arme og bryster hos mænd.

Mange af områderne for fedtfrysning vs. fedtsugning er altså de samme. Den største forskel på, om man skal vælge den ene eller den anden behandling, er mængden af fedtdepoter, man har på det område, som man ønsker at få behandlet.

Læs mere om de forskellige områder til fedtfrysning vs. fedtsugning her:


Maven

Der er mange, der kæmper med for meget fedt på maven og de fleste ved vist godt, at det kan være et rigtig svært sted at tabe sig uanset, hvor mange mavebøjninger man tager og hvor sundt man spiser. Derfor er maven for mange et populært område at få behandlet med både fedtfrysning og fedtsugning.
Når det kommer til fedtfrysning på maven, er det meget individuelt, hvor mange behandlinger samt påsætninger, der kræves, før et tilfredsstillende resultat opnås, men dette vil blive vurderet og forventningsafstemt til konsultationen. Hvis man skal have en fedtsugning på maven, er det også forskelligt fra person til person, hvor omstændig indgrebet er, da det afhænger af, hvor meget fedt, der skal fjernes og hvor stort området er.


Armene

Armene eller måske bedre kendt som mormor-armene er en stor usikkerhed for mange, og ofte kan det betyde, at man fravælger overdele eller kjoler med korte ærmer, fordi man ikke har lyst til at vise sine arme frem. Denne udfordring kan man komme til livs, både ved hjælp af fedtfrysning eller fedtsugning på armene, så man får lyst til at vise dem frem i en top eller kortærmet bluse igen. Da der som oftest er noget mindre fedt på armene end f.eks. på maven, er fedtfrysning en rigtig god løsning til at slippe af med mormorarmene.


Flankerne

Flankerne, rygdellen eller de såkaldte kærligheds-håndtag kan være en stor gene i hverdagen for mange, fordi man ofte ikke har lyst til at vise sig frem i en stram kjole eller bluse, som fremhæver fedtet på flankerne. Heldigvis kan både en fedtfrysning eller en fedtsugning gøre underværker for kærligheds-håndtagene, for når først fedtcellerne er fjernet, så kommer de ikke igen! Om du bør vælge en fedtfrysning eller en fedtsugning til behandling af fedtdepoterne på flankerne, afhænger meget af mængden af fedtet i området.


Inderlår

Når det kommer til fedt på inderlårene, så kan det både medføre en usikkerhed, men det kan i høj grad også være til stor gene, hvis ens inderlår gnider sig op af hinanden, når man er hoppet i sommerkjolen, nederdelen eller et par korte shorts. Der kan opstå hudafskrabninger på inderlårene, som begrænser en i dagens gøremål eller for den sags skyld i tøjvalget. Hvis du ønsker at slippe af med det irriterende og genstridige fedt på indersiden af låret, kan du både vælge imellem en fedtfrysning eller en fedtsugning.


Yderlår

Ligesom inderlårene kan for meget fedt på yderlåret også være en stor gene for mange og medføre usikkerhed. Det kan nemlig ofte være svært at finde nogle bukser, der passer eller sidder ordentlig. Hvis du døjer med for meget fedt på yderlåret, kan en fedtsugning være oplagt for at komme problemet til livs. Der er også nogle steder, hvor man kan få foretaget fedtfrysning på yderlåret (Dog ikke hos Cosmo).


Hagen

Hvis man døjer med for meget fedt på hagen, kan det virkelig ændre ens udseende markant, hvis man får det fjernet. En dobbelthage er nemlig bare ikke særlig charmerende eller behagelig at gå rundt med, for så skal man hele tiden tænke over, hvordan man holder hovedet for at undgå at se tyk ud. Både fedtfrysning og fedtsugning kan have rigtig god effekt på dobbelthagen. Da fedtet under hagen oftest er i begrænset mængde, kan det anbefales at starte med at se, om en fedtfrysning kan hjælpe dig.


BH-dellen

BH-dellen kender mange kvinder til - det er de der irriterende deller, man får, når BH'en faktisk sidder lige som den skal for at holde det hele på plads. BH-dellen kan være rigtig svær at komme af med gennem træning og sund kost, så hvis din BH "strammer", så kan enten fedtfrysning eller fedtsugning være en rigtig god løsning for dig, så du kan føle dig tilpas i din krop. Det er meget forskelligt, hvor meget fedt man har siddende på BH-dellen, så det er individuelt, om det er mest relevant at få foretaget en fedtfrysning eller fedtsugning.


Knæene

Fedt på indersiden eller over knæet er et irritationsmoment for mange, og det er et område, som kan være rigtig svært at træne væk. For når vi taber os, taber vi os typisk lidt over det hele, og vi kan derfor ikke målrette vores "fedttab" mod knæet. Med fedtfrysning fra CoolSculpting eller med en fedtsugning kan man behandle området lokalt og fjerne de uønskede fedtceller omkring knæet, så de ikke kommer igen.


Bryster hos mænd

Fedtfrysning og fedtsugning er både for mænd og kvinder, men især de såkaldte "man-boobs" eller på dansk mandebryster er et populært område hos mænd. Her handler det oftest ikke om et ønske om at kunne fremvise en sixpack, men i højere grad et ønske om at føle sig tilpas, når man tager en skjorte eller en t-shirt på, hvor brysterne kan "ses" gennem tøjet, hvis der er for meget fedt tilstede.


Lægge

Der er mange (især kvinder), som er kede af udseendet på deres lægge eller lægmuskler, da de kan virke muskuløse, hvis man tager lidt på. Det er rigtig svært at målrette et vægttab på læggene. Derfor kan man med fordel få foretaget en fedtsugning på læggene, så man bliver tryg ved at vise dem frem.


Lænd og hofter

For meget fedt på lænd og hofter er også et problem, som mange døjer med. Hvis man kæmper med for mange fedtdepoter på disse områder, er det nemlig oftest svært at tabe sig og derfor ender mange med at gå i løst tøj. Heldigvis kan du slippe af med det genstridige fedt på lænd og hofter ved at få foretaget en fedtsugning.

Hvilken behandling skal du så vælge?

Som du kan se, er mange af de mest populære områder for fedtsugning faktisk også områder, der kan behandles med fedtfrysning med CoolSculpting Elite. Dog er der nogle enkelte områder, hvor man kan få lavet fedtsugning på, men ikke fedtfrysning, nemlig lænd og hofter, ydersiden af låret og på læggene. Så hvis du kæmper med for meget fedt på disse områder, skal du vælge fedtsugning.

Den allerstørste fordel ved at vælge fedtfrysning frem for fedtsugning, er helt klart, at fedtfrysning er en ikke-kirurgisk behandling. Men der er selvfølgelig tilfælde, hvor fedtfrysning ikke er nok og her kan fedtsugning være at foretrække. Fedtfrysning er nemlig som udgangspunkt bedst til mindre fedtdepoter, hvor fedtsugning er godt til større fedtdepoter.

Hvis du er i tvivl, om du skal vælge fedtfrysning eller fedtsugning, kan det være en god ide at starte med at se, om fedtfrysning er ideel til dine behov. På den måde starter du ikke ud med en operation, hvor du skal under bedøvelse og efterfølgende bruge ca. 10-14 dage på helingsperioden med sygemelding.

Hos Cosmo synes vi hvert fald, at fedtfrysning er fantastisk, fordi det ikke som sådan er et indgreb på kroppen, bivirkningerne er små og du kan tage direkte tilbage på arbejdet efter behandlingen. Det kan du ikke med fedtsugning.

Derudover taler resultaterne helt for sig selv. Her ses et flot resultat med fedtfrysning under armene. Vores kunde har blot fået en enkelt behandling, hvilket viser hvor effektiv fedtfrysning er på trods af, at det er en ikke-kirurgisk behandling.

Før & efter fedtfrysning


Slip af med det genstridige fedt hos Cosmo

Hos Cosmo Laser laver vi ikke fedtsugning. Til gengæld laver vi fedtfrysning og det er en behandling, som vi i den grad kan anbefale og som både vores kunder og medarbejdere har haft stor glæde af.

Alle vores behandlere er uddannet kosmetiske sygeplejersker og er nøje oplært i at lave behandling med fedtfrysning. Derudover anvender vi altid det nyeste og bedste udstyr til alle vores behandlinger. Det betyder, at du altid er i trygge hænder, når du får fedtfrysning eller en anden behandling hos Cosmo Laser.

Når det kommer til vores behandlinger, har vi altid prioriteret at have det bedste udstyr, så vi kan tilbyde vores kunder behandling med det bedste udstyr på markedet og give dem de mest effektive resultater. Dette er også grunden til, at vi dengang vi valgte at tilbyde fedtfrysning som behandling hos Cosmo, slet ikke var i tvivl om, at vi skulle bruge CoolSculpting Elite, der er det bedste udstyr til fedtfrysning og faktisk også det eneste FDA-godkendte.

Få professionel rådgivning

Hvis du er i tvivl, om en behandling med fedtfrysning er det rigtige for dig, så book tid til en gratis og uforpligtende konsultation. Her vil en af vores kosmetiske sygeplejersker tage et kig på dig i forhold til, hvor du gerne vil slippe af med genstridigt fedt. Der vil blive vurderet, om du er egnet til en fedtfrysningsbehandling, eller om andre former for hjælp, som f.eks. fedtsugning, giver mere mening for dig.

Ha' en fantastisk dag!

Maja

Kosmetisk sygeplejerske

Cosmo Laser

Kosmetisk sygeplejerske Maja

PS. kunne du tænke dig at få rabat på alle behandlinger (undtaget permanent hårfjerning og fire & Ice) hele året rundt? Så tilmeld dig MyCosmo lige her og spar 25 % præcis, når det passer dit behov!

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.