3 tips til hvordan du forebygger strækmærker

Vidste du, at (nogen) strækmærker kan forebygges?

Det er ikke alle, der synes lige godt om deres strækmærker. Faktisk gør mange kvinde alt hvad de kan, for at undgå at få dem. Men sandheden er, at det kan være svært at undgå at få strækmærker – både for mænd og kvinder. Genetik, diæter og graviditet er de mest almene årsager til at de opstår.

Forebyg så godt, du kan …

Selvom nogen strækmærker kan være uundgåelige, så kan du faktisk selv gøre nogle tiltag for at dine strækmærker måske ikke bliver helt så mange og tydelige.

Tip #1: Undgå “yoyo” vægt

Strenge diæter, hvor du hurtigt taber dig, (og tager kiloene på igen) skal du helst undgå. Yoyo-vægt er nemlig en ultra-synder, når det gælder dannelse af strækmærker, da hudens elasticitet ikke har mulighed for at følge med udviklingen.

Ønsker du at smide nogle kilo (eller tage på i vægt), vil jeg istedet anbefale, at du gør det gradvist. En god tommelfingerregel er 1/2-1 kg om ugen.

Tip #2: Fugt, fugt og atter fugt

Sørg for at give din hud (især de udsatte områder såsom; mave, hofter, baller og bryster) en god omgang med fugtighedscremen. For bedste resultat, gentag gerne 2-3 gange om dagen

Bonus info: Prøv at finde en bodylotion, der indeholder vitamin A. Vitamin A er nemlig med til at gøre huden stærkere og mere modstandsdygtig overfor skader.

Tip #3: Sund kost og gode vitaminer

God næring er godt mod forebyggelse af strækmærker. Sunde og rene råvarer, der indeholder gode vitaminer og antioxidanter – især vitamin A og E – har nemlig stor indflydelse på din huds sundhed.

Du finder vitamin A i bl.a. gulerødder, grønkål, spinat og tun. Vitamin E finder du i bl.a. mandler, hasselnødder og torskerogn. Supplér eventuelt med en multivitamin, for at få dækket alle dine behov.

Bonus info: Drik gulerodsjuice. Det indeholder nemlig hele 50% mere A vitamin sammenlignet med en almindelig rå gulerod.

Har du allerede fået strækmærker?

Hvis du allerede har fået strækmærker, og du er kede af dem, så har jeg gode nyheder til dig. For hos Cosmo kan vi reducere strækmærker med op til 60-80 % ved hjælp af laser. Afhængig af dine strækmærker, skal du regne med mellem 3-6 behandlinger med 4 ugers mellemrum, for at opnå det bedste resultat.

Hvis du har nogen spørgsmål, så tøv endelig ikke med at ringe til os på 35394400.

Håber du har en dejlig dag!

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske

Cosmo Laser

Derfor skal du vælge Cosmo Laser

Cosmo Laser er stedet for dig, der ønsker at bringe dit indre frem i dit ydre med effektive, diskrete og naturlige resultater, som ingen andre end dig kender hemmeligheden bag.

Alle vores behandlere er specialuddannede sygeplejersker og hjælper dig med at skræddersy et behandlingsforløb efter dine ønsker og behov.

Vi har siden 2009 udført mere end 250.000 behandlinger og er nogle af de mest erfarne i branchen.

Hos Cosmo Laser tilbyder vi mange forskellige behandlinger, som f.eks. permanent hårfjerningbotox, filler, fjernelse af karsprængninger og behandling mod pigmentforandringer.