Cosmelan behandling hos Cosmo Laser

Hos Cosmo Laser tilbyder vi Cosmelan, som er en effektiv behandling for dig, der gerne vil af med de store, mørke melasma plamager i ansigtet, som er kommet i forbindelse med graviditet, p-piller eller overgangsalder.

Læs alt hvad du skal vide om behandlingen her:

#1 Kort fortalt

Expand FAQ

Ujævn hudtone kan opstå af flere årsager, herunder soleksponering, hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet, p-piller, overgangsalder, samt ved traumatiske forandringer i huden efter f.eks. acne, der kan efterlade post-inflammatorisk hyperpigmentering. Den øgede pigmentering viser sig som en ujævn mørkfarvning af huden.

Hos Cosmo anvender vi ikke kun laser til at reducere ujævn hudtone, vi benytter også Cosmelan.

Cosmelan kan, modsat laser, benyttes af alle hudtyper og benyttes året rundt. Det er vores foretrukne behandling til hormonelt betinget melasma, hvor laser ikke er en mulighed. Cosmelan er en to-trinsbehandling, hvor den første del af behandlingen foregår i klinikken efterfulgt af en hjemmebehandling på 6 uger.

#2 Før behandlingen

Expand FAQ

Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes, før en behandling kan påbegyndes.

#3 Under behandlingen

Expand FAQ

Før første trin Cosmelan 1 opstartes, bliver huden afrenset.

Cosmelan 1 er en peeling maske, som fordeles jævnt i hele ansigtet. Masken har til formål at afstøde de pigmentfyldte celler samtidig med, at den forhindrer ny pigmentdannelse. Dette betyder desværre ikke, at der aldrig kan dannes nyt pigment i huden.

Masken er den centrale del i behandlingen, og skal typisk sidde på huden i ca.  8-12 timer alt afhængig af hudtype og hudens følsomhed samt graden af pigmentering. Dette afstemmes i samarbejde med din sygeplejerske. Masken afvaskes hjemme.

#4 Hjemmebehandlingen

Expand FAQ

Efter Cosmelan 1 er vasket af, benyttes Mesoestetic Melan recovery Creme i hele ansigtet. Cremen reducerer rødmen efter behandlingen og genopbygger hudens lipidlag. Tidligst 48 timer efter Cosmelan 1 er vasket af, påbegyndes behandling med Cosmelan 2.

Cosmelan 2 benyttes 2 gange dagligt, morgen og aften, i 6 uger:

  1. Huden afrenses
  2. Smør et tyndt lag Cosmelan 2 i hele ansigtet.
  3. Lad den virke i 5 minutter. Den skal ikke vaskes af.
  4. Påfør Melan Recovery og massér indtil cremen er absorberet i huden
  5. Påfør Melan 130+ Pigment Control (undlades om aftenen)

#5 Efter behandlingen

Expand FAQ

Efter behandlingen med Cosmelan 1 og i de følgende par dage vil huden være rød og kan føles let brændende. Afskalning af huden forekommer typisk mellem anden og
tredje dag, primært ved lysere hudtyper. Dette kan forekomme i hele forløbet, men er dog typisk værst de første 14 dage.

Det er vigtigt, at man ikke piller i disse afskalninger. Man kan med fordel bruge Melan Recovery Creme, når huden føles stram.

Allerede 1-2 uger efter behandlingens start ser huden mere sund og strålende ud, huden er blevet lysere og den ujævne hudtone er reduceret.

Det optimale resultat ses dog først efter 7-8 uger, lidt længere tid for mørkere hudtyper.

Der kan opstå svie ved brug af Cosmelan 2. Hvis huden er ekstra sensitiv, kan man holde op til 72 timers pause, inden behandlingen genoptages.

Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet konsekvent beskyttes mod sollys, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 50.

#6 Antal behandlinger og forventning

Expand FAQ

I 99% af tilfældene reduceres den ujævne hudtone og giver en forbedring på 95% efter blot én behandling.

Hvis man har tendens til øget pigmentdannelse, vil man have risiko for på et senere tidspunkt at danne pigment.

Dette er naturligvis individuelt, og afhænger af, hvor god man er til at beskytte sin hud efterfølgende.

#7 Bivirkninger og risici

Expand FAQ

Da denne type behandling er meget hård for huden, skal man ikke benytte Cosmelan, hvis man har meget sensitiv hud, lider af parfumeallergi eller tidligere har haft en kraftig reaktion på hudplejeprodukter. Det er vigtigt, at man under hele behandlingsforløbet ikke benytter produkter, der indeholder retinol (alle typer af A-vitamin).

Hvis der fremkommer uventede reaktioner i huden, tilrådes du til umiddelbart at kontakte klinikken og få talt med en læge eller sygeplejerske.

#8 Kontraindikationer

Expand FAQ

Følgende er årsager til, at man ikke kan godkendes til behandlingen:

  • Rosacea
  • Parfume allergi
  • Graviditet eller amning
  • Behandling med præparatet Isotretinoin

#9 Samtykke

Expand FAQ

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling kan du give samtykke til behandling med det samme, når den mundtlige information er givet. En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultation og behandling.

Vi er altid behjælpelige ved yderligere spørgsmål.

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål

Ring på telefon:

Send en e-mail

Få reduceret dine pigmentforandringer og ujævn hudtone!

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene for mange. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med vores Cosmelan behandling.

BOOK EN TID