Er du ked af de mørke pletter, som giver dit ansigt en ujævn hudtone?

Og vil du af med de store, mørke melasma plamager i ansigtet, som er kommet i forbindelse med graviditet, p-piller eller overgangsalder? Så er Cosmelan behandlingen noget for dig!

Pigmentforandringer og ujævn hudtone kan være til stor gene for både mænd og kvinder. Studier viser, at en ujævn hudtone kan få huden til at se 10-15 år ældre ud, også selvom der ikke er synlige rynker og linjer. Der kan være mange årsager til udvikling af ujævn hudtone, bl.a. solskader, hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet, p-piller, overgangsalder, traumatiske forandringer i huden og post-inflammatoriske pigmentforandringer i ansigtet efter f.eks. akne.

Cosmelan behandlingen påvirker melanindannelse (altså pigment i huden) direkte, og dens virkningsmekanisme er baseret på en hæmning af tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin.

Cosmelan kort fortalt:

 • Behandler effektivt alle typer hyperpigmentering
 • Effektiv med høj sikkerhedsmargin
 • Anvendes til alle hudtyper
 • Er også effektiv mod akne- og arreduktion
 • Behandlingen kan foretages året rundt inkl. om sommeren
 • Indeholder ikke Hydraquinon
 • Fjerner også mørke pletter og ujævn hudtone opstået efter laserbehandling og andre peelinger

Hvordan virker cosmelan behandling?

Cosmelan behandlingen består af 2 trin: Cosmelan 1 og Cosmelan 2.

Cosmelan 1 foregår i klinikken, hvor en brunlig maske påføres af en erfaren kosmetisk sygeplejerske. Masken skal blive siddende på din hud i 8-12 timer, så du forlader klinikken med masken på.

Du får derudover Cosmelan 2 med hjem, som er din hjemmebehandling. Du vil blive vejledt grundigt i brugen af dit Cosmelan hjemmekit af din behandler.

Masken vaskes af om aftenen samme dag, hvorefter Cosmelan hjemmebehandling påbegyndes. Cosmelan hjemmebehandlingen (Cosmelan 2) gentages 2 gange dagligt i 6 uger, efter du er blevet behandlet med Cosmelan 1.

Hvornår kan jeg se en forbedring af min ujævne hudtone?

Allerede 7-10 dage efter behandlingen vil du kunne observere en tydelig forbedring af din hud.

Der opnås reduktion i de mørke pletters udseende, huden bliver mere ensartet og fornyet, og ca. 7-8 uger efter opnås maksimalt resultat. Denne proces varer lidt længere for mørkere hudtyper.

Hvor mange cosmelan behandlinger skal jeg have?

Antallet af dine Cosmelan behandlinger afhænger af dit udgangspunkt, samt hvor grundig du er med at undgå soleksponering i tiden efter behandlingen. Men oftest er én Cosmelan behandling nok. Cosmelan behandlingen kan gentages efter behov, da der løbende vil komme nye mørke pletter til, hvis du eksponerer din hud for sol.

Hvad gør cosmelan for min hud?

Cosmelan behandling har mange gode egenskaber for din hud. Udover en mere ensartet hudtone, bliver hudoverfladen finere og mere fornyet.


Her er en liste over de ting en Cosmelan behandling gør:

 • Behandler effektivt alle typer hyperpigmentering
 • Effektiv med høj sikkerhedsmargin
 • Anvendes til alle hudtyper
 • Også effektiv mod akne- og arreduktion
 • Behandlingen kan foretages året rundt inkl. om sommeren Indeholder ikke Hydraquinon
 • Fjerner også mørke pletter og ujævn hudtone opstået efter laserbehandling og andre peelinger

Før og efter billeder

COSMO SET HOS

eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.
eurowoman
femina
go'aften live
ekstra bladet
jyllands-posten
nord magasinet
radio4
kosmopol
costume
finans
politiken
alt.

Bliv klogere på behandlingen

Før din behandling

Expand FAQ

Behandlingsområdet skal være intakt, uden infektioner, sår eller irritation ligesom det anbefales at sørge for, at huden er velplejet, inden man starter på behandlingen. En velplejet hud responderer bedre på behandlingen, og er også i stand til at restituere på kortere tid.

Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes, før en behandling kan påbegyndes.

Under din behandling

Expand FAQ

Før det første trin Cosmelan 1 opstartes, bliver huden afrenset.

Cosmelan 1 er en peeling maske, som fordeles jævnt i hele ansigtet. Masken har til formål at afstøde de pigmentfyldte celler samtidig med, at den forhindrer ny pigmentdannelse. Dette betyder desværre ikke, at der aldrig kan dannes nyt pigment i huden.

Masken er den centrale del i behandlingen, og skal typisk sidde på huden i ca. 8-12 timer alt afhængig af hudtype og hudens følsomhed samt graden af pigmentering. Dette afstemmes i samarbejde med din sygeplejerske. Masken afvaskes hjemme.

Hjemmebehandling

Expand FAQ

Efter Cosmelan 1 er vasket af, benyttes Mesoestetic Melan recovery Creme i hele ansigtet. Cremen reducerer rødmen efter behandlingen og genopbygger hudens lipidlag. Tidligst 48 timer efter Cosmelan 1 er vasket af, påbegyndes behandling med Cosmelan 2.

Cosmelan 2 benyttes 2 gange dagligt, morgen og aften, i 6 uger:

 1. Huden afrenses
 2. Smør et tyndt lag Cosmelan 2 i hele ansigtet.
 3. Lad den virke i 5 minutter. Den skal ikke vaskes af.
 4. Påfør Melan Recovery og massér indtil cremen er absorberet i huden
 5. Påfør Melan 130+ Pigment Control (undlades om aftenen)

Efter din behandling

Expand FAQ

Efter behandlingen med Cosmelan 1 og i de følgende par dage vil huden være rød og kan føles let brændende. Afskalning af huden forekommer typisk mellem anden og tredje dag, primært ved lysere hudtyper. Dette kan forekomme i hele forløbet, men er dog typisk værst de første 14 dage.

Det er vigtigt, at man ikke piller i disse afskalninger. Man kan med fordel bruge Melan Recovery Creme, når huden føles stram.

Allerede 1-2 uger efter behandlingens start ser huden mere sund og strålende ud, huden er blevet lysere og den ujævne hudtone er reduceret. Det optimale resultat ses dog først efter 7-8 uger, lidt længere tid for mørkere hudtyper.

Der kan opstå svie ved brug af Cosmelan 2. Hvis huden er ekstra sensitiv, kan man holde op til 72 timers pause, inden behandlingen genoptages.

Det er afgørende, at huden i behandlingsområdet konsekvent beskyttes mod sollys, og det anbefales at benytte solfaktor med minimum SPF 50.

Patientinformation

Expand FAQ

Hvis du vil læse nærmere om behandlingen, kan du læse vores patientinformation om Cosmelan her >>

Rentefri Finansiering

Hos Cosmo tilbyder vi rentefri finansiering i samarbejde med SPARXPRES. Her har du mulighed for at låne penge til dine behandlinger. Der er ingen renter på dit lån. Læs mere om betingelserne her.

LÆS MERE OG PRØV LÅNEBEREGNEREN

Se alle vores priser på Cosmelan her

Område Normalpris MyCosmo Pris
Ansigt 4.600 kr. 3.450 kr.

Spar 25% med MyCosmo

Kender du til alle fordelene med MyCosmo?

Med vores MyCosmo medlemskaber får du adgang til faste lave priser, når det passer dig, muligheden for at optjene point i vores app samt
mange flere fordele.

Få 25 % kontant på dine behandlinger og optjen point i vores app til en værdi af 10 % rabat på alle behandlinger.

FÅ ADGANG I DAG!