COVID-19 UPDATE! – læs vores retningslinjer for behandling i klinikkerne – klik her.
Book


Test dig selv – hvilke af de 5 myter om Botox og filler tror du på?

Lad os bare slå en ting fast!

Botox og filler er to af de mest omtalte skønhedsbehandlinger i dag

… og faktisk også de mest misforståede og fordomsfyldte!

Der findes virkelig mange myter om behandlingerne, hvilket er synd, da det giver et forkert billede af de muligheder, behandlingerne giver for mange mennesker.

Botox behandling og filler deler oftest ”vandene” blandt størstedelen af befolkningen. Enten er man for eller også er man i høj grad imod behandlingerne. Størstedelen af dem, som er imod behandlingerne, er det fordi, at de tror på de mange myter.

Nu gør vi op med dem én gang for alle!

Læs med her og bliv klogere på, hvad der egentlig er sandt og falsk, når det handler om Botox og filler. På den måde har du et reelt grundlag for at finde ud af, om behandlingerne er noget for dig.

Test dig selv – hvor mange af disse myter troede du var sande?

5 myter om Botox og filler

Myte # 1 – Man kan kun bruge Botox og filler til at fjerne rynker!

FALSK

Det er faktisk ikke sandt, for Botox og filler kan bruges til rigtig mange ting, og er langt mere udbredt end mange tror. Vidste du eksempelvis, at kun 3 % af alt Botox bruges til kosmetiske behandlinger såsom at reducere rynker? De resterende 97 % bruges indenfor hospitalsvæsenet. I dag kan over 100 sygdomme, og tilstande nemlig behandles med Botox.

Sejt ik?

Botox er altså et velkendt middel, som midlertidigt nedsætter kraften i de muskler, man sprøjter det ind i. Når Botox bruges i skønhedsbehandlinger, så er formålet at reducere de mimiske rynker. Mimiske rynker er de rynker der opstår, når du eksempelvis ser glad, sur, bekymret eller overrasket ud. Men Botox kan faktisk også bruges til at lave et lille øjenbrynløft, reducere nedadgående mundviger eller reducere dit tandkødssmil (gummy smile).

Filler kan også bruges til at komme rynkerne til livs. Mens Botox har til formål at reducere de mimiske rynker, så “fylder” filler de aldersbetingede rynker ud, så huden får en fin jævn fordeling.

Filler bliver altså primært brugt til at udjævne furer, forme læber og ansigtskonturer samt tilføje mere fylde og volume, de steder i ansigtet, hvor du har brug for det. Det kan f.eks. være ved dine kindben eller i dine læber.  Filler kan faktisk også bruges til at rehydrere din hud – vidste du det?

Myte # 2 – Jeg mister min mimik og bliver følelsesløs i ansigtet, hvis jeg får Botox!

FALSK

Det er nok den hyppigste myte, der er om Botox og det er ikke sandt. For ja, Botox har til formål at reducere mimiske rynker, men det tager ikke din mimik eller dit ansigtsudtryk fra dig (så har du i hvert fald fået alt alt for meget).

Botox skal nemlig bruges indenfor mindre områder og i meget små doser. Det er en myte, som afholder mange for at få behandlingen og det er fuldt forståeligt. Vi ser jo hele tiden danske og amerikanske kendisser, som har fået Botox og ikke længere har nogen mimik tilbage.

Men bare rolig, det er der en helt speciel årsag til. Hvis du har et overdrevent forbrug af Botox eller vælger at få alt for høje doser, som nogle kendte gør, så er der en risiko for, at du mister din mimik. Får du derimod mindre doser, foretaget af professionelle læger eller sygeplejersker, så er der absolut ingen grund til bekymring.

Botox giver et smukt og naturligt resultat, og kan slet ikke sammenlignes med mange af de skrækscenarier, du ser på sociale medier og i ugebladende.

Hos Cosmo bliver du altid konsulteret af en speciallæge før behandlingen. Til konsultationen får du information omkring behandlingen både skriftlig og mundtlig, og kan desuden stille alle de spørgsmål du måtte have. Det er for at sikre en korrekt og etisk rådgivning på området. Til din behandling bruger vi altid små doser, for at sikre et naturligt resultat, da vi aldrig vil bringe din mimik i fare. Efter 14 dage kan du komme ind til en gratis touch-up, hvis du har behov for lidt mere. Det er vigtigt at gå stille frem, da det er meget individuelt, hvor meget der passer perfekt til dig.

Myte # 3 – Botox og filler er kun egnet til de rige og berømte

FALSK

Sådan var det engang!

Da kosmetiske behandlinger kom frem i 60’erne og 70’erne, var det forbeholdt rige Hollywood stjerner. I dag overvejer hver femte dansker, at få lavet et kosmetisk indgreb såsom Botox eller filler.

Langt flere danskere benytter muligheden til at forbedre deres udseende, selvværd og kompensere for ældningsfænomenet. Derfor er antallet af ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger, såsom botox og filler, eksploderet både i Danmark og udlandet siden årtusindskiftet. Det skyldes bl.a. at det er blevet billigere, mindre risikabelt og mere accepteret for den ”almindelige dansker” at få lavet en kosmetisk behandling.

Myte # 4 – Det er meget smertefuldt at få Botox eller filler!

FALSK

Opfattelsen af smerte er jo meget forskellig fra person til person, men det er nu alligevel en myte, at det er en smertefuld behandling, hvis du sammenligner med andre kosmetiske behandlinger.

Behandlingerne kan godt være forbundet med lidt ubehag og er du særlig sensitiv overfor smerte, har du mulighed for at få lidt bedøvende creme på området.

Myte # 5 – Du bliver afhængig og hvis du stopper ser du værre ud, end før du startede!

FALSK

Der kan ikke opstå en fysisk afhængighed af Botox eller filler, men behandlingerne kan godt føles vanedannende for nogen, da det jo er rart at se sig selv i spejlet og synes at man ser godt ud, ik?

Når man får lavet en kosmetisk behandling, så er det typisk fordi, man gerne vil have det godt med sig selv og se godt ud. Det vanedannende element kan derfor opstå, hvis man er rigtig glad for resultatet og gerne vil beholde det.

Det kræver nemlig 1-2 behandlinger om året, for at holde resultatet ved lige. Vælger du at stoppe med behandlingerne, så ser du skam ikke værre ud end før du startede. Men det kan godt kan føles sådan, fordi man naturligvis vænner sig til det flotte resultat, som Botox og filler giver. Derfor glemmer man oftest hvordan man så ud før. Med filler vil du faktisk opleve, at din hud vil se pænere ud end før du fik behandlingen. Det skyldes at filler giver fugt og booster din egen hud til at se pænere ud, også efter du er stoppet med behandlingen.

Botox og filler har været brugt i rigtig mange år og man har endnu ikke kendskab til nogle permanente bivirkninger, hvis det anvendes korrekt.

Husk din konsultation

Nu er de største myter i hvert fald aflivet! Hvis du er blevet nysgerrig på filler eller Botox, og har valgt at benytte dig af vores gode tilbud, så husk at du altid skal konsulteres i din Botox eller filler behandling minimum 48 timer før din behandling. Hvis du allerede er konsulteret i behandlingen, så kan du blot booke en tid.

Til din konsultation får du muligheden for at tale med en af vores læger eller sygeplejersker med speciale i injektionsbehandlinger. Konsultationen er gratis og ganske uforpligtende.