COVID-19 UPDATE! – læs vores retningslinjer for behandling i klinikkerne – klik her.
Book


Vi afliver flere myter om Botox. Kender du svarene?

Som du sikkert allerede ved, er der virkelig mange, der har en stærk holdning til Botox behandlinger. Men oftest er disse holdninger bare myter, som slet ikke er sande.

Jeg er ked af at, der stadig går så mange rundt og tror på noget, som er langt fra sandheden. Det gør nemlig, at mange mennesker går glip af de mange muligheder, der er med Botox.

I sidste mail skrev jeg om nogle af disse omtalte myter, som jeg aflivede. Dette er del 2.

Læs videre og få indsigt i, hvad der rent faktisk er sandt og falsk, når det handler om denne såkaldte “kontroversielle” Botox-behandling. Det er nemlig vigtigt for mig, at du har et reelt grundlag for enten at til- eller fravælge behandlingen.

 

Test dig selv – kender du svaret på disse myter?

 

Myte # 4 – Botox er usund for min krop

FALSK

Hvis du ved lidt om Botox, ved du sikkert allerede at virkningen kun holder i typisk 3-6 måneder. Grunden til at det ikke holdere længere er, fordi præparatet stille og roligt, efter indsprøjtningen, begynder at forbrænde og udskilles naturligt af kroppen. Dette sker fordi, Botox ikke er et permanent præparat.

Mange tænker i den forbindelse så, at kroppen tager skade af denne forbrændingsproces, da Botox jo skal igennem kroppen for at blive skyllet ud i vores urin. Men der kan du være helt rolig. For når Botox stille og roligt begynder at forsvinde i takt med din forbrænding, så er det først og fremmest helt mikroskopiske partikler, der udskilles. I denne fase hedder partiklerne slet ikke Botox længere, men helt almindelige affaldsstoffer.

Myte # 5 – Hvis jeg stopper med at få Botox ser jeg værre ud, end før jeg startede!

FALSK

Lad mig lige slå én ting fast: Du kommer ikke til at se værre ud, end før du startede, hvis du vælger at stoppe med at få kosmetiske behandlinger med Botox. Dog kan det nogle gange godt føles sådan, fordi man naturligvis har vænnet sig til det flotte resultat og har glemt, hvordan man så ud før behandlingerne.

Mange har også den tanke, at Botox er vanedannende. Det er det absolut ikke. (I hvert fald ikke rent fysisk). Men man kan godt blive vant til sit nye spejlbillede, som man glæder sig over. Derved kan det vanedannende element godt opstå. Det er altså ikke en fysisk vanedannelse, som mange går og tænker. I realiteten er det lidt ligesom, at man vænner sig til at få lavet negle, og har svært ved at gå tilbage til sine egne, efter man har oplevet, hvor flotte de kan blive.

Botox har været brugt i rigtig mange år og man har endnu ikke kendskab til nogle permanente bivirkninger, hvis det anvendes korrekt.

Lad Cosmo’s virtuelle ansigtsguide hjælpe dig

Hos Cosmo har vi udviklet en simpel ansigtsguide, hvis rolle er at hjælpe dig med at finde ud af, hvilke behandlinger, du skal benytte dig af, for at opfylde et specifikt behov.
Overvejer du at få Botox, men er i tvivl om hvilke områder, der kan behandles med dette præparat, er denne virtuelle ansigtsguide meget hjælpsom.

 

Håber du har en dejlig dag!

Med venlig hilsen,

Nina

Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo