COVID-19 UPDATE! – læs vores retningslinjer for behandling i klinikkerne – klik her.
Book


Det lyder ret dybt..

Og det kan overraske mange mennesker. Men faktum er at karsprængninger, som rammer over halvdelen af den voksne befolkning, kan have en ret negativ påvirkning på hverdagen.

I forbindelse med mit arbejde har jeg mødt en del kvinder og mænd, som længe har døjet med karsprængninger. Det jeg er nået frem til, er at, så naturligt og ufarligt som karsprængninger er, så er det hos en del mennesker et kæmpe tabu, og mange gør alt for at skjule dem, så godt de kan.

Dette ønsker jeg at gøre op med. Derfor har jeg samlet nogle udtalelser og tanker fra to kvinder, der begge har karsprængninger på benene for netop at sætte fokus omkring, hvordan de ‘uskyldige’ mørke forgreninger på huden berører nogle menneskers liv.

“Unge kvinder har ingen karsprængninger”

Den første kvinde, jeg har talt med, hedder Lisa (navnet er ændret). Hun er en 25 årig kvinde, som har et job, hun holder meget af, dyrker en del sport og lever generelt en sund livsstil. Hun har en forholdsvis stor karprængning på dit inderlår, som hun desværre er rigtig ked af. Hun ikke synes, at den passer til en pige i midten af tyverne. Hun forbinder det mere med noget, der rammer kvinder i 50-60 års alderen.

“Når jeg kigger på andre jævnaldrende kvinders ben, så synes jeg, de alle har så fine ben og jeg tænker, at jeg er den eneste, der har dem… Det er først efter, at jeg er begyndt at tale med mine veninder om det, at jeg er blevet bevidst omkring, at rigtigt mange andre kvinder også har dem.”

Har indflydelse på kvindeligheden

Lisa fortæller, at hun godt kan tage på stranden osv, men at karsprængningerne generelt påvirker hendes kvindelighed. Som hun siger, er der ikke noget mere feminint end flotte, sommerbrune og velplejede ben, og det føler hun ikke, at hun har.

Hun deler også med mig, at karsprængninger på benene desværre ligger i hendes gener, og forklarer at både hende og hendes søster – på trods af en sund livsstil – nok har fået karsprængningerne, da deres mor også har dem. Hun fortsætter med at fortælle: “Jeg er også ret bekymret for, at de bliver større. Min mors er nemlig blevet større.”

Påvirker dagligdagen

Karsprængningerne har også påvirket hendes dagligdag i form af hendes tøjvalg. Hun fortæller, at hun for tiden er taknemmelig for, at der findes maxi-kjoler og -nederdele. Hun deler også med mig, at hun ofte også benytter concealer til at dække de mørke forgreninger på benene.

“Selvom det egentligt er en lille bitte ting, og ikke ødelægger hele min hverdag, er det stadigvæk noget, der irriterer mig og påvirker min hverdag ret meget. Især nu her hvor det er sommer, og jeg har bare ben.”

”Jeg skammer mig faktisk lidt”

Selvom de kedelige karsprængninger påvirker Lisa’s tanker og dagligdag en del, så kan hun alligevel ikke lade være med at skamme sig lidt over, at det fylder så meget. Som hun selv forklarer det: “Jeg får dårlig samvittighed over, at det er så stort et problem for mig. For jeg ved godt, at det i princippet er en lille, ‘ligegyldig’ ting. Men det betyder bare meget for mig.”

Hun fortæller, at hun synes, det er vigtigt folk ikke dømmes, hvis de ønsker at få ændret noget ved deres kroppe, der gør dem gladere. For som hun siger, så “har vi jo allesammen noget.”

Ditte gik alene med tankerne

Ditte (navnet er ændret) er en kvinde på 53 år, som også døjer med karsprængninger. Hendes historie er lidt anderledes fra Lisa’s. Ditte er en meget aktiv kvinde, der går på jagt og generelt færdes i et miljø, hvor folk er fuldstændigt ligeglade med karsprængninger og den slags.

Men Ditte har i mange år haft en stor, mørk karsprængning på sit underben, som hun altid har været ekstremt ked af. Og selvom hendes veninder synes, det er noget pjat, så betyder det bare noget for Ditte.

Hun har haft tænkt, at hendes usikkerhed omkring den ville blive mindre, i takt med at hun blev ældre. Men det skete desværre aldrig. Derfor valgte hun, for nogle år siden – da man endnu ikke kunne fjerne karsprægninger med laser – at få lavet en hudfarvet tatovering ovenpå området for at reducere synligheden af den.

Dette viste sig desværre ikke at være en god beslutning, da tatoveringen nu ligner en lys plet på hendes hud, efter hun har fået lidt sol på benene. Så nu er hun igang med at få fjernet både tatoveringen og karsprængingen under. Hun har dog aldrig fortalt sine veninder omkring, hvor ked af det hun har været over hendes store karsprængning. Ej har hun heller delt med dem, at hun er ved at få den fjernet.

“Det ville de nok ikke helt kunne forstå, og det er noget personligt for mig, og noget jeg gør, fordi det generer mig – og ikke andre.”

Book en personlig konsultation

Hvis du har karsprængninger og som Lisa og Ditte også er ked af dem, så kan du gøre noget ved det. Book en personlig konsultation hos Cosmo og snak med en kosmetisk sygeplejerske (mig, eller en af mine skønne kollegaer) omkring, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig af med dine karsprængninger. Husk at konsultationen altid er gratis og helt uforpligtende.

Konsultationen, som varer ca. 20 minutter, kan bookes online via vores nye hjemmeside. Du er også altid velkommen til at ringe ind til klinikken på tlf. 35394400. Så hjælper vi dig med din booking.

33 % på karsprængninger

I hele juli har vi hos Cosmo pre-fall kampagne. Det betyder, at du i denne måned kan spare 33 % på bl.a. laserbehandling mod karsprængninger. Du kan læse meget mere om denne behandling lige hér og se priserne på kampagnen hér.

Hele måneden har vi også kampagne på vores laserbehandlinger mod pigmentforandringer og 3-i-1 hudforyngelse. Du finder kampagnerne hér.

Håber du har en dejlig mandag og på gensyn om en uge!

Mvh.
Louise
Kosmetisk sygeplejerske

blank
P.S. Husk at vi hele juli måned har pre-fall kampagne på hele 3 behandlinger. Du finder kampagnerne hér!