COVID-19 UPDATE! – læs vores retningslinjer for behandling i klinikkerne – klik her.
Book


Det her spørg alle vores læge om før Botox!

Botox er ikke for sarte sjæle!

For hold da op hvor findes der mange myter om Botox behandling. Halve sandheder og skrækbilleder florerer rundt på nettet, og jeg kan egentlig godt forstå, at nogle lader sig skræmme, selvom de måske egentlig er nysgerrige.

Jeg har derfor bedt vores speciallæge dermatolog Peter Wendelboe, give sit svar på de mest almindelige spørgsmål han får, når han konsulterer vores kunder før en Botox behandling.

Det er nemlig sådan at du ALTID, skal forbi en speciallæge, inden du kan blive behandlet med Botox hos Cosmo Laser og Skønhedsklinik.

 

5 spørgsmål i stiller vores læge

 

# Spørgsmål 1 til lægen: Er Botox farligt?

Botox har været godkendt til kosmetisk brug siden slutningen af 80’erne, og det er verdens mest benyttede kosmetiske behandling. Allerede i 60’erne begyndte man at bruge Botox mod f.eks. migræne og muskekramper hos spastikere. Botox har altså været på markedet i mange år og de indrapporteringer i Danmark der findes vedr. Botox, er meget få og omhandler i næsten alle tilfælde, forbigående bivirkninger.

De doser man bruger til kosmetiske behandlinger, er forsvindende små, og Botox er ude af kroppen igen efter 3-5 måneder. Men vælg altid en erfaren klinik hvor du er 100% sikker på, at behandlerne er veluddannede indenfor Botox, og hvor Sundhedsstyrelsens krav bliver overholdt.

 

# Spørgsmål 2 til lægen: Hvad sker der, når jeg stopper med Botox?

Mange er nervøse for, at rynkerne vender tilbage og bliver værre, hvis man stopper med at få Botox. Det gør de ikke. I stedet kan du normalt regne med, at dit ansigt vender tilbage til udgangspunktet. Så på den måde får du stoppet udviklingen af rynker, nogenlunde i det antal år, du har fået Botox.

 

# Spørgsmål 3 til lægen: Bliver man afhængig?

Nu er det jo ikke et rusmiddel, vi taler om, så selvfølgelig bliver man ikke afhængig. De fleste bliver dog rigtigt glade for deres resultat, og har lyst til at fortsætte behandlingerne. Botox kan både bruges som fast behandling, som et “boost” op til f.eks. en større begivenhed, eller efter en lang vinter eller sygdomsforløb, hvor man måske har lyst til at blive frisket op.

 

# Spørgsmål 4 til lægen: Kan alle se, at jeg har fået lavet Botox?

Forhåbentlig vil alle kunne se, at du ser friskere og mere vital ud. Det er nok de færreste, der har tal på linjerne i din pande, eller dybden af din bekymringsrynke, så mit svar er nej. Botox virker ved at blokere for nogle af de impulser, som får musklerne til at trække sig sammen. Derfor vil der også være en ændring, i den måde du kan bruge dit ansigt på, og det vil (nok især for dig selv) give et lidt ændret udtryk, når du bruger din ansigtsmimik.

Mange frygter at blive mimikfattig eller “døde” i ansigtet. Dette er i høj grad et spørgsmål om dosering, og får man lavet behandlingen af professionelle fagfolk, så skal man ikke bekymre sig om det. Botox kan sagens laves med et naturligt resultat, hvor ansigtets dynamik bevares.

 

# Spørgsmål 5 til lægen: Hvornår skal man starte med Botox?

Det er sådan set op til den enkelte. Man kan sagtens forebygge rynker ved at bruge Botox, og nogle kan allerede i midten af 20’erne have ret markante pandelinjer og bekymringsrynker. Årsagerne til de tidlige rynker kan være genetik, en kraftig ansigtsmimik eller overdrevet soldyrkning i en tidlig alder.

De fleste af vores kunder er dog over 30, før de går i gang. Hvis man er over 50, vil man i nogle tlfælde blive gladest for sit resultat, hvis det kombineres med fillerinjektioner, da Botxen alene, kan have svært ved at klare meget dybe rynker og furer, som man typisk ses i den aldrende hud.

 

Book en gratis konsultation

Hvis du vil høre mere om Botox behandlinger hos Cosmo Laser, og få personlig vejledning om, hvordan vi kan give dig et friskere udseende på en diskret måde, så er du meget velkommen til at booke en gratis konsultation hos en af vores speciallæger.

Er du allerede konsulteret hos os, kan du booke en ny tid i en af vores klinikker.

Brug for hjælp?

Mine kollegaer og jeg sidder som altid klar på tlf. 35394400. Ring til os mandag-torsdag fra kl. 08.00 – 20.00, fredag fra 08.00-18.00 eller lørdag 09.00-15.00. Du kan også altid fange os på Facebook. 

Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål, eller hjælper med at booke tider.

 

Fin forårshilsen fra

Anne-Mette

Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser