Hvilken type appelsinhud har du? - Cosmo Laser

Hvilken type appelsinhud har du?

Har du mon typen, der kan trænes væk? Den stædige, der ligger dybere? Eller måske en helt tredje…?

Læs videre og få svar!

Nogle år tilbage var det tabu at snakke om.

Og KUN de modige ville indrømme, de døjede med det.

I dag er der heldigvis kommet en mere åben og ærlig snak omkring det.

Men stadig ved gennemsnittet af den danske befolkning ikke SÅ meget om, hvad det egentligt er for noget.

Hvis du døjer med Cellulite – i daglig tale kaldet ‘appelsinhud’ – eller bare er nysgerrig omkring, hvad det egentligt er for noget, så læs blot videre og bliv lidt mandagsklogere.

Alt du (måske) ikke vidste om appelsinhud

Hos Cosmo er en af vores største ønsker, at nedbryde tabuer og skam i forbindelse med de forskellige ting du eventuelt døjer med, når det kommer til din krop og dit udseende.

Dagens tema omhandler appelsinhud: Hvad det egentligt er for noget, skyldes og hvor udbredt det er, med det mål at du føler dig mere velinformeret omkring din krop.

Appelsinhud skyldes ikke (nødvendigvis) din størrelse

Selvom appelsinhud oftest ses på ‘større’ kvinder (og nogle mænd), opstår det også i høj grad hos mere slanke mennesker.

Den simple forklaring lyder på, at appelsinhud opstår, når der ophobes fedt inde i mellem hudens bindevæv. Og disse bliver sværere at undgå, jo ældre vi bliver, da bindevævet bliver stivere med alderen og medfølger små buler under huden.

80-90 % af alle kvinder har appelsinhud

Hvis du gik rundt og troede, at du var den eneste, der kunne se og mærke buler på bl.a. baglårene, så tager du grueligt fejl. Du kan nemlig trøste dig selv med at, helt op til 90 % af kvinder oplever appelsinhud.

Så det er altså ikke noget, du skal være så bange for at tale om (eller vise frem 🙂 ).

3 forskellige typer af appelsinhud

Appelsinhud er altså IKKE ‘bare’ appelsinhud. Der findes nemlig intet mindre end hele tre forskellige typer:

Type 1: Appelsinhud i overfladen
Denne type af appelsinhud kaldes adipose cellulite og er den mest udbredte, og den de fleste kender. Den viser sig i form af en blød hud på kvinder over 20 års alderen, og skyldes ofte for lidt motion i hverdagen.

Type 2: Appelsinhud tættere på musklerne
Denne type af appelsinhud kaldes fibrotisk cellulite og føles – modsat type 1 appelsinhud – hverken blød eller lige så synlig. Til gengæld føles denne type hård, og kan allerede opstå i teenage-alderen, men bestemt også som voksen.

Fribroisk cellulite er lidt ‘sværere’ at komme af med på egen hånd, da den ligger dybere under vævet end ovenstående type 1.

Type 3: Den sjældne form for appelsinhud
Denne type af appelsinhud kaldes ødematøs cellulite. Den er ikke lige så udbredt som type 1 og 2, og forekommer på grund af et dårligt blodomløb eller ophobning af væske i hudens væv.

Med disse tre typer af appelsinhud kan vi altså konkludere at appelsinhud ikke nødvendigvis har noget med vægten af gøre, at der findes både hård og blød appelsinhud, og at appelsinhud ikke altid kan trænes væk med et øget aktivitetsniveau.

Så hvis du nogensinde har undret dig over hvorfor noget appelsinhud nemt forsvinder og andet stædig hænger ved, er du nu blevet en del klogere.

Sådan får du fastere og glattere lår. Allerede denne sommer!

Hvis du er blandt de 90 % kvinder, som døjer med (og er ked af) appelsinhud, så kan jeg muligvis glæde dig med at vi hos Cosmo har fået en ny behandling, som kan hjælpe dig af med genstridige fedtdepoter og cellulite.

Du hører fra mig igen på næste mandag, hvor jeg vil fortælle mere omkring vores nye yndlings sommerbehandling 😉

Ha’ en dejlig dag,

Kristine,
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser

PS. Hvis du hverken døjer med appelsinhud, slap hud eller uønskede fedtdepoter på kroppen kan du afmelde kommende mails omkring body contouring og cellulitebehandling her.