Hvad er det liiiiige kollagen er og hvorfor er det vigtigt? - Cosmo Laser

Hvad er det liiiiige kollagen er og hvorfor er det vigtigt?

Lær alt om kollagen her!

Jeg har stillet mig selv det spørgsmål mange gange.

Og nu vil jeg dele svaret med dig.

Altså... huden danner nye hudceller, og det er simpelt fortalt sådan, den holder sig "pæn". Men når din hud bliver ældre, så dannes de nye hudceller langsommere. Og samtidigt bliver de mere skrøbelige. Det gør, at huden bliver mere tør, tynd, slap og rynket. 

Jeg har tegnet et lille billede, som viser opbygningen af din hud. Så bliver det måske en smule mindre teknisk og nemmere at forstå:

 

laeder-hud-graf-kollagen skin tightening

 

 

I dermis, som også kaldes ”læderhuden”, dannes der 2 meget vigtige fibre:

1) Det ene er kollagen, som giver huden styrke.

 2) Det andet er elastin, som sørger for, at huden er elastisk. 

Der er en god og en dårlig nyhed i det her! Du får den dårlige først.

Den dårlige nyhed er: Med tiden bliver vores hud mere slap og rynket. Dette skyldes, fordi dannelsen af kollagen og elastin mindskes. De falder simpelthen "i søvn", kan man lidt sige. Dette sker pga. at vi bliver ældre, men derudover fordi solens UV-stråler også er med til at nedbryde hudens kollagen og elastin.

Så det er bl.a. derfor, at solcreme også er omtalt som verdens mest effektive anti-age creme.
 

Den gode nyhed er: Man kan gøre noget ved det! Nemlig forebygge og udskyde at det sker. Ved hjælp af skånsom laserbehandling kan man aktivere kollagenproduktionen i læderhuden, så bindevævet bliver fastere omkring kinder, kæbe og hage.

Smart ik?

Behandlingen hedder Skin Tightening 

Det er jo helt normalt, at man med alderen begynder at få lidt mere slap hud i (og omkring) ansigtet. Og for nogen er det bare en naturlig del af det at blive ældre.

For andre, kan det være noget, som generer ens spejlbillede hver dag.

Hvis du er én af dem, som ikke kan identificere sig med begyndende slaphed i huden - eller hvis du blot ønsker at vedligeholde din spændstige hud, men du stadig har den - så vil den kollagenboostende skin tightening laserbehandling være et godt valg for dig.

Hvad er det helt præcist, behandlingen kan?

Jo ser du, skin tightening er en laserbehandling, som opvarmer hudens væv, og stimulerer kollagen- og elastindannelsen. Og dette bidrager til en fastere og mere ungdommelig hud. Og så udskyder det faktisk aldringsprocessen. 

Behandlingen er især effektiv, når det handler om at reducere slap hud i underansigt, på kæbe, hals og bryst.

Genoptag din hverdag efter 40 minutters behandling

Selve behandlingen er ikke smertefuld, men du vil kunne mærke huden blive varm. Når behandlingen er slut, kan du tage make-up på, og genoptage dagens aktiviteter. Det er en rigtig god idé at undgå direkte eller indirekte varme i dagene efter behandlingen - (så er det jo godt vejret er en blandet pose bolsjer i øjeblikket). Efterfølgende kan du fint opholde dig i solen, så længe du bruger en god solcreme – helst faktor 50 (du ved jo allerede hvorfor). 

Et lille tip for at øge effekten: Det er en rigtig god ide at supplere behandlingen med en god anti-age creme for at få det optimale resultat. Vi har et stort udvalg af effektive produkter fra bl.a. Beauté Pacifique og iS CLINICAL Skincare. Spørg gerne vores personale om vejledning.

I tvivl om Skin Tightening kan gavne dig?

Så book en gratis konsultation hos en af vores dygtige sygeplejersker fra din lokale Cosmo klinik.
Du finder os i København, Aarhus og Hørsholm.

Rådgivningen er en samtale på ca. 20 minutter, og her får du mulighed for at få besvaret dine spørgsmål omkring behandlingen, og få vurderet om behandlingen er relevant for dig. 

Book din gratis konsultation her

Ha' en dejlig dag!

Kamilla

Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser