Har du pigmentforandringer? - Solen er den største syndebuk! - Cosmo Laser

Har du pigmentforandringer? - Solen er den største syndebuk!

Nu er vi lige gået ind i et nyt år, hvilket betyder, at der stadig er meget lang tid til sommer. Vi er sikkert mange, der trænger til sol og varme samt går og venter på, at vinteren passerer.

Hvis du er en af de uheldige, der døjer med pigmentforandringer, er du dog sikkert glad for vinteren, da pigmentforandringer kan virke mindre synlige om vinteren. Vi giver dig her gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du har pigmentforandringer og forklarer dig, hvorfor solen er den største syndebuk.

Hvordan ser pigmentforandringer egentlig ud?

Pigmentforandringer kan se forskellige ud, alt afhængig af, hvor slemt det er. Men oftest så ligner det brune fregner eller uregelmæssige og diffuse mørke områder, som sætter sig forskellige steder i ansigtet. Hos nogle sætter det sig i større plamager og hos andre i mere fragmenteret områder.

De opstår typisk som en naturlig del af det at blive ældre, fordi du har opholdt dig for meget i solen, ikke brugt solcreme nok eller været i solarium. Der er faktisk mange årsager, men solen er altså den helt store syndebuk!

 


Solen er den største syndebuk

Pigmentforandringer bliver mindre synlige, jo lysere din hud bliver. Det betyder også, at de sjældent er særlige markante om vinteren, mens de kan fremstå meget mørke om sommeren. Faktum er desværre bare, at hvis du først har fået solskader, så forsvinder de ikke igen. 

Din krop er super intelligent og beskytter dig. Den gør nemlig alt, hvad den selv kan, for at passe bedst muligt på dig, også når du ikke selv er så god til det.

Når din hud udsættes for solen, danner den pigment for at beskytte dine indre organer mod solskader. Simpelthen som en forsvarsmekanisme mod solen.

For jo mindre “gennemsigtig” huden er, jo mere modstandsdygtig er den overfor solskader. Det er imponerende at tænke på, men også virkelig tankevækkende. For hvis vores krop anstrenger sig så meget for at beskytte os mod solskader, burde vi så ikke selv være bedre til at hjælpe den på vej?
 

Beskyt din hud med masser af solcreme!

Det allerbedste du kan gøre, er at bruge solcreme. Hvis du tidligere har undervurderet brugen af solbeskyttelse, så er du langt fra den eneste, men det kan ikke siges nok, hvor vigtigt det er at beskytte din hud mod de farlige UV-stråler fra solen.

De fleste solcremer beskytter mod UVB-stråler – men ikke UVA. Begge stråler er dog skadelige for dig.

For mens UVB-strålerne kan give forbrændinger og solskader i form af ujævn hudtone, er UVA-strålerne medvirkende til tidlige alderstegn, såsom linjer og rynker.

Gå derfor efter en solcreme, som både indeholder UVA- og UVB-beskyttelse samt med minimum faktor 30.

Bonus tip: Hvis det skal gå hurtigt om morgenen, så gå efter en solcreme med fugt og pleje. Så behøver du kun den ene creme – smart, ikke?

 Sådan kan du reducere dine pigmentforandringer

En af de mest populære, effektive og hurtigste måder at reducere synligheden af pigmentforandringer på, er ved hjælp af laser. Processen foregår ved, at laseren sender intensiv pulserende lys (IPL) og radiofrekvens (RF) mod huden.

Når det sker, varmes hudens protein og collagen gendannes, hvorefter solskaden bliver ødelagt. Normalt anbefaler man 3 behandlinger, for at få det ideelle resultat.

Behandlingen føles lidt som en varm ”prikken” i huden. Når behandlingen er slut, vil dine pigmentpletter fremstår lidt mørkere end normalt i 4-8 dage, derefter forsvinder de og huden bliver lys igen.

Når man får en laser behandling, må man ikke have været udsat for sol i 4 uger før behandlingen. Så har du netop været på ferie, så skal du vente med at få en behandling.
 

Der er dog en enkel undtagelse

Nu har vi oplyst solen som den helt store syndebuk til pigmentforandringer. Der er dog en vigtig undtagelse. Du kan nemlig også få pigmentforandringer, hvis du oplever hormonelle forandringer. Det kan f.eks. være, hvis du bliver gravid eller tager hormonfremmende prævention såsom p-piller. Hvis det er årsagen til forandringerne i din hud, så kan de forsvinde med tiden.

Vores populære behandling Cosmelan er netop velegnet til pigmentforandringer, der f.eks. kommer i forbindelse med graviditet, p-piller eller overgangsalder.

Allerede 7-10 dage efter behandlingen vil du kunne observere en tydelig forbedring af din hud. Der opnås reduktion i de mørke pletters udseende, huden bliver mere ensartet og fornyet, og ca. 7-8 uger efter opnås maksimalt resultat – denne proces varer lidt længere for mørkere hudtyper.

Brug de rette produkter til din hud

Du kan også reducere synligheden af pigmentforandringer ved hjælp af de rigtige produkter. iS CLINICAL laver en række hudpleje serier, bestående af innovative og effektive produkter. De har bl.a. lavet en rigtig god hudpleje serie mod pigmentforandringer under navnet ”White Lightening”.

 Begge dele kan købes i Cosmos klinikker sammen med en grundig vejledning af produkterne. Bruger du produkterne alene uden supplerende behandling, så skal du forvente, at der går ca. 3 måneder, før du ser resultater. Produkterne er især effektive i kombination med vores laserbehandling.

Vi guider dig til den rette pigment behandling

Hvis du har pigmentforandringer og du måske er i tvivl om, hvordan de er opstået og hvilken behandling du skal have, så book en gratis og uforpligtende konsultation i vores klinik. Enhver laser og injektionsbehandling kræver jf. Styrelsen for Patientsikkerhed en konsultation forud for den første behandling. 

Til konsultationen vil du få mulighed for at tale om dine ønsker, og få personlig vejledning af vores dygtige sygeplejersker. Derudover vil du få alt den nødvendige information med hjem, så du er velinformeret om din kommende behandling. Book en gratis konsultation lige her.

Jeg glæder mig til at se dig!

Ha’ en dejlig dag. 

Louise,

Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser
 

PS. kunne du tænke dig at få rabat på alle behandlinger (undtaget permanent hårfjerning og Fire & Ice) hele året rundt? Så tilmeld dig MyCosmo og spar 25 % præcis, når det passer dit behov!