Frygter du også karsprængninger? Her er 5 tips til hvordan du undgår dem

Jeg vil dele en historie med dig.

Historien er faktisk ikke ny, men jeg tænker tit på den. I dag har jeg tænkt på historien … ca. 3-4 gange. Så nu vil jeg dele den med dig.

Hvorfor? Fordi der er en god pointe.

 

Prøv at hør med!

Jeg mødte for noget tid siden en kvinde. 33 år, langt lyst hår og meget smilende. Hun var netop blevet mor til sit andet barn og strålede virkelig! Men der var bare et problem; hun havde ikke haft bare ben siden hun blev gravid for første gang.

Hun havde fået lilla- og rødlige karsprængninger på benene. Hun frygtede at skulle gå endnu en sommer i møde, uden at kunne hoppe i en let sommerkjole eller i et par shorts. Men det kom ikke til at ske! For vi hjalp hende med at fjerne hendes karsprængninger og glæden ville ingen ende tage.

 

Men …

Så stillede hun mig et relevant spørgsmål (her kommer pointen). ”Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke vil have at karsprængningerne dukker op andre steder?”

Hmmm.. Godt spørgsmål tænkte jeg, for det er jo meget forskelligt, hvorfor man får karsprængninger? Ikke desto mindre, så er der faktisk noget du selv kan gøre.

 

5 tips til hvordan du kan forebygge karsprængninger

1. Bevæg dig i din hverdag

Det er ikke kun sundt for dit overordnede helbred at bevæge dig, men faktisk også hvis du gerne vil undgå karsprængninger. Jeg syntes lige vi skal skelne mellem to forskellige måder at bevæge sig på (begge er meget vigtige).

 

Motion

Der er naturligvis den daglige motion som Sundhedsstyrelsen anbefaler, hvor især cykling, løb, aerobic, en god rask gåtur eller en hård omgang styrketræning anbefales, hvis du vil undgå karsprængninger.

 

Daglige bevægelser

Får du ikke liiiige bevæget dig ned i træningscenteret eller løbet de 5 km. som du besluttede dig for i morges, så fokuser endnu mere på de små bevægelser i hverdagen. Undgå at sidde eller stå op i de samme stillinger i alt for lang tid. Prøv at bevæge dig rundt i lokalet engang i mellem, gå flere turer hen til kopimaskinen, gå en ekstra omvej på din vej til kaffemaskinen eller smid benene op på bordet engang imellem  (Ja, det lyder måske lidt mærkeligt og en kende upassende, men løftes dine ben op i en position som er højere end dit hjerte, så forbedres din blodgennemstrømning og dermed reduceres risikoen for karsprængninger).

Sidder du meget på kontor, så sørg for at din kontorstol er indstillet i den rigtige højde, så begge de fødder er solidt plantet på jorden.

 

2. Undgå høje hæle og alt for stramt tøj

Undgå højhælede sko eller alt for stramt tøj, hvis du skal sidde eller stå i lange perioder (dette tip er nok primært henvendt til kvinder). Hvis du har et arbejde, hvor du står meget op i løbet af en dag, så kan støttestrømper være super gode.

 

3. Brug solcreme

Det tip hører du jo sikkert hele tiden i alle mulig andre sammenhænge, men vi må altså bare erkende, at solcreme er rigtig vigtigt, også når man skal forebygge karsprængninger. Solcreme er især vigtigt i ansigtet, hvor vores hud er meget skrøbelig og derfor ekstra udsat for karsprængninger.

 

4. Pas på vægten, spis mindre salt og flere fibre

Er du en af dem, som kickstartede januar med et vægttab ved at skrue op for grønsagerne og fibrene og ned for sukkeret og saltet, så glædes du måske over dette tip. For netop de valg minimere din risiko for karsprængninger. Din vægt er nemlig afgørende for, i hvilket omfang dine ben, fødder og blodkar belastes, så derfor anbefales det at have en sund kropsvægt.

 

5. Brug de rigtige produkter

Der er nogle udvalgte produkter, som kan være med til at reducere risikoen for karsprængninger f.eks.

Clinical Super Booster 3 fra Beauté Pacifique: Denne creme går ind og styrker hudens overflade, så den er mere modstandsdygtig overfor sol. Hvis hudens overflade er lidt tykkere, så er risikoen for at karrene brister mindre. Cremen forhandles hos Cosmo til 720 kr. for 50 ml og 1.220 kr. for 100 ml.

Eclipse SPF50+ fra iS Clinical: En solcreme med høj faktor er især vigtigt i ansigtet. Mens mange faktor 50 cremer er meget seje og svære at lægge under sin make-up, så er denne nem at bruge og kan købes med lidt beige eller brun farve i, så du ikke får et hvidligt skær. Denne solcreme er nem at anvende og fungerer fint som en let foundation. Solcremerne forhandles hos Cosmo og koster mellem 415-450 kr.

 

Er skaden sket? Så kan vi fjerne dine karsprængninger

Kvinden er ikke kommet tilbage med nye karsprængninger (herligt!), men hun bookede en gratis konsultation til sin far, som havde et vejrbidt ansigt og selv syntes at han lignede rensdyret Rudolf med den røde tud

… Julen var forbi for længst.

Han talte med vores dygtige sygeplejersker og gennemgik efterfølgende 3 behandlinger, som vi anbefaler for det optimale resultat. Han var  glad og fik samme forebyggende tips med hjem.

Nu kan du også booke en gratis konsultation og høre mere om dine muligheder for at få fjernet dine karsprængninger.

 

Tak!

Fordi du lyttede til min historie!

Måske er jeg også heldig at høre din historie en dag.

 

Med venlig hilsen
Nina