Q&A med sygeplejerskerne - Del 4: Hvad er forskellen på IPL, laser og SHR permanent hårfjerning?

Q&A med sygeplejerskerne - Del 4: Hvad er forskellen på IPL, laser og SHR permanent hårfjerning?

Så er det blevet tid til den fjerde og sidste del af vores Q&A med sygeplejerskerne om permanent hårfjerning. Læs med her, hvor vi blandt andet gør dig klogere på de forskellige udstyr man kan anvende til permanent hårfjerning og hvilket udstyr vi har valgt at bruge hos Cosmo Laser.

Fik du ikke læst de tre første dele af vores Q&A med sygeplejerskerne, så kan du her læse del 1 om, hvad permanent hårfjerning er og del 2 om, hvem der kan få lavet permanent hårfjerning og del 3 om, hvad prisen på permanent hårfjerning er

Q: Hvad er forskellen på IPL, laser og SHR permanent hårfjerning?

A: Forskellen på IPL og laser er, at IPL behandler med flere forskellige farver af lys på flere forskellige bølgelængder. Laser behandler med én farve lys på én enkelt bølgelængde. 

IPL laver en mere uspecifik opvarmning på et lidt større område, hvor laser går mere koncentreret og specifikt ned i et lille område, hvilket giver en mere effektiv behandling.

For langt de fleste vil IPL også være forbundet med lidt højere smerte end laser grundet den mere uspecifikke opvarmning. Laser centrerer sin energi på et mindre område, hvilket gør behandlingen mindre smertefri. 

Vi har aktivt valgt at benytte laser fra GentleLase, frem for IPL, da laser udsender et mere målrettet lys, og derfor er mere effektiv på den enkelte hårrod, samt kan anvendes på flere hudtyper (hudtype +4).

SHR er ikke en selvstændig teknologi, men en metode, hvor man enten bruger IPL eller lasersystemer til at fjerne hår. Ved SHR bruger man en lavere mængde af varme, hvor man forsøger at lave en vævsopvarmning til at destruere hårsække.

Fordi man bruger så lav en varme ved SHR, skal man køre apparatet over huden mange gange for at få samme effekt som ved IPL og laser. Til at fjerne hårsække effektivt, skal man bruge en høj varme og derfor er SHR ikke lige så effektiv som hverken IPL eller laser. 

Se videoen med Malou her, hvor hun uddyber nærmere, om de forskellige typer af udstyr, som man kan lave permanent hårfjerning med og hvilket vi bruger hos Cosmo Laser.


 


Få professionel rådgivning

Vi håber, at du er blevet meget klogere på permanent hårfjerning. Hvis du gerne vil høre nærmere om behandlingen, så book en gratis og uforpligtende konsultation. Her vil en af vores kosmetiske sygeplejerske guide og rådgive dig om behandlingen samt planlægge et eventuelt behandlingsforløb sammen med dig. Book en gratis og uforpligtende konsultation her.

 

Vi glæder os til at se dig!
Ha’ en dejlig dag.

Kamilla
Klinikchef og kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser 
 

Klinikchef Kamilla